Adrenalin yazılımında gaming ve performans sekmesi eksik ?

Reaksiyon skoru
96
Arkadaşlar sistemi yeni topladım 9070xt var. Adrenalin aşağıdaki gibi gözüküyor,overclock, gaming gibi sekmeler yok :

Ekran görüntüsü 2025-12-12 232604.webp

hocam onla alakası var mıdır ki deneyeyim ama
Zaten güçlü bir ekran kartın var iken Dahili GPU nun açık kalması gereksiz. Zaman zaman oyunlarda performans düşüklüğü yapabiliyor bu durum.
Senin sorunun 2 nedeni olabilir. İlki benim dediğim.
İkincisi ise Windows Update kendisi AMD Display Driver ı yükleyince çakışıyor o da olabilir.
Dahili GPU yu kapatmanın şöyle bir kötü yanı var. Eğer ekran kartın arızalansa ve görüntü almak istesen Dahili GPU yu kapattığın için görüntü alamazsın. Ancak Celar CMOS sıfırlaman gerekir.

Bu programı indir.
Daha sonra tekrar driver ı kurmayı dene. Sorun devam edecek mi bak bakalım.

Zaten güçlü bir ekran kartın var iken Dahili GPU nun açık kalması gereksiz. Zaman zaman oyunlarda performans düşüklüğü yapabiliyor bu durum.
İkincisi ise Windows Update kendisi AMD Display Driver ı yükleyince çakışıyor o da olabilir.
Dahili GPU yu kapatmanın şöyle bir kötü yanı var. Eğer ekran kartın arızalansa ve görüntü almak istesen Dahili GPU yu kapattığın için görüntü alamazsın. Ancak Celar CMOS sıfırlaman gerekir.

Bu programı indir.
hocam bios'dan işlemci grafiğini devre dışı bıraktım hala aynı. Büyük ihtimalle dediğiniz gibi bir çakışma oldu windowsla

Bu programı indir.
hiç 9070 xt kullandın mı
ben igpu kapattığım zaman oyunlarda çökme yaşıyordum aniden takılıp kalıyordu alt f4 de çalışmıyordu o yüzden autoda bırakmak en mantıklısı

hocam bios'dan işlemci grafiğini devre dışı bıraktım hala aynı. Büyük ihtimalle dediğiniz gibi bir çakışma oldu windowsla
Olabilir.
Ben DDU ile driver sildikten sonra, her ne kadar da DDU ayarlarından Windows Uptade ile sürücü yükleme desem de, yüklüyor.
DDU ile driver ı silip, pc restart attıktan sonra önce Windows Update i yapıyorum. Sonra AMD güncel driverı kuruyorum. Bilgin olsun.
İstersen Dahili GPU yu Auto ya alabilirsin. Ben kapatıyorum.

Bu programı indir.
bu arada sistemi kurunca biosu güncelledim sonra expo yaptım, sistem süreki kendini reslemeye başladı bios ekranı hiç açılmadı. Ondan sonra cmos yaptım, RAM'leri mecbur stok kullanıcam heralde dandik çıktı çipler, bir de üstünde EXPO&xmp yazıyor

hiç 9070 xt kullandın mı
ben igpu kapattığım zaman oyunlarda çökme yaşıyordum aniden takılıp kalıyordu alt f4 de çalışmıyordu o yüzden autoda bırakmak en mantıklısı
Hangi oyunlarda sorun yaşıyorsun ?
dGPU ayarı ile çökme olmasının pek bir ilgisi yoktur bence. Ben 7800x3d ile kullanırken de şu an 9800x3d ile kullanırken hep kapattım, hiç sorun da yaşamadım

Ben bu sorunun aynısını yaşadım. Benim sorunumda dahili GPU ile alakası yoktu. Çok uğraştım, bütün crashdmp dosyalarını falan chatGPT'ye incelettim. Windows kendisi amd'den sonra driver kuruyor. Windows'un iç ayarlarından driver yüklemesine izin vermeyi kapatmıştım. Defalarca DDU ile sürücü kaldırıp en güncel sürümden başlayarak geriye doğru çoğu sürücüyü kurdum ama günün sonunda bilgisayarı yeniden açtığımda ya da üzerinden zaman geçtiğinde amd radeon'u açtığımda bu şekilde sekmeler gözükmüyordu ve ayarlarım gidiyordu. Ben dediğim gibi sürücü kurmasına izin vermeyi kapatmayı vs. denedim ama son çare win 11'e geçerek çözdüm. Win10'da 9070xt ile çok uğraştım. Şu an ufak tefek yazılım sorunlarım olsa da genel olarak iyi.

Hangi oyunlarda sorun yaşıyorsun ?
dGPU ayarı ile çökme olmasının pek bir ilgisi yoktur bence. Ben 7800x3d ile kullanırken de şu an 9800x3d ile kullanırken hep kapattım, hiç sorun da yaşamadım
valoda yaşamıştım diğerlerini hatırlamıyom ilk gün çözmüştüm zaten direkt

Bu programı indir.
hocam şimdi denicem ama , ddu ile sildikten sonra ilk olarak windows update kısmından mı gğncelleme yapmam gerekiyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben bu sorunun aynısını yaşadım. Benim sorunumda dahili GPU ile alakası yoktu. Çok uğraştım, bütün crashdmp dosyalarını falan chatGPT'ye incelettim. Windows kendisi amd'den sonra driver kuruyor. Windows'un iç ayarlarından driver yüklemesine izin vermeyi kapatmıştım. Defalarca DDU ile sürücü kaldırıp en güncel sürümden başlayarak geriye doğru çoğu sürücüyü kurdum ama günün sonunda bilgisayarı yeniden açtığımda ya da üzerinden zaman geçtiğinde amd radeon'u açtığımda bu şekilde sekmeler gözükmüyordu ve ayarlarım gidiyordu. Ben dediğim gibi sürücü kurmasına izin vermeyi kapatmayı vs. denedim ama son çare win 11'e geçerek çözdüm. Win10'da 9070xt ile çok uğraştım. Şu an ufak tefek yazılım sorunlarım olsa da genel olarak iyi.
hocam ben win11 yükledim sistemi yeni kurdum zaten. Win 11 için böyle bir ayar var mı , yani update işini nasıl yapıyorsunuz

Geri