Dahası
Selamlar. Ben yakın zamanda bilgisayar toplayacağım ama net bir bütçem yok. Elime para geçtikçe parçaları yavaş yavaş alacağım. Tam olarak nasıl bir sistem düzeceğimi de bilmiyorum. tabii ki her oyuncu gencin hayali i9-10900 rtx2080ti gibi sistemler kurmak ama böyle bir sistemim olacağını sanmıyorum. Gerçekçi düşünürsek maximum i7-10700 ve 2070ti gibi bir sistem kurarım ya da bu bileşenlerin daha yenilerini. Tabi daha altı da olabilir. Çok anladığım bir sektör değil bu bilgisayar sektörü. Ben sadece oyun oynamasını biliyorum.
İnternetten araştırdığım kadarıyla PSU ların 80+ sertifikasına sahip olanlarından alınmalı. Bunlarda sadece 80+ ve 80+ bronz silver gold platinum titanium olarak 5 e ayrılıyor. Ben standart bir oyuncuyum ve psu dan beklentim güvenli olması. Sistemimi korusun bana yeter. Kaç w lık almam gerektiğini de bilemiyorum 2080 ti ile i9-10900 a göre alırım sanırım ve ömürlük kullanırım diye düşünüyorum. Yani psu nın idealı hangi sertifikadır sıradan bir oyuncuya göre? Mesela titanıum platinum gibi psu lar 2000 liraları aşıyor fakat goldlar 1000 liralar bandında. Gold alsam işimi görür mü? Tavsiye ettiğiniz marka model var mı? Kaç watt olmalı? Hangi korumaları olmalı? Modüler olmalı mı? Mesela çoğu kişi sese de önem veriyor ben vermiyorum gürültülü çalışabilir yeter ki iyi çalışsın. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler