Neler Yeni

Çözüldü✓ ADATA SU630 SSD'ye Secure Erase İşlem Yapamıyorum.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dostum windows kurulum ekranı geliyor mu gelmiyor mu?
Geliyorsa rufusa ya da tekrar yazdırmaya gerek yok ki.
Amacımı windows kurulum esnasında bizden kurmak için disk istiyor ya, işte orada Adata diskini sileceksin. Böylece temizlenmiş olacak. İstersen tekrar windows da kurabilirsin işlemi devam ettirip ya da sadece bir bölüm oluşturup bıraka da bilirsin sildikten sonra. Her iki halde de tüm verilerin silinmiş olacak.
Eğer windows kurulum ekranından başlamıyorsa tabii ki rufus kullanabilirsin. Balena kullanması daha basit diye önermiştim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Mert Uunyıldırım
Dostum windows kurulum ekranı geliyor mu gelmiyor mu?
Geliyorsa rufusa ya da tekrar yazdırmaya gerek yok ki.
Amacımı windows kurulum esnasında bizden kurmak için disk istiyor ya, işte orada Adata diskini sileceksin. Böylece temizlenmiş olacak. İstersen tekrar windows da kurabilirsin işlemi devam ettirip ya da sadece bir bölüm oluşturup bıraka da bilirsin sildikten sonra. Her iki halde de tüm verilerin silinmiş olacak.
Eğer windows kurulum ekranından başlamıyorsa tabii ki rufus kullanabilirsin. Balena kullanması daha basit diye önermiştim.
Kurulum ekranında SSD gözükmüyor o yüzden silemiyorum.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Normalde Adata SSD çalışıyor değil mi yani windowsta felan sorun yok ve biosta da görünüyor?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer yine görmezse USB belleğe herhangi bir linux işletim sistemi yükleyebilirsin ve bu usb bellekteki işletim sistemi üzerinden Adata diskini formatlayabilirsin.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Mert Uunyıldırım
Normalde Adata SSD çalışıyor değil mi yani windowsta felan sorun yok ve biosta da görünüyor?
Evet gözüküyor. Rufusla yaptığımda kurma kısmına gelebildim hocam şimdi buradaki sürücü 0 bölüm 1-2…. şeklinde gidiyor. Biçimlendir mi demem lazım yoksa sil mi?

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Hepsini sil dostum tek bir ana bölüm kalacak. Sonra windows kurmak istersen onu seçip devam et. Eğer kurmak istemezsen öyle bırak ya da "yeni" deyip bir bölüm oluştur tak çalıştır olması için.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Mert Uunyıldırım
Hepsini sildim ve Windows kurmak istemiyorum. Yukarıdaki kırmızı çarpıya bassam olur mu orasını tam anlayamadım. Yoksa direk kurulum ekranındayken PCyi kapatıp usbyi çıkarsam olur mu?

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Çarpıya basıp yüklemeyi iptal etme varsa et. Hatta yüklemeyi baştan başlatıp diskler silinmiş mi kontrol edebilirsin. Windows yükleme ana ekranda pc kapat seçeneği varsa oradan kapat. Yoksa normal kasadan kapat ve flashı çıkar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Mert Uunyıldırım
Çarpıya basıp yüklemeyi iptal etme varsa et. Hatta yüklemeyi baştan başlatıp diskler silinmiş mi kontrol edebilirsin. Windows yükleme ana ekranda pc kapat seçeneği varsa oradan kapat. Yoksa normal kasadan kapat ve flashı çıkar.
Çok teşekkür ederim hocam. Allah razı olsun. İyi akşamlar😊

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Flash belleğe işletim sistemi yükleyip kullanabilirsin ssd alıncaya kadar haberin olsun. Tavsiyem ubuntu :)

Top Bottom