- En İyi Cevap
- 26
Yaşadığınız şey münferit bir olay değil, internette onlarca benzer konu var. Garantiye göndermeden evvel hiç araştırma yapmadınız mı? "Nereden koparsam kârdır." kafasında çalışan dandik bir servis. Tamir etmemek için böyle bahane uyduruyorlar. Sorununuz yüksek ihtimalle RAM ile alakalı bile değil. RAM'i çıkartıp gönderseydiniz işlem yaparlardı çok yüksek ihtimalle. Artık RAM'i çıkartıp gönderseniz de zor, kayıt tuttular çünkü. Cihazın geçmişine baktıkları an işlem yapmadan geri yollarlar yine.Acer marka laptopumda siyah ekran problemi yaşıyordum; bilgisayar normal çalışıyor, ancak oyunlarda belirli bir süre sonra siyah ekran veriyordu. Aynı şekilde Furmark testinde de siyah ekran hatası alıyordum ve laptopu yeniden başlatmam gerekiyordu. Bu nedenle cihazı garantiye gönderdim. Bugün garanti servisi beni aradı ve cihazınıza dışarıdan RAM takmışsınız, bu da anakartta arıza oluşturmuş dediler. Ben de ekran kartında problem olduğunu söyledim. Ancak, anakartta sorun olduğu için ekran kartının da düzgün çalışmadığını iddia ettiler ve benden 49.000 TL gibi bir ücret talep ettiler. Oysa laptopun kendisi bile 49.000 TL etmiyor. Sizce bu durumda ne yapmalıyım? Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmayı düşünüyorum, ama gerçekten arıza dedikleri gibi ise onlar mı haklı oluyor? Bu arada RAM’leri 1 yıl önce taktım ve cihaz o zamandan beri sorunsuz çalışıyordu.
Nitekim benzer bir olay başıma geldi. RTX 3050'li Acer laptopumun aylar sonra anakartı yandı, gönderdim. En ufak ücret istemeden değiştiler. Fakat sizinki gibi bir şey yapabileceklerini bildiğim için göndermeden evvel içini açıp 2X8 dual channel yapmak maksadıyla taktığım 8 GB RAM'i çıkardım. Yalnızca kendisinin içinde gelen 8 GB RAM ile gönderdim. Geçmiş olsun.
Acer, laptopun içini açıp SSD ve RAM takmaya izin veriyor. Termal macun yenilemeye izin vermiyor. Bakır bloğun sabitleme vidalarında factory seal var. Sökülürse garanti dışı kalıyor.Bu sefer de yetkisiz müdahale diyeceklerdi. Factory seal sökülmüştür açarken. Ama iyi fikirmiş.