Biz çok masumuz bu konuda ben geçen gün internet cafeciler grubunun paylaşımlarını gördüm. Alabilirsem fotoğrafı atarım adam bu 5k lık sistemden 30 tane almış. Sözde 1 tane alabiliyoruz.
Biz çok masumuz bu konuda ben geçen gün internet cafeciler grubunun paylaşımlarını gördüm. Alabilirsem fotoğrafı atarım adam bu 5k lık sistemden 30 tane almış. Sözde 1 tane alabiliyoruz.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ve sistemi 6000 den satıyor şuan. O fotoğrafı bulunca atıcam buraya almaya çalışıyorum
Hakkına girmek ne alaka? Sanarsın o ürün satışa çıkmadan önce bize yer falan ayırtılıyor. Önce tıklayan satın alır bu kadar basit. Kimseyi bir şey satın alırken düşünme zorunluluğumuz yok. Herkesin şartları eşit. Eli hızlı olsun takip etsin satın alsın. Ayrıca o Sahibinden'deki ilanları alacak kadar cahil ve sabırsız birisiyseniz de kazıklanmayı hak ediyorsunuz. Fırsatçıların oluşma sebebi o cahil ve sabırsız kesimin varolması. Kimse o şişik fiyatlı ilanları satın almazsa al-sat için de kimse satın almaz. Çok basit bir denklem.
Hakkına girmek ne alaka? Sanarsın o ürün satışa çıkmadan önce bize yer falan ayırtılıyor. Önce tıklayan satın alır bu kadar basit. Kimseyi bir şey satın alırken düşünme zorunluluğumuz yok. Herkesin şartları eşit. Eli hızlı olsun takip etsin satın alsın. Ayrıca o Sahibinden'deki ilanları alacak kadar cahil ve sabırsız birisiyseniz de kazıklanmayı hak ediyorsunuz. Fırsatçıların oluşma sebebi o cahil ve sabırsız kesimin varolması. Kimse o şişik fiyatlı ilanları satın almazsa al-sat için de kimse satın almaz. Çok basit bir denklem.
bu işin en güzeli drop şeklinde satılması. mesela 5k mı fiyat sistem parayı bloke edecek ve kura şeklinde kişilere satacak eğer kurada kazanamazsan paran hemen iade olacak. bir tane sorun kalmaz. ip ile kredi kart ile vs kontrol edilecek çoklu üyelikler banlanacak. ama kimse buna uğraşmaz.
Abdullah ne demek istiyor bilmem ama yazıda yazanın anlamını çoğu kişi bence doğru anlamamış, ben anladığımı söyliyim.
Sistemlerin alınıp satılmasıyla ilgili bir şey demiyor sadece bunu 'büyük karlarla' yapana diyor. Yani saçma kar koymayıp düzgün fiyata satana bir laf çıkmaz bu yazıdan.
1-2-3-5 tane aldın tane başına 1K koydun bu büyük kar falan değil. 3 kasa satıp 3K ya da 5 kasa satıp toplam 5K kazanmak büyük bir kar değil ki böyle yapan grupta çok adam var. Alıyor az yukarısına satıyor yine piyasa fiyatının altına satıyor. Aslında bu bile sistemleri alamayanları ya da kampanyayı düzenleyenlerin canını sıkabilir orası ayrı.
Benim büyük kar anlayışım, çok stok alırsın çok kar marjı koyarsın bunu da zaten anca hazır müşterisi olanlar yapabilir. Sahibinden ne alaka onu çözemedim, sahibinden de yüksek karla ürün satmak kolay değil ki. Öyle yapabilen varsa helal olsun.
Bir de bu ihtiyaç sahibi kısmı çok saçma. Oyuncu Bilgisayarı bir ihtiyaç değil, ihtiyaç olmayan şeye de ihtiyaç sahibi alamıyor demek saçma geliyor bana. Aynı alkol haram e para verdik içelim israf olmasın gibi bişi.
Asıl ihtiyaç sahibi bu işten para kazanmaya çalışandır. Yani al satçılar asıl ihtiyaç sahibi oluyor
Son olarak bu yazının gelmesinin sebebi aslında bu işi yapanları eleştirmek değil, anlamı daha farklı bunu da açıklamayayım yanlış anlaşılırım gerek yok.
Şimdi güzel bir denklem var bu işin içinde kısım kısım bakalım.
Örneğin sistemi satış amaçlı alan 2 kişiyi inceleyelim.
İçindeki bileşenler de doğal olarak piyasaya göre ucuz ,sen bunu alıp sıfır hali ile toplanmışının daha fazlasına satıyorsan
1)Ticari olarak kafan kısır ,3 gram aklın var,çakkalın önde gidenisin.
Diğer ihtimal
2)Ürünü alıp parçalara ayırıp piyasadaki sıfır ve ikinci ellerden daha uyguna veriyorsan ve piyasayı düşürüyorsan aslında doğal olarak piyasanın düşmesini de sağlıyorsun
Güzel bir örnekle bakalım
(Örnek veriyorum fiyatlar sallanmıştır )
X Bileşeni en ucuz sıfır fiyatı 4000TL
X Bileşenin ikinci el sitelerinde en ucuzu ise 3500 TL olsun
Y Kişisi gelip sistemi alıp ,minimal bir kar amacı ile satmak istiyor.Piyasaya bakıyor en ucuzu 2.ellerde 3500TL
Gidip X bileşeni için 3400 TL fiyat veriyor ve piyasayı düşürüyor.
Bunu gören başka bir sistemi satış amaçlı alan Z kişisi de bu en ucuz ilanı 3400 görünce gidip ürününü 3300'den listeliyor.
Böyle böyle al-satçılar arasında tatlı güzel bir rekabet oluşuyor .
Peki bu iş kimin işine yarıyor ?
Aklı selim olan ve piyasayı iyi takip eden sistemi parça parça toplayanlara yarıyor.Bu kişiler de genelde gerçekten durumu sıkıntıda olan kişiler oluyor.
Yani velhasıl kelam hazıra yatan değil araştıran her zaman kazanır .
Sistemi hızlıca alan parçalara ayırıp piyasadan daha ucuza satan kişi zaten kazanıyor
Piyasayı takip eden parça parça toplamaya çalışan kişi de kazanıyor çünkü bütün parçaları gidip en dip fiyattan topladı.
Peki burada kaybedenler kulubünün üyeleri kim ?
Tabii ki de yan gelip araştırmayan ekip
Bir de sistemi piyasanın sıfır halinden daha pahalıya satan çakkallar ekibi.
Burada sözde 'ihtiyacı olan ' ekip için düşen görev (Oyun bilgisayarını ihtiyaç olmak da garip bi mevzu da ülkemizin zorlu eğlenme koşullarında hissedenler var bir şey demiyorum )
1) Paşa paşa piyasayı çatır çatır takip edip ucuza ürünleri toplayıp sistem dizmek
2)Basit bir ihtimal olan parayı hazır edip sistemi yakalamaya çalışmak.
Sonuç olarak aklını kullanan al-satçı da kazanır ,aklını kullanan sistem toplamak isteyen de kazanır .
Hazır sistem hebele hübele diyenler için:
Sistem zaten toplama gençler
Az çaba edin toplayın ,bu işler böyle böyle öğrenilir.