Çözüldü✓ ADATA SU630 SSD'ye Secure Erase İşlem Yapamıyorum.

Reaksiyon skoru
8
Arkadaşlar Adata SU630 480gb SSD'im var. PC'yi de satıcam. Adata Toolbox indirdim ama security erase için Windows 8 ve üstü desteklenmiyor diyor. Nasıl geri döndürülemeyecek şekilde bu SSD den verileri silebilirim?

Tamam en az 8 gb olmalı. Windows 10 iso dosyası indir microsoftun sitesinden sonra balena etcher programıyla flash belleğine windowsu yazdır. Bu işlemi yaptıktan sonra tekrar yaz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tamam en az 8 gb olmalı. Windows 10 iso dosyası indir microsoftun sitesinden sonra balena etcher programıyla flash belleğine windowsu yazdır. Bu işlemi yaptıktan sonra tekrar yaz.

16gb usb belleğime iso dosyasını yazdırdım hocam şimdi ne yapmam lazım? Ama bu bilgisayarıma girdiğimde usb belleğimin içine giremiyorum. Biçimlendirmeniz lazım yazıyor. FAT32 olarak mı yoksa NTFS olarak mı biçimlendirmeliyim?

Balena etcher programıyla yazdırdın değil mi iso dosyasını USB belleğe? Yazdırma işlemini başlatırken o kendisi sıfırlıyor zaten USB belleği. Eğer yazdırma işlemi yaptıysan bios menüsüne gir bilgisayarının. Oradan boot sekmesinden USB flash belleği 1. sıraya al adına bakarak. Sonra yeniden başlat ve windows kurulum ekranı gelecek. Oradan disk seçme bölümü gelinceye kadar devam et oraya gelince tekrar yaz.

Eğer yazdırma işlemini yapamadıysan; Balena programını açtıktan sonra "flash from file" deyip windows isosunu seçeceksin sonra "select target" yazan kısımda USB belleğini seçeceksin ve flash'a basacaksın. İşlem bitinceye kadar bekleyip yukarıda dediklerimi yapıp disk seçme bölümüne kadar ilerleyeceksin windows kurulum ekranında.

@Amanita Hocam dediğiniz gibi yaptım ama boot menüsünde ilk sıraya Uefi belleğimi koyup yeniden başlattığımda “Reboot and select proper Boot device” diyor. Herhangi bir tuşa bassam bişey olmuyor. F11e basıp boot menüsüne girip ordan belleğimi seçiyorum. İçinde İSO dosyası olan DVD veya USB bulunamadı diyor. Yardım edin hocam.

Balena etcher programıyla yazdırdın değil mi iso dosyasını USB belleğe? Yazdırma işlemini başlatırken o kendisi sıfırlıyor zaten USB belleği. Eğer yazdırma işlemi yaptıysan bios menüsüne gir bilgisayarının. Oradan boot sekmesinden USB flash belleği 1. sıraya al adına bakarak. Sonra yeniden başlat ve windows kurulum ekranı gelecek. Oradan disk seçme bölümü gelinceye kadar devam et oraya gelince tekrar yaz.

Eğer yazdırma işlemini yapamadıysan; Balena programını açtıktan sonra "flash from file" deyip windows isosunu seçeceksin sonra "select target" yazan kısımda USB belleğini seçeceksin ve flash'a basacaksın. İşlem bitinceye kadar bekleyip yukarıda dediklerimi yapıp disk seçme bölümüne kadar ilerleyeceksin windows kurulum ekranında.

Son düzenleme:
Tekrar yazdırmayı deneyebilirsin usb belleğe ya da başka USB portuna tak.
Boot options kısmında usb belleğin markası ve adı hiç mi görünmüyor?
Bios ayarlarında bios mode kısmını yalnızca UEFI yaparak dene ve secure boot kapat.

Tekrar yazdırmayı deneyebilirsin usb belleğe ya da başka USB portuna tak.
Boot options kısmında usb belleğin markası ve adı hiç mi görünmüyor?
Bios ayarlarında bios mode kısmını yalnızca UEFI yaparak dene ve secure boot kapat
boot options usb belleğimin adı gözüküyor ama windows kurarken disk seçme bölümünde usb belleğim çıkmıyor. Tekrar yazdırmayı denedim vs başka porta da taktım ama hala aynı. Secure boot açıksa kapatıp deneyeyim bide.
Edit: Secure boot kapalı ve hala aynı.

Son düzenleme:
Dostum sen boot optionstan 1. Sıraya USB belleğini aldın ve kaydedip yeniden başlatınca windows kurulum ekranına girdin değil mi? Oradan da windowsu kurmak için disk seçmen gereken bölüme kadar geldin? O kısımda USB bellek olmayacak zaten. Orada Adata ssdn olacak ve onu sileceksin. Böylece sıfırlamış olacaksın SSDni. Oradaki tüm bölümleri sil. Silmeden önce bir fotoğraf at da yanlış bir şey yapma.

Dostum sen boot optionstan 1. Sıraya USB belleğini aldın ve kaydedip yeniden başlatınca windows kurulum ekranına girdin değil mi? Oradan da windowsu kurmak için disk seçmen gereken bölüme kadar geldin? O kısımda USB bellek olmayacak zaten. Orada Adata ssdn olacak ve onu sileceksin. Böylece sıfırlamış olacaksın SSDni. Oradaki tüm bölümleri sil. Silmeden önce bir fotoğraf at da yanlış bir şey yapma.
Hocam bir daha deniyorum olmassa rufusla yapsam olur mu yoksa illa bu programla mı yapmam lazım?

Geri