9800x3D İçin Anakart Önerisi

Tugriel

80+
Reaksiyon skoru
4
Bütçe
15000

Fiyatı düşük tutacaksanda
atx b650 bile işini fazlasiyla görür
Önerin için teşekkürler hocam gerçekten güzel kartmış ama satıcısına güven olur mu bilemedim 1.9 puanı var.

Hocam arkadaşın dediği gibi 9000/8000/7000 serilerini F/P olarak çok daha uyguna çok verimli çalıştırabilirsiniz. Bu iki anakartı öneririm şahsi olarak.

Daha güçlü bir anakart istiyorsanız da favorim;

Merhaba ben beyaz anakart istiyorum işlemci aynı olcak ne alabilirim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bunla bunun
farkı nedir mesela?

Merhaba ben beyaz anakart istiyorum işlemci aynı olcak ne alabilirim

bunla bunun
farkı nedir mesela?

MSI B850 GAMING PLUS 12 Fazlı / 60Amper Faz başı / 8200Mhz / 3x M2 Yuvası​

MPG B850 EDGE 14 Fazlı / 80Amper Faz başı / / 8400Mhz / 4x M2 Yuvası​

En önemli farkları bunlar açıkçası. Diğer her şey aynı denebilir.

MSI B850 GAMING PLUS 12 Fazlı / 60Amper Faz başı / 8200Mhz / 3x M2 Yuvası​

MPG B850 EDGE 14 Fazlı / 80Amper Faz başı / / 8400Mhz / 4x M2 Yuvası​

En önemli farkları bunlar açıkçası. Diğer her şey aynı denebilir.
peki
https://www.incehesap.com/gigabyte-...DXF2IVNcD1onXqUcqG1NTadqSNwEvpW0aAhkvEALw_wcB

mi mantıklı ya da bunlardan birisimi??

Pek bilmediğim için yardımcı olabilir misiniz.Gigabyte ı çok sevmiyorum ama beyaz anakart istiyorum.

peki
https://www.incehesap.com/gigabyte-...DXF2IVNcD1onXqUcqG1NTadqSNwEvpW0aAhkvEALw_wcB

mi mantıklı ya da bunlardan birisimi??

Pek bilmediğim için yardımcı olabilir misiniz.Gigabyte ı çok sevmiyorum ama beyaz anakart istiyorum.

Üçüde çok üst seviye anakartlar hocam. Esasen gönlüne ve bütçene hangisi uygunsa ona yönelebilirsin hiç birisi diğerini aratmaz. VRM yapıları çok benzer seviyede, çok kalın ve güçlü soğutma blokları var. Güncel 9000 serisi işlemciler çocuk oyuncağı kalır. Yatırımlık kartlar. Çipsetleri önümüzdeki 3 yılda çıkacak ultra hızlı SSD'leri dahi çalıştırabilecek kapasitede. USB portları her şeyleri yeterli, Gigabyte'ın 2 tane SSD yuvası var sadece, daha fazlasına ihtiyacınız yoksa zaten yeterli. BIOS tarafında da gayet harikalar. AI destekliler. Mükemmel anakartlar hocam ne denebilir daha fazla bilmiyorum.

Üçüde çok üst seviye anakartlar hocam. Esasen gönlüne ve bütçene hangisi uygunsa ona yönelebilirsin hiç birisi diğerini aratmaz. VRM yapıları çok benzer seviyede, çok kalın ve güçlü soğutma blokları var. Güncel 9000 serisi işlemciler çocuk oyuncağı kalır. Yatırımlık kartlar. Çipsetleri önümüzdeki 3 yılda çıkacak ultra hızlı SSD'leri dahi çalıştırabilecek kapasitede. USB portları her şeyleri yeterli, Gigabyte'ın 2 tane SSD yuvası var sadece, daha fazlasına ihtiyacınız yoksa zaten yeterli. BIOS tarafında da gayet harikalar. AI destekliler. Mükemmel anakartlar hocam ne denebilir daha fazla bilmiyorum.
kasa aldım daha yeni nzxt h9 flow mATX diyor gigabyte'a.Onlar da küçük oluyormuş , sizce görüntüsü nasıl olur internette baktım çıkmadı.

kasada biraz heybetli dursun yani demek istediiğim

Son düzenleme:
kasa aldım daha yeni nzxt h9 flow mATX diyor gigabyte'a.Onlar da küçük oluyormuş , sizce görüntüsü nasıl olur internette baktım çıkmadı.
Evet kodlara dikkat edin,

B850 (yanında harf yoksa ATX)
B850M (MicroATX)
B850-I (miniATX) Konu dışı zaten kendileri :D

MicroATX'ler montaj için zorluk yaratabiliyor hocam. Özellikle kule tipi soğutucularda vs.

kasada biraz heybetli dursun yani demek istediiğim

Güzel kasaymış gerçekten. Buzdolabı gibi sanki. Epey serin tutar bu çok belli

Son düzenleme:

B850M (MicroATX)

MicroATX'ler montaj için zorluk yaratabiliyor hocam. Özellikle kule tipi soğutucularda vs.

10 yıllık en iyi kasa dizme hayalimi gerçekleştirmeye çalışıyorum.Aslında parçaları çok iyi bilmiyorum ama yakın arkadaşım dizince bende dizmek istedim :)

B850M (MicroATX)

https://www.incehesap.com/msi-mag-x...IBZmsyaj28Dmj8RuqMh8WJuWnPF6wfC0aAva-EALw_wcB
Peki bu nasıl hocam.
RYZEN 7 9800X3D
9070XT
360LIK SIVI SOĞUTUCU
M2SSD TAKICAM

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,239
Üyeler
183,080