ADSL'den VDSL'e Geçiş

Reaksiyon skoru
3
Merhabalar evime Türktelekom 12 Mbps internet bağlattım altyapımın VDSL 35 mbpsye kadar desteklediğini söylediler. Normalde bina altyapısında VDSL mevcut fakat bina girişinden benim evdeki prize gelen hat kablosu eski olduğu için 8 mbps civarı hız alabiliyorum. Ben bu kabloyu değiştirsem hattımı VDSL'ye nasıl geçirebilirim ?

Merhabalar evime Türktelekom 12 Mbps internet bağlattım altyapımın VDSL 35 mbpsye kadar desteklediğini söylediler. Normalde bina altyapısında VDSL mevcut fakat bina girişinden benim evdeki prize gelen hat kablosy eski olduğu için 8 mbps civarı hız alabiliyorum. Ben bu kabloyu değiştirsem hattımı VDSL'ye nasıl geçirebilirim ?
kablo duvar. içinde ise değişimi uğraştırır.
binadaki kutu nerede. siz kaçıncı katta oturuyorsunuz. ve kutu ile daire arası mesafe tahmini kaç metre?

Benim bildiğim TTnet bu hizmeti veriyordu bina içinden dairenin modemine kadar kabloyu kendileri çekiyor ücret dahilinde.

Benim bildiğim TTnet bu hizmeti veriyordu bina içinden dairenin modemine kadar kabloyu kendileri çekiyor ücret dahilinde.
ona da para istiyorlar ama baya. ben sormuştum. yeni kablo çekimi için 250tl mi ne istediler. çok.

kablo duvar. içinde ise değişimi uğraştırır.
binadaki kutu nerede. siz kaçıncı katta oturuyorsunuz. ve kutu ile daire arası mesafe tahmini kaç metre?
Ben girişte oturuyorum ortalama 20 metre mesafe var. Ve kablolar duvar içinden geçiyor. Bu yüzden elektrikçi çağıracağım.

Ben girişte oturuyorum ortalama 20 metre mesafe var. Ve kablolar duvar içinden geçiyor. Bu yüzden elektrikçi çağıracağım.
dostum emin ol zorlu bir iş. hele çok fazla viraj varsa. elektrikçi çağırıp vereceğin paraya değmez. gidip vdsl destekli bir dsl kablosu alırsın ne kadar uzunlukta ise. onun bir ucunu elektrikçi çağırıp sadece dolaba bağlatırsın. diğer kısmını ise kablo kanalları ile evin içine getirirsin. kablo kanalı dediğim şey beyaz, pvc midir nedir o tiptekiler. ötekiler değil.

dostum emin ol zorlu bir iş. hele çok fazla viraj varsa. elektrikçi çağırıp vereceğin paraya değmez. gidip vdsl destekli bir dsl kablosu alırsın ne kadar uzunlukta ise. onun bir ucunu elektrikçi çağırıp sadece dolaba bağlatırsın. diğer kısmını ise kablo kanalları ile evin içine getirirsin. kablo kanalı dediğim şey beyaz, pvc midir nedir o tiptekiler. ötekiler değil.
Hocam apartmanda oturduğum için yönetici ile konuşmam gerekiyor. O yüzden bina içinden geçirtcem Duvar arasında asansör var birde umarım çok işçiliği çok tutmaz.

Geri