9800x3d Thermalright peerless assassin fan konumu

PhanTomX

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,072
egzoz fanının dibinde duran fanı ramlerin oraya alırsam daha mı iyi olur sıcaklık konusunda etkisi olur mu ramlere değiyor biraz üstte konumlandırmam gerekiyor sıcaklık etki ederse oraya almayı düşünüyorum etki etmezse böyle kalcak işlemci boşta 40-45 cs pubg battlefront da 60-70 arası gidip geliyo bugün black ops 7 denedim işlemci 85-95 dereceleri gördü belki oyundan veya yanlış ayar yaptığım için olabilir diğer oyunlar da sorun yok ve stress testinde full yükte 110w 5450mhz 85 derece sabit oluyor pbo advanced +200mhz curve optimizer negative -15 undervolt

Ekler

• IMG_20251005_033945.webp
    IMG_20251005_033945.webp
    538.7 KB · Hit: 47
  • Beğen
Reaksiyonlar: Che_
egzoz fanının dibinde duran fanı ramlerin oraya alırsam daha mı iyi olur sıcaklık konusunda etkisi olur mu ramlere değiyor biraz üstte konumlandırmam gerekiyor sıcaklık etki ederse oraya almayı düşünüyorum etki etmezse böyle kalcak işlemci boşta 40-45 cs pubg battlefront da 60-70 arası gidip geliyo bugün black ops 7 denedim işlemci 85-95 dereceleri gördü belki oyundan veya yanlış ayar yaptığım için olabilir diğer oyunlar da sorun yok ve stress testinde full yükte 110w 5450mhz 85 derece sabit oluyor pbo advanced +200mhz curve optimizer negative -15 undervolt
Deneyin görün hocam. Bizi de aydınlatmış olursunuz. Ama tahmin etmem gerekirse aynı RPM'de -4-5 civarı ısıları oynatabilirsiniz.

Son düzenleme:
bende de aynı dizilim 7800x3d segotep fz6 pro(çift kule 6 ısı borulu) var. 80 derece görmedim hiç,75 üstünü de nadir görüyorum sessiz modun bile aşağısında fan hızında. Ben olsam fanların yerini değişmezdim ramlerin rgb'si boşa alınmış gibi olur. Ama sıcaklıkta ciddi değişiklik varsa yapılabilir

size tavsiyem orta fanın telini sağ tarafa takınız bu sayede hem petek rahatlamış olacak hem bi tık daha sessiz olacak hem de rpm basınçlı olacak.

Ekler

• IMG_20251005_033945.webp
    IMG_20251005_033945.webp
    392.4 KB · Hit: 21
ha bide kasa içi hava akışı bir tık kötü 3 fan eksik üstte altta 3 er fan var 6 fan içeri 1 fan egzoz dışarı toplam 7 fanların devri az kontrol edilmiyor sabit rpm muhtemelen bunlar yetersiz kalıyor

Vay be kos koca 9800x3d Yi peerless assassin soğutuyor benim 7500f de 360 lık takılı bu nasıl iş anlamadım

Vay be kos koca 9800x3d Yi peerless assassin soğutuyor benim 7500f de 360 lık takılı bu nasıl iş anlamadım
kule tipi soğutucular o kadar kötü değil sıvı soğutmalar da o kadar iyi değil :D çok yanlış anlaşılıyor aslında bu durum daha düzgün undervolt yapsam sıcaklık daha aşağı iner aslında da uğraşmadım

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
kule tipi soğutucular o kadar kötü değil sıvı soğutmalar da o kadar iyi değil :D çok yanlış anlaşılıyor aslında bu durum daha düzgün undervolt yapsam sıcaklık daha aşağı iner aslında da uğraşmadım
Demek istediğim 7500f gibi bir işlemciye 360mm almak saçmaydı yoksa soğutucunun iyi olduğunu söylemiyorum peerless assassin de taş gibi soğutucu

Demek istediğim 7500f gibi bir işlemciye 360mm almak saçmaydı yoksa soğutucunun iyi olduğunu söylemiyorum peerless assassin de taş gibi soğutucu
hee yani aslında saçma değilde boşa para

Geri