Yardım 9800x3d 107W = 86C normal mi?

Allah Allah. Bende en fazla 50-60w çekiyor oyunlarda. 2K oynadığım için mi acaba?
Hangi AC oyunu bu girip bende deneyim istersen?
Kanka Odyysey 1080P yaptığın an olacaklara sadece bak. :) Evet 2K oynadığın için de olabilir.

normal değil, ben -20 all cores undervolt ile 100w çekerken 65-70 dereceler görüyorum. sıvı soğutmam coolermaster masterliquid core 360 II

Tek kule o soğutma zaten. DH15 G2 olsa neyse sen o soğutmayı değişecen ya da voltaj kısacan işlemciye.
Kanka voltaj kısma derken? D15 G2 LBC alsam kaç derecelerde dolaşır?

Hava soğutma yetmiyor sanırım ondan olduğunu düşünüyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kankam merakla bekliyorum.
işlemciye 20k para bayılmışken biraz daha masrafa girip kasanda destekliyorsa bi 360mm sıvı soğutma çekmeye değer bence, ryzen 5600 kullanan adamlara sorarsan tek fanli kule tipi soğutma ile bile 9800x3d kullanılır diye cevap alırsın.

sıvı soğutma çok rahat, boşta 40-45 derece. oyunlarda ise 50-55 derece görüyorum en fazla (işlemci 60-70w çekiyor oyunlarda), anca render yaparken işlemci %100 kullanildiginda 65-70 derecelere çıkıyor o zamanda 100w civarı çekiyor.

Hava soğutma yetmiyor sanırım ondan olduğunu düşünüyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kankam merakla bekliyorum.

1080p Ultra ayarlarda ki sonuçlar. Low yaptım şimdi onları da deneyeceğim.
Assassin's Creed Odyssey_2025.08.14-01.28.webp
Assassin's Creed Odyssey_2025.08.14-01.29.webp

Kanka ben hava soğutmadan vazgeçmeyi hiç istemiyorum. D15 G2 LBC yeterli olur mu?
o zaman yapabilecegin 2 şey var

ilki biostan curve optimizer ile undervolt yapmak, youtubeda donanim arsivinin videosu var 9800x3d overclockladim adında, o videoda ryzen overclocking sekmesine girip curve optimizerdan negative all cores -20 yap, daha sonra stabilite testi için occt indirip cpu test kısmından extreme profil seçip 1 dakika çalıştır. eger pc donmazsa veya occt hata vermezse biosa tekrar girip -25 e düşür, yine test et böylelikle en alt seviyeyi bul. eğer şanslıysan -30 a kadar düşürebilirsin. undervolt yapmak performansindan hiçbir kayıp yapmaz bu arada, hatta 9800x3d ler o kadar stabil ve az güç ile çalışabiliyor ki undervoltsuz kullanmamak hata bile sayılır.

ikinci olarak undervoltta şansın yaver gitmedi diyelim (bende mesela -25 de crash yiyor occt testinde, -24 de occt testini rahatlikla geçebiliyor ama garanti olsun diye -20 de 5.2 ghz stock hızlarda çalıştırıyorum) sende de diyelim -20 de stabil çalıştı ama hala daha işlemci sıcaklığından memnun değilsen 5.2 ghz yerine işlemciyi 5.0 ghzde çalıştırabilirsin, biraz performans kaybın olur ama sıcaklığada etki eder her türlü. önce ilk paragrafta yazdığımı dene muhtelemen sadece undervolt ile sıcaklıktan memnun kalırsın, eğer kalmazsan 5.0 ghzye düşürmen için gereken ayarlarida söylerim

Geri