Genel de fps oyunları oynamayı tercih ederim. İşlemci konusun da doğru söylüyorsun ama herhalde ileride sistem toplayacak durumum hiç olmayacak. Almışken iyisi olsun istiyorum. En azından ekran kartı haricin de1080p kullanmayacaksanız veya 500-600 hz monitör kullanıp cs, valo gibi oyunlarda e sporcu değilseniz işlemciyi o seviyede almanıza gerek yok. 7600 2K ve üzerinde gayet iş görür. Ordan artan paraya mesela 5070 yerine 5070 ti alırsınız. Yada başka donanımlara yatırım yaparsınız daha mantıklı olur. Sorunuza gelecek olursak 750 watt fazla fazla yeter. msi a750GL modeli bu klasmanın nirvanasıdır. Full modüler + PCIe 5.0 oluşuyla ömürlük gider
Sadece oyun için konuşacak olursak; oyunları ekran kartı oynatır. İşlemci, ekran kartından tam verimi alabilmek için kullanılan bir donanım. Şuan mesela 7600 vs 7800x3d örneğini konuşacak olursak 4090 ekran kartıyla kullanıldığında 7600 ün daha düşük fps vermesinin sebebi darboğaz. Bundan 2 yıl sonra çıkan oyunlarda 4090 bugünkü kadar güçlü olmayacağı için darboğaz sorunu ortadan kalkacak. Yine de siz bilirsiniz tabi ama x3d işlemcilere hele şu paraları vermek tamamen saçmalık. Ben 4-5 ay önce 12 bine 7800x3d aldım. Ozaman bile 'ulan çok para verdik, bu paraya değmezmiş' demiştimGenel de fps oyunları oynamayı tercih ederim. İşlemci konusun da doğru söylüyorsun ama herhalde ileride sistem toplayacak durumum hiç olmayacak. Almışken iyisi olsun istiyorum. En azından ekran kartı haricin de