Neler Yeni

Acer Nitro 5 12700H işlemci çok ısınıyor

Fahkumram

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yavuz Novachrono
Şubat ayında aldığım Acer Nitro 5 AN515-58-76DU 12700H RTX 4060 model laptopum şubat ayından beri boşta işlemci sıcaklığı 70 dereceleri görüyor, oyunda ise 92 dereceye kadar çıkıyor. Sizce laptopta sorun mu var yoksa normal mi? Ona göre garantiye vermeyi düşünüyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Alparslan Koç
Şubat ayında aldığım Acer Nitro 5 AN515-58-76DU 12700H RTX 4060 model laptopum şubat ayından beri boşta işlemci sıcaklığı 70 dereceleri görüyor, oyunda ise 92 dereceye kadar çıkıyor. Sizce laptopta sorun mu var yoksa normal mi? Ona göre garantiye vermeyi düşünüyorum.
Nitro 5 zaten ısınan bir model ve işlemci sıcaklığı normal takma kafana bakımlarını 3 ayda bir yaptır bide eğer illa ısınmasın diyorsan throttlestop yap 55w işlemci o zaman azalır

mds5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Doğukan Sağlamer
benim cs2'de 95leri görüyor rahat rahat. aynı zamanda almışız. yaz aylarına gelmeden iyiydi ama. 55w kısıtladım verim alamadım yalnız.

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Tam performansta 97 hatta 100 dereceleri gören bilgisayarlar var hocam. Bilgisayarınız iyi ama termal bakımlarını yaptırmadıysanız yaptırın. Eğer yaptırdıysanız laptobun altına bi soğutucu alın. Max 3 4 derece düşer ama psikolojik olarak sizi rahatlatır hem bilgisayarın diğer komponentlerine de biraz olsun hava akışı iyi gelir.

Fahkumram

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yavuz Novachrono
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tam performansta 97 hatta 100 dereceleri gören bilgisayarlar var hocam. Bilgisayarınız iyi ama termal bakımlarını yaptırmadıysanız yaptırın. Eğer yaptırdıysanız laptobun altına bi soğutucu alın. Max 3 4 derece düşer ama psikolojik olarak sizi rahatlatır hem bilgisayarın diğer komponentlerine de biraz olsun hava akışı iyi gelir.
Yine de boşta 70 dereceler anormal değil mi?

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Yine de boşta 70 dereceler anormal değil mi?
Kaç derece olmasını beklerdin hocam ? Böyle sorduğuna göre altında soğutucu da yok boşta bile olsa anlık hizmet işlemleri için işlemcin ara ara 4 ghz üstüne çıkar. Kaldı ki intel işlemciler zaten ısınan işlemciler turbo mod açık fanların da açık değil ise o dereceler normal. Ki oyun oynuyorsun 92 diyorsun 100 dereceyi geçmediği sürece sıkıntı yok sabit 99 100 olursa sıkıntı. Sana tavsiyem stok termal macun var ise daha yüksek iletim kapasiteli bir macun kullanman pullsar gibi markaların 15.7 20 w/mk iletim kapasiteli macunları var onları kullan 5 - 10 derece fark alırsın. Yada daha da performanslı olsun diyorsan sıvı metal kullanacaksın. Stok macunla laptoplar ısınıyor.

burakatan

80+
Nitro 5'leri soğutması sıkıntılı hocam. Daha kaliteli termal macun ya da özellikle sıvı metal uygulanmadan kendini soğutamıyor. Dengeli modda kullanın oyunlarda zaten FPS çok fark etmiyor.

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Soğutmasının sıkıntılı olduğunu düşünmüyorum Şuan bende nitro 5 kullanıyorum an 515 46 modeli sıvı metal yok stok termal macun, özellikle performans moduna aldım @burakatan hocam görsün diye boşta değil tarayıcıda o derecelere gelmesi zor eğer altında soğutucu var ise ( arka planda video açık).

1722078247959.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Soğutmasının sıkıntılı olduğunu düşünmüyorum Şuan bende nitro 5 kullanıyorum an 515 46 modeli sıvı metal yok stok termal macun, özellikle performans moduna aldım @burakatan hocam görsün diye boşta değil tarayıcıda o derecelere gelmesi zor eğer altında soğutucu var ise ( arka planda video açık).

1722078247959.png
Varsayılan modda fanlarım 1800 RPM değerinde hatta bazen durdukları da oluyor bunun sebebi altında soğutucu olması ve işlemci gücünü biraz kısması. benim bilgisayarım varsayılan moda ekran kartı maks 80 W işlemci maks 50 W güç çekiyor. Performans modunda ekran kartı 150 +25 ve 90 W a kadar işlemci çıkıyor farkları bu.
1722078672434.png

Varsayılan moda değerler bu şekilde.

Son düzenleme:

Fahkumram

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yavuz Novachrono
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Alıntıyı görüntüle

Varsayılan modda fanlarım 1800 RPM değerinde hatta bazen durdukları da oluyor bunun sebebi altında soğutucu olması ve işlemci gücünü biraz kısması. benim bilgisayarım varsayılan moda ekran kartı maks 80 W işlemci maks 50 W güç çekiyor. Performans modunda ekran kartı 150 +25 ve 90 W a kadar işlemci çıkıyor farkları bu.
Alıntıyı görüntüle
Varsayılan moda değerler bu şekilde.
3800mzha rağmen 54 derece alıyorsunuz hocam benimki boşta 70leri görebiliyor o yüzden sordum.

1722083035108.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
HAMZA
reis benimde laptop birzamanlar windows performans yani costum windows kullanıyordum işlemcim 110 dereceleride görüyordu eğer sende costum windows kullanıyorsan ondan kaynaklı olabilir

Fahkumram

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yavuz Novachrono
reis benimde laptop birzamanlar windows performans yani costum windows kullanıyordum işlemcim 110 dereceleride görüyordu eğer sende costum windows kullanıyorsan ondan kaynaklı olabilir
Değil hocam.

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
3800mzha rağmen 54 derece alıyorsunuz hocam benimki boşta 70leri görebiliyor o yüzden sordum.

Alıntıyı görüntüle
Laptop soğutucu var mı altında hocam ? Bir de amd fanıyım intel işlemcilerini sevmiyorum neden sevmediğime dair de efsane kaynaksınız 😂

Fahkumram

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yavuz Novachrono
Laptop soğutucu var mı altında hocam ? Bir de amd fanıyım intel işlemcilerini sevmiyorum neden sevmediğime dair de efsane kaynaksınız 😂
Hayır yok ve bundan önce i5 12500h olan modeli kullandım ve boşta 45-55 arasıydı böyle bir ısınma yaşamamıştım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,566
Üyeler
161,091
Son üye
CrexQQ
Top Bottom