Yardım 9700x vs 7800x3d 5070 Ti

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
10,085
7800x3d 2k daha pahalı. 9700x daha mantıklı geliyor çünkü pc koyacak yerim pek hava kalmayacak ve bu şekilde daha ucuza soğutabilirim.

7800x3d 2k daha pahalı. 9700x daha mantıklı geliyor çünkü pc koyacak yerim pek hava kalmayacak ve bu şekilde daha ucuza soğutabilirim.
9700x alin gitsin o zaman, 1080p ya da FPS ağırlıklı oynamıyosanız %1 ve %0.1 lowlar için özellikle yaz aylarına girerken kafa rahat eder. İlerde değiştirilebilir zaten CPU

Artı eksileri neler
Rekabetçi oyunlarda Her zaman daha yüksek fps alırsın ve Önbellek yüksek olduğu için FPS drop sorunun pek olmaz.
ha dersen benim rekabetçi oyunlarla işim yok hikayeli ağır grafik tabanlı oyun oynuyorum ozaman 2k veya 4k da en yüksek ayarlarda 9700x ile farkı hissetmezsin.
Video paylaşıyorum rekabetçi oyunlardaki farkını görebilirsin hikayeli oyunlarda ise 2 ve 4k performansınada bakabilirsin

Rekabetçi oyunlarda Her zaman daha yüksek fps alırsın ve Önbellek yüksek olduğu için FPS drop sorunun pek olmaz.
ha dersen benim rekabetçi oyunlarla işim yok hikayeli ağır grafik tabanlı oyun oynuyorum ozaman 2k veya 4k da en yüksek ayarlarda 9700x ile farkı hissetmezsin.
Video paylaşıyorum rekabetçi oyunlardaki farkını görebilirsin hikayeli oyunlarda ise 2 ve 4k performansınada bakabilirsin

Reko oyun oynayacam ama performansları benzer ve doğurmadı daha kolay olmaz mı 9700x in

9700x hem daha ucuz üstüne 105w mode güzel sogutursan güzelde overclok oluyor 7800x3d ile benzer performans alırsın

Artı eksileri neler
X3d ile online oyunlarda daha fazla FPS alırsın.
1080p de hikayeeli oyunlarda hemen hemen aynı FPSi alırsın ama önbellek kullanıyorsa oyun x3d daha fazla FPS verir.

Eksileri ise ısınması ve render performansı

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
9700X diyenler beni engelleyebilir misiniz rica ediyorum 🙏
9700X diyen bu işten k.bakmasın anlamıyor demektir.

Tabii ki de engellerim kardeşim yeterki sen iste hem de büyük bir zevkle :) bu kafadaki bi insandan gelecek mesajları kaçırmak en ufak bir kayıp olmaz.
2k ya 7800x3d alınmassa aşırı mantıksız arada çok önbellek farkı var ileride 7800x3d daha etkili performanslar sunar

2k ya 7800x3d alınmassa aşırı mantıksız arada çok önbellek farkı var ileride 7800x3d daha etkili performanslar sunar
Ben orjinal mesaja cevabımda "şu koşullar senin için önemli değilse" alabilirsin diye yazdım, eğer sıcaklık kafanı kurcalıyorsa, 1080p de değil 1440p de oynuyosan ve FPS/rekabetci oyunlar değil de hikaye ağırlıklı oynuyorsan ve %1 ve %0.1 düşüşler de umrunda değilse 9700xt al gitsin ilerde cpu değiştirebilirsin diye belirttim, sonuçta günümüzdeki şartlarda bu saydıklarım haricinde iki cpu arasında 2k çözünürlükte bir fark yok performans olarak.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,518
Üyeler
183,441
Son üye
zfrbbcn
Geri