❌İndirim Bitti! 9999 TL Realme 12+ 5G 8GB 256GB

Bende nothing alacaktım ama benim için en önemli konu batarya. Aslında herkes için önemli.

7000 Mah telefonlar çıkmışken 4500 Mah alınmaz. Kaldı ki bu telefonun bataryası çabuk bitiyor. Telefon ile ilgili tek şikayet batarya. Ayrıca yedek batarya da bulunmuyor. Yan sanayi veya orijinal istesekte alamıyoruz.

Arkadaşlar, nothing phone da 1 ön ve arka da gorilla glas 5 bulunuyor ayrıca alüminyum çerçeve bulunuyor, realme de ise plastik çerçeve. Realmenin ulaşabileceği parlaklık ise daha yüksek. İşlemci olarak hem daha güçlü hem daha verimli işlemci nothingde. Batarya olarak realme daha iyidir. Kamera konusunda ise arka kamerada açık ara nothing önde iken ön kamera da realme önde. Tüm bunları bir araya getirip kendiniz karar vermelisiniz. Nothing kronik sorunlar var demişler ben Türkiyeye getirilen cihazlarda kronik sorun görmedim, dedikleri sorunlar hindistana gönderilen cihazlarda var doğru. Realme markasının kronik sorununun daha fazla olması bilindik bir şey.

Vergi matrahı öyle hesaplanmıyor. Aliexpress'ten hoşgeldin kuponuyla 10 dolarlık şeyi 5 dolara aldığında üstüne 5 doların vergisini mi ekliyor 10 doların mı? Aynı mantık.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bundan daha kısa belgeseller var 1 saat 7 dk. nın hangi kısmını izleyelim
hepsiburada faturayı değiştirebiliyor , ben tablet alırken hem kupon kullandım hem de kulaklık hediyesi vardı . İsteğim üzerine çıkardılar onları istediğim şekilde yapıp yolladılar. Yoksa ben de biliyorum faturada ne gözükeceğini belki onu da yapabilirler diye dedim

Hocam iyi ama bu telefonları alan kesim belli. Yorumlara bakarsan alan herkes ( ben dahil ) annesine veya babasına almış. Her cihaza custom rom atarız şeklinde yaklaşamayız ki. Ve yine dediğim gibi eğer bu mantıkla yaklaşırsak redmi note 8 falan alalım oda android 16 ya romlanabiliyor.
Güzel kardeşim aynı argümanları 2 mesajımda da tekrardan yazdım hala okumadan aynı cevabı vermekte ısrar ediyorsun. Ben sadece biri daha güncel öbürü değil noktasına karşı argüman üretiyorum. Sen hala Note 8 den bahsediyorsun Note 8 ile bu konuştuğumuz 2 telefon aynı nesilden değil bir şey değil. Tartışmayı bulandırmaktan başka bir şey değil.

Anamıza babamıza custom rom kuramayız argümanına da katılmıyorum. Anama babama aldığım telefonda Android 10 da olsa umurlarında olmuyor zaten. Yarın bir gün kullandıkları uygulamardan biri daha güncel bir versiyon gerektirir de mecburiyet doğarsa bile yine telefonu ben aldığıma göre custom rom'u da ben kurarım. Kaldı ki her gün kurulması gereken bir şey değil bir kere kurman yetiyor.

Bunun haricinde birinin bataryası büyük bilmemne gibi noktalara hiç değinmiyorum bak dikkat ettiyseniz zaten. Ben sadece birinin daha "güncel" olduğu savına karşı çıkıyorum çünkü değil çünkü aynı nesilden donanımlar, Android versiyonu açısından da yaygın kanının aksine NP1'de handikaplı değil, tam aksine daha avantajlı diyorum.

Yoksa isteyen istediği telefonu da alsın şunu alın bunu alın da demiyorum. Sırf itiraz etmiş olmak için itiraz etmeyin abi :)

Son düzenleme:
Güzel kardeşim aynı argümanları 2 mesajımda da tekrardan yazdım hala okumadan aynı cevabı vermekte ısrar ediyorsun. Ben sadece biri daha güncel öbürü değil noktasına karşı argüman üretiyorum. Sen hala Note 8 den bahsediyorsun Note 8 ile bu konuştuğumuz 2 telefon aynı nesilden değil bir şey değil. Tartışmayı bulandırmaktan başka bir şey değil.

Anamıza babamıza custom rom kuramayız argümanına da katılmıyorum. Anama babama aldığım telefonda Android 10 da olsa umurlarında olmuyor zaten. Yarın bir gün kullandıkları uygulamardan biri daha güncel bir versiyon gerektirir de mecburiyet doğarsa bile yine telefonu ben aldığıma göre custom rom'u da ben kurarım. Kaldı ki her gün kurulması gereken bir şey değil bir kere kurman yetiyor.

Bunun haricinde birinin bataryası büyük bilmemne gibi noktalara hiç değinmiyorum bak dikkat ettiyseniz zaten. Ben sadece birinin daha "güncel" olduğu savına karşı çıkıyorum çünkü değil çünkü aynı nesilden donanımlar, Android versiyonu açısından da yaygın kanının aksine NP1'de handikaplı değil, tam aksine daha avantajlı diyorum.

Yoksa isteyen istediği telefonu da alsın şunu alın bunu alın da demiyorum. Sırf itiraz etmiş olmak için itiraz etmeyin abi :)
Haklısın hocam ben sadece ortalama bir kullanıcı bazında olaya baktım. telefonu alan atıyorum 10 bin kişiden kaç tanesi rom atmayı bırak romun anlamını biliyordur? Demek istediğim senin argümanın ortalama bu forumlarda takılan insanlar için geçerli ve buna katılıyorum da.

anlaşılan telefona ekim 2025 guvenlik yaması gelmis. android 16 icin de cok beklemeyiz gibi. 🤝

Bende yeni aldım bu cihazi, sanki pil cabuk bitiyor gibi geldi bana bu normalmi

ben daha kurulumu ve gerekli ayarlari yapmadim. telefonu kullanmaya baslamadim hocam. ilerleyen donemde pil konusunda sizi bilgilendiririm.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ben daha kurulumu ve gerekli ayarlari yapmadim. telefonu kullanmaya baslamadim hocam. ilerleyen donemde pil konusunda sizi bilgilendiririm.

ki ben g99 işlemcili 720p ekranlı 6.000mah pilli tecno pova 4 den buna gececegim. bakalim pil durumu ne olacak 😀

anlaşılan telefona ekim 2025 guvenlik yaması gelmis. android 16 icin de cok beklemeyiz gibi. 🤝
Kaynak: Bir başka teknoloji forumu (Şimdi link paylaşmak sıkıntı çıkarmasın diye eklemiyorum.)

Realme UI 7 güncellemesini alacak modeller
Realme UI 7, küresel olarak ilk kez markanın yeni amiral gemisi Realme GT 8 Pro modeliyle sunulacak. Daha eski cihazlar ise güncellemeyi bu aydan itibaren almaya başlayacak. Şirket ayrıca, Realme UI 7 açık beta yol haritasını da paylaştı. İşte açık beta takvimi:
2025'in 4. çeyreği
Realme GT 7 / GT 7 Pro / GT 7 Dream Edition
Realme GT 6 / GT 6T
Realme P3 / P3 Pro / P3 Ultra / P3x
Realme 14, 14 Pro, 14 Pro+, 14T, 14x
Realme 15, 15 Pro
Realme 13, 13 Pro, 13 Pro+
Realme P1 Pro / P2 Pro / P4 / P4 Pro
Realme 12, 12 Pro, 12 Pro+
Realme Narzo 70x, 80 Pro, 80x, 80 Lite, N65
Realme C63, C65, C73, C75
2026'nın 1. çeyreği
Realme P1
Realme 15T, 15x
Realme 13+
Realme 12+
Realme Narzo 70 Turbo, 70 Pro, 70 - Kaynak: d*****haber.com

android 15 e güncelledim bir sıkıntı yok. ayarlardan sarj ederken 67 değil de atıyorum 30 ile sarj etme özelliği oluyor mu bu cihazlar için ? batarya süper hızlı sarjda biraz ısınıyor benim acelem yok sadece o kafama takıldı. içinden çıkan kılıf güzel ama kamerayı tam korumuyor.

12 TL'ye iphone 6 için ön arka koruyucu film aldım kargoda gelecek. yorumlarda bahsedilmiş farklı cihazlar için kesilip kullanılabilir diye. kamera lensi için deneyeceğim olursa burada paylaşırım.

99 TL'ye de bu şeffaf kılıfı aldım kamera koruması var yedek dursun. cihazın rengi o kadar güzel ki şeffaf dışında bir kılıf kesinlikle kullanılmaz.

Telefonda sevmediğim tek şey çok fazla bloatware var ve bazı sistem "reklamlarını" kapatmak mümkün değil. Çok can sıkıyor mu hayır ama mesela telefon ana ekranında sağa kaydırdığımda Google Keşfet yerine HiAssistant diye saçma sapan reklam/bloatware uygulaması çıkıyor ve bu bir sistem uygulaması. Bunu Google Keşfet ile değiştirme yolu olmadığı için HiAsistant'ı devre dışı bıraktım artık Keşfet de yok HiAssistant da. Bir diğer örnek de "Global Search" uygulaması ama ondaki reklamlar kapatılabiliyor.

android 15 e güncelledim bir sıkıntı yok. ayarlardan sarj ederken 67 değil de atıyorum 30 ile sarj etme özelliği oluyor mu bu cihazlar için ? batarya süper hızlı sarjda biraz ısınıyor benim acelem yok sadece o kafama takıldı. içinden çıkan kılıf güzel ama kamerayı tam korumuyor.

12 TL'ye iphone 6 için ön arka koruyucu film aldım kargoda gelecek. yorumlarda bahsedilmiş farklı cihazlar için kesilip kullanılabilir diye. kamera lensi için deneyeceğim olursa burada paylaşırım.

99 TL'ye de bu şeffaf kılıfı aldım kamera koruması var yedek dursun. cihazın rengi o kadar güzel ki şeffaf dışında bir kılıf kesinlikle kullanılmaz.
Cihazdan ayarlanmaz ama daha düşük ampere sahip şarj cihazı varsa takıp kontrollü olarak şarj edin. (25w-35w civarı) Eğer yine ısınıyorsa yüksek amper istiyor demektir, kendi şarjı ile devam edin.

Hızlı şarj ile ilgili;

Telefonda sevmediğim tek şey çok fazla bloatware var ve bazı sistem "reklamlarını" kapatmak mümkün değil. Çok can sıkıyor mu hayır ama mesela telefon ana ekranında sağa kaydırdığımda Google Keşfet yerine HiAssistant diye saçma sapan reklam/bloatware uygulaması çıkıyor ve bu bir sistem uygulaması. Bunu Google Keşfet ile değiştirme yolu olmadığı için HiAsistant'ı devre dışı bıraktım artık Keşfet de yok HiAssistant da. Bir diğer örnek de "Global Search" uygulaması ama ondaki reklamlar kapatılabiliyor.

bakalim o bloatwarelerin ne kadarini kaldirabilecegiz ne kadarini devre disi birakabilecegiz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,753
Üyeler
185,947
Son üye
ardakeenJ
Geri