9700X vs 7800X3D vs Ryzen 9 7900 hangisi alınmalı?

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Reaksiyon skoru
49,913
Bütçe
15000
Hangisi alınmalı? Tamamen oyun ağırlıklı kullanım. Aslında x3d alıp geçicektim fiyatı da düşmüş ama önceki işlemcim de 7800x3d ve basit bir sebepten arızalandıgı için çekiniyorum acıkca

işlemci garantiden ücret iadesi oldu mu ?

bence yine 7800x3d al ama stok kullan

Evet oldu. Bende öyle düşünüyorum ya. 9700X alıp sonuna kadar bile zorlasam X3D ile denk olmaz muhtemelen
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

14.249 liradan aldım bu sefer. 15.700 tl den almıstım öncekini iyi oldu

Son düzenleme:
-KONU DIŞI-
Oyun değil de iş odaklı bir şey arandığında AM5 olarak 15-20k aralığında ne önerirsiniz?

Açıkçası 7800x3d şu sıralar çok düşük 3d teknolojisine güzel ben onu tercih ederdim lakin 9700x le 2 k fark felan var tercih sizin

UV ile olur gibi de sıvı sogutma öneririm
Geçen indirimde aldım hocam soğutmayı o yüzden soğutabilir miyim diye sordum. Youtube'de bir eleman max 80 derece görmüş videoya göre ama emin olamadım.
Hangi b650 acaba
Hocam orta-iyi segment bakıyorum faz sayısı için. Burada tercihim sanırım 14+2+1 faz yapısı ile MSI TOMAHAWK modeli olacaktır. Ancak bütçe el vermez ise 12+2+1 faz yapısı ile MSI GAMING PLUS modeli tercihim de olabilir. Ne düşünüyorsunuz? Öneriniz var mı?

Geçen indirimde aldım hocam soğutmayı o yüzden soğutabilir miyim diye sordum. Youtube'de bir eleman max 80 derece görmüş videoya göre ama emin olamadım.

Hocam orta-iyi segment bakıyorum faz sayısı için. Burada tercihim sanırım 14+2+1 faz yapısı ile MSI TOMAHAWK modeli olacaktır. Ancak bütçe el vermez ise 12+2+1 faz yapısı ile MSI GAMING PLUS modeli tercihim de olabilir. Ne düşünüyorsunuz? Öneriniz var mı?
B850 Pro-P de alabilirsin. 8999 liraydı sanırım. Wifi7' si var. B850 Gaming Plus ile aşağı yukarı aynı ürün

7800X3D'yi tercih edebilirsin Görkem. Aşırı OC yapılmazsa ve yeterli soğutulursa bu fiyat bandında rakipsiz. Bütçe artarsa belki 9800X3D tercih edilebilir ancak aradaki fiyat farkında değer mi tartışılır.

bu üçlü de gaming için bir işlemci alacaksan kesinlikle 7800X3D diğerleri yanına bile yaklaşamaz bence

Geri