Örümcek Adam
80+ Bronze
limited edtion olanı kullanmıştım,soğutması iyi ve güzeldi.
Teşekkür ederim. Ayarları yaptıktan sonra denemek için Forza Horizon 5 oynadım ve normalde 75 derece civarlarında oynarken şuan 62 dereceyi geçmedi. Bir oyunda daha deneyeceğim geçen gün DriftCE diye bir oyunda %100 fanda çalışmasına rağmen 87 dereceleri falan görmüştüm bakıyım bu ayarla nasıl olacak.Dostlarım buradan anlatayım hemen link felan atayım programı indirmek için .
Öncelikle attığım linkteki dosyayı indirin rardan çıkartın ArcTool isimli programı çalıştırın.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Ayarları en optimize böyle buldum oynıyacağınız oyun çok yüksek gereksinim istiyorsa Power Limiti 190 yapın.
Fan ayarı içinde göstericeğim ama tam yapmanıza gerek yok 130w ta kullanırken.
Alıntıyı görüntüle
Buradan yapılandırmaya gelin .
Alıntıyı görüntüle
En üsttekini açık yapın her sistem açıldıığında fan ayarı aynı kalsınFan eğirisini ise ayharlarsanız ben böyle güzel buldum isteiğinize göre değiştireblilrisiniz.
Sonra uygula diyip çıkın.
NOT: ArcTool programını her sistemi açtığınızda o ayarı yapmanız lazım daimi bir şekilde yygulanmıyor uygulanıyor ise ben bulamadım .
Her sistemi açtığınızda verdiğim ayaları uygulayın.
ArcTool videonun açıklamasındaki Link:
Fan ayarını ne yaptınTeşekkür ederim. Ayarları yaptıktan sonra denemek için Forza Horizon 5 oynadım ve normalde 75 derece civarlarında oynarken şuan 62 dereceyi geçmedi. Bir oyunda daha deneyeceğim geçen gün DriftCE diye bir oyunda %100 fanda çalışmasına rağmen 87 dereceleri falan görmüştüm bakıyım bu ayarla nasıl olacak.
Birde 130w ta FPS kaybı yaşarsın haberin olsunFan ayarını ne yaptın
130w'a almadım 190w olarak ayarladım ve fan ayarını senin paylaştığın gibi yaptım. Bahsettiğim diğer oyunda da 67 dereceyi geçmedi.Fan ayarını ne yaptın
Mesaj otomatik birleştirildi:
Birde 130w ta FPS kaybı yaşarsın haberin olsun
Arkadaşlar hata felan alırsanız voltaj ayarını 0.7 değilde 0.75 0.78 0.8 deneyin sırayla çok abartmadan .Biraz önce Valorant oynarken ekran kartı sürücüsü çöktü diye bir hata verdi oyun. Bilgisayarı yeniden başlattım ve bu sefer undervolt yapmadım bakalım yine hata vericekmi
Sparkle ile axle turboxu bir tutmayın hocam,biraz araştırın lütfen.SPARKLE, Axle, Turbox gibi markaların ekran kartını almayın sakın.
Hocam oyum uyumlulugu diye bir şey var sync ayarı vs mevcut o kısımda hangi ayarı kullanıyorsunuzMerhabalar dostlarım deneyimlerimi sizlere aktarmak istedim 2 gün fazla bir şekilde test ettim sistemi.
Öncelikle ekran kartı SPARKLE marka ona göre yorumlarınız.
Öncelikle ekran kartı ısınma yapmıyor ama ısınma yapmamak için elinden gelen tüm fan gücünü kullanıyor.Fan sesi çok fazla bende programdan fan eğrisini ayarladım artı olarak undervolt yaptım hem ısınmıyor hem az watt değeri susunuyor hemde sessiz çalışıyor.Kartta stok watt değerlerinde coil whine sesi vardı oda geçti undervolt ile.
Sıra işlemciye gelsin.
İşlemciyi stok soğutucu ile kullandım.
İlk gün kendi stok macunu ile kullandım ve ısınma sorunu oluyor 65w ama yinede ısınıyor.
Termal macununu Mx4 ile yeniledim anı ısınma sorunlarıda ortadan kalktı.Ve manuel fam RPM ayarı yaptım sessiz bir şekilde kullanıyorum.
Bu iki bileşen gerçekten uyumlu çalışıyorlar güzel FPS değerleri sunuyor.
NOT SİSTEM İNCEHESAP FORNAX V2 SSD VE RAM DEĞİŞTİRİLMİŞ HALİ
Mesaj otomatik birleştirildi:
2100 ve 2300 de çalışıyıyoe sence hangisine koymalıyımWatt değerini 190 yap
Locl freqi 2100 yapmayı dene veya 2300 dene gene aynı voltajda.