Neler Yeni

Acer Predator Helios Neo 16 Undervolt

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
hakkı zengi
Acer Predator Helios Neo 16 aldım. İçinde i7-13700HX var ve işlemcisinin bu laptopta limitinin yüksek olduğundan dolayı sıcaklık ve throttle sorunları oluyormuş.

Bu yüzden undervolt yapmayı düşünüyorum ama tam emin olamadığım iki konu var:
  • Undervolt işleminin kısa ve uzun vadede riskleri var mı?
  • Undervoltu hangi değerlerde yapmalıyım?
Bende acer predator helios neo 16 kullanıyorum ısınma throttle sorunu yaşamıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende acer predator helios neo 16 kullanıyorum ısınma throttle sorunu yaşamıyorum
13700hx rtx 4070

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Destie
İkisi farklı şeyler. FIVR voltaj, TPL güç limitlerinin ayarlanması için. Kısaca biri volt biri watt. Watt ayarı her zaman açık olur çünkü risk barındırmaz ama voltaj daha riskli olduğu için üreticiler kilit koymayı tercih edebiliyor. Örneğin; benim cihazım da kilitliydi advance bios ayarlarını hazırladığım harici usb ile aktive edip, ayarları değiştirerek undervolt yapılabilir hale getirebildim.

Siz dediğimi denediniz mi? Dediğimi yapın ve sonuç olumlu olursa devam edelim. Olumsuz olursa hiç uğraşmayın olduğu gibi kullanın.
undervolt yapacağım bilgisayar şu an yanımda değil bir kaç gün içinde deneyip size geri dönüş yapacağım.

1736613696256.png

throttlestop'u açıp turn on yapıp FIVR'den dediğiniz ayarları yapıyorum değil mi sadece? başka bi ayar yok yani.
disable turbo, speed shift vs. siz kullanıyor musunuz ya da önerir misiniz?

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
202
İsim
Yağız DERELİ
undervolt yapacağım bilgisayar şu an yanımda değil bir kaç gün içinde deneyip size geri dönüş yapacağım.

Alıntıyı görüntüle

throttlestop'u açıp turn on yapıp FIVR'den dediğiniz ayarları yapıyorum değil mi sadece? başka bi ayar yok yani.
disable turbo, speed shift vs. siz kullanıyor musunuz ya da önerir misiniz?
Undervolt işini halledelim sonra tüm ayarlarımı paylaşacağım. Bulabilirsem throttlestop rehberini de paylaşırım.

Top Bottom