Abdulhamid Han Hakkında Düşünceleriniz.

Yalnız Ben Size 78.000'in Rus Kaynakları Olduğunu Söylemeye Çalıştım Ancak Siz Anlamadınız.
Diyorum ki Düşman Olan Rus Kaynaklarında Bile Sayı 78.000 ise Bu Sayı daha azdır.
Hocam Limon Von Sanders Almanya'dan gelen Osmanlı'da göreve atanan paşadır. Ruslarla ne ilgisi var bu paşanın?

Bak üstte ne yazmışsın :D

Ya gülmeyeyim diyorum Limon Von Sandres osmanlı'da göreve atanmış bir Alman komutandır :D ne diyeyim benim için konu kapanmıştır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Buna da kılıf uydurursun inanıyorum sana
Yalnız general nikorski ?

Hocam Limon Von Sanders Almanya'dan gelen Osmanlı'da göreve atanan paşadır. Ruslarla ne ilgisi var bu paşanın?
Kayıt General Nikorski

Sana resmi kaynak attım bana video mu atıyorsun ?
Komiksin.Kaynak güvenilirdir,ama keşke Sarıkamışla ilgili detayları araştırıp da gelseydin kaynak atmayla olmuyor.

iyice battı son çırpınışları :D
İttihat'tan girdi başarılı olamadı
1. Dünya savaşından girdi başarılı olamadı
Sarıkamış'tan girdi başarılı olamadı dur bakalım

Komiksin.Kaynak güvenilirdir,ama keşke Sarıkamışla ilgili detayları araştırıp da gelseydin kaynak atmayla olmuyor.
Eeee. Kaynak atmak dışıdna ne yapabilirim? Senden iyi biliyorum zaten. komiksinn demekle olmuyor.

Anlat dinliyorum.

Eeee. Kaynak atmak dışıdna ne yapabilirim? Senden iyi biliyorum zaten. komiksinn demekle olmuyor.
Kazım Karabekir Paşa Kaynaklarını veya Saray Arşivlerine Göz Attınız Mı ?

Hocam ben halen inanmadım şahsen bu 78.000 olayına. Direkt Osmanlı kaynağı bulmak lazım ama o da o zaman uygulanan sansürden dolayı yok. Çok tartışmaya açık bir mesele bu Sarıkamış meselesi.

Hocam ben halen inanmadım şahsen bu 78.000 olayına. Direkt Osmanlı kaynağı bulmak lazım ama o da o zaman uygulanan sansürden dolayı yok. Çok tartışmaya açık bir mesele bu Sarıkamış meselesi.
Evet. 7 yıl yine Enver Paşa'nın sansürüdür :D net kaynak yok. Ruslar 78 yada 23bin kişi. Yine de fazla.

Kazım Karabekir Paşa Kaynaklarını veya Saray Arşivlerine Göz Attınız Mı ?
Sarıkamış'ı kurtaran Kazım Karabekir mi?

Hocam Osmanlının Arşivleri Topkapı Sarayındaki Arşivlerde Var. Genelkurmay arşivlerinde de var.
Ayrıca Çoğu Tarihçi 90.000 Şehit Sayısının Olmadığını söylüyor
Ayrıca Kazım Karabekir Paşa Günlüklerinde:
Enver paşanın milli mücadele için dönememesi için yapılan bir propaganda olduğunu da söylüyor

Hocam Osmanlının Arşivleri Topkapı Sarayındaki Arşivlerde Var. Genelkurmay arşivlerinde de var.
Ayrıca Çoğu Tarihçi 90.000 Şehit Sayısının Olmadığını söylüyor
Ayrıca Kazım Karabekir Paşa Günlüklerinde:
Enver paşanın milli mücadele için dönememesi için yapılan bir propaganda olduğunu da söylüyor
Bende 90bin demedim 78 bin olarak geçiyor.

Seninle gerçek hayatta tanışmak isterdim internet ortamı münazara ortamı olarak rahat değil.Zaten video atma sebebim bu,kaynaklar ermeni soykırımı gibi birbirini tutmuyor.Şimdi wikinin ermeni soykırımı(!) ile ilgili sayısı ile bizim iddia ettiğimiz aynı mı?Değil.O zaman yalanmı söylüyoruz?Yine hayır.Bununla ilgili cevabını merakla bekliyorum copypaste yapmaktansa kendi fikirlerinizi sununuz kaynaklar güvenilir olmayabiliyor yukarıda belirttim :)

Geri