Neler Yeni

Abdulhamid Han Hakkında Düşünceleriniz.

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
adam gayet dengeli bir politika izledi, zaten yıkılmakta olan bir devlet verildi o devleti en iyi şekilde yönettiğini düşünüyorum ayrıca sizin yaptığınız kadar bir eleştiri yapmak için birşeyler başarmış olmak gerek klavyeden sallayarak olmuyor bu işler
Sallıyorlar ingilizlerden duyduklarını işte cennet mekan sultan abdülhamit han

DA-MD2

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Atgözlüğü : bir konuya sadece bir açıdan bakmak. Tamam ben anladım sen ordan burdan duyduğun bilgilerle Abdülhamid’in toprak kaybetmesi dışında hiçbir şey yapmadığını düşünüyorsun neyse böyle devam
Bence siz de Abdulhamid'i öve öve bitiremediniz. Eğer o kadar anlattığınız kadar deha birisi olsaydı o kadar kötü durumdaki Osmanlı'yı en azından bir yere getirebilirdi.

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,093
İsim
Lydranx
Hocam yazının sonlarında Limon Von Sandersin notları var.
Hocam Acaba Limon Van Sandersin Notlarını Bulabilir Miyiz ? Rus General Baz Aldığı Kayıtları Bulamadım Da
Mesaj otomatik birleştirildi:

Beni desteklediğiniz için sağolun
Liman Von Sanders Sarıkamış harekâtı için şöyle yazmışlar. (Yapılacak harekâtta Üçüncü ordunun kumandanlığını üzerine almış olan ENVER PAŞA, yapmış olduğu harekâtın neticesinde 3. Ordu külliyen hezimete uğramıştır. Bidayette 90.000 kişi olarak tertip edilen bu ordudan 12.000 kişi kalmıştır.
ãttığınız kaynaktan alıntı

90.000-12000= 78000 ben ne dedim bakalım:
78 Bin :D

Kendinizi nasıl küçükbir duruma düşürdüğünüz farkına varırsınız umarım.

Attığım kaynaklara da bakabilirsiniz.
Hocam Acaba Limon Van Sandersin Notlarını Bulabilir Miyiz ? Rus General Baz Aldığı Kayıtları Bulamadım Da

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları

Bakmak lazım dur belki buluruz.

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,093
İsim
Lydranx
Bak kardeşim sorun şu öldüren şey düşman değil hava/sıcaklık.
Enver Paşa savaşı planladığında her şey düzgünde. Harekat için İstanbul'dan kıyafet gelecekti ve tüm askerlere yetişmedi. Ordunun hazır olmadığı Enver paşa'ya bildirilmesine rağmen devam edildi. Daha sonra komutanların plana uymaması (bak burada Enver paşa'yı suçlamıyorum) orduyu mahvetti.

Zaten 90 bin olamaz zira bu kadar askerim katıldığı bile şüpheli.
Osmanlı İmparatorluğu muharip gücü eğitimli asker, yedekler ve Erzurum Kalesi'nin personeli de içinde olmak üzere 75.000 silahlı güçtür. Bu askere 73 makineli tüfek ve 218 adet top destek vermekteydi.[9]

Cephedeki Rus-Kafkas ordusu mevcudu 100.000'di. Sayıca fazla olmamalarına rağmen ağır silah, topçu ve donanım bakımından kesin bir üstünlüğe sahiptiler. Bu mevcuda dört tane olan Ermeni Gönüllü Tugaylarından iki tugay katılmıştır.[9] Diğer iki tugay İran Cephesinde bulunmaktaydı.

Limon Van Sandersin Tezi Biraz Çürüyor Gibi

@tavukdönerayran bu kitap.
Hocam Erzurum Kalesi + Yedek Subay + Muharib Güce 75.000 Kişi Diyor Kaynaklarda.
78.000 Sayısı da Çürüyor Gibi

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Osmanlı İmparatorluğu muharip gücü eğitimli asker, yedekler ve Erzurum Kalesi'nin personeli de içinde olmak üzere 75.000 silahlı güçtür. Bu askere 73 makineli tüfek ve 218 adet top destek vermekteydi.[9]

Cephedeki Rus-Kafkas ordusu mevcudu 100.000'di. Sayıca fazla olmamalarına rağmen ağır silah, topçu ve donanım bakımından kesin bir üstünlüğe sahiptiler. Bu mevcuda dört tane olan Ermeni Gönüllü Tugaylarından iki tugay katılmıştır.[9] Diğer iki tugay İran Cephesinde bulunmaktaydı.

Limon Van Sandersin Tezi Biraz Çürüyor Gibi

Hocam Erzurum Kalesi + Yedek Subay + Muharib Güce 75.000 Kişi Diyor Kaynaklarda.
78.000 Sayısı da Çürüyor Gibi
Galiba biraz da olayın siyasi yönü var. Sansür'den sonra devletin de abartmalara katılması enden olmuş olabilir.

Yusuf Yıldırım

80+ Silver
İster olsun ister olmasın. Kanuni Sultan Süleyman'dan sonrası gerileme ve çöküş dönemi padişahıdır. :)

Benim Atam Kanuni Sultan Süleyman'dan sonrası değildir.
Şimdi soruyorum Fatih'mi daha iyi bir komutan yoksa Atatürk'mü ?

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,093
İsim
Lydranx
Galiba biraz da olayın siyasi yönü var. Sansür'den sonra devletin de abartmalara katılması enden olmuş olabilir.
Ben Limon Van Sandersin Notları Doğru Mu Onu Düşünüyorum ?
Yani Siyasi Bir Yasak Varken Müttefikimiz Olan Almanların 78.000 Kişi Olan Kaybı Açıklaması Biraz Mantıksız Gibi.
Çünkü Bu Düşmana Moral Verir Diye Düşünüyorum. Savaş zamanı topuğa sıkmak gibi bir şey

Kars Valiliği De 60.000 Yazmış.
Neden 90.000 Deniyor acaba ?

Yusuf Yıldırım

80+ Silver
İkisinin yeri de ayrıdır. Fatih Sultan Mehmed gemileri karadan yürüterek bir savaş dehalığı yapıp hatta bunu küçük yaşta tahta geçip yapması var bir diğer yanda ise Atatürk'ün cephelerdeki stratejisi var.
İkisinin ortamları farklı Fatih sarayda yetişti bütün devlet atamları elinin altında i Atatürk ise bir çiftlikte dogmuştur.Bu özelligini Timur'a benzetiyorum.

Top Bottom