Aerocool PSU alınır mı

M100A kasam ve 1250TL bütçem var.Kasayi daha satın almadım ama.
CM V650
kasayı almadıysan şöyle de olabilir.

https://www.akakce.com/power-supply...oduler-psu-guc-kaynagi-fiyati,1414315540.html (bunun hakkında tam bilgi yok ama iyi gözükyr.)

Performans değerleri olmasa da iç yapısına dair şeyler biliyorum, isteyene söylerim :p
Bunun sertifikası konusunda daha önce çok ciddi tartışmalar vardı. Site adı verebiliyor muyuz bilmiyorum, hatta birinde firma temsilcisi de konuya dahil olmuştu ama mesela sonuca bağlanamadı.

Bunun sertifikası konusunda daha önce çok ciddi tartışmalar vardı. Site adı verebiliyor muyuz bilmiyorum, hatta birinde firma temsilcisi de konuya dahil olmuştu ama mesela sonuca bağlanamadı.

Site adı verin tabii ki, burası forum.

Sertifikasını önemsemiyorum, verimlilikten başka bir şey değil çünkü. Kaliteye etki eden bir unsur da değil.

Site adı verirseniz bakayım, SS Cool Zero hakkında bildiğimiz az bilgi var zaten işimize yarar bir şeyler bulunur belki.

Site adı verin tabii ki, burası forum.

Sertifikasını önemsemiyorum, verimlilikten başka bir şey değil çünkü. Kaliteye etki eden bir unsur da değil.

Site adı verirseniz bakayım, SS Cool Zero hakkında bildiğimiz az bilgi var zaten işimize yarar bir şeyler bulunur belki.
Tartışma şöyle;

Tartışma şöyle;

Yani beklediğim gibi, SilentStorm Cool Zero isimlendirmesinden önce sadece Cool Zero adında bir seri vardı. Sharkoon bu ismi SilentStorm takısı getirerek yeniden canlandırdı ve devam ettiriyor.

Ha bu ünitenin faso füso olduğu anlamına gelmiyor, iç yapısı High Power tarafından üretiliyor (Super GD+ serisi ile aynı platform olabilir, tahminim bu yönde) ve tek iç yapısal eksisi NTC termistörü olmaması. NTC'si olmaması bir eksi ama ölümcül değil, NTC termistörü olmadan ani akım konusunda rahat olan PSU'lar var.

Bu arada bu PSU'nun tam olmasa da birkaç incelemesi var, o incelemelerde verimliliği 90% civarlarında. Ecova da herhalde farklı bir test methodu izlemiyordur verimliliği hesaplamak için.

1660821861812.png

1660821873221.png

Kısacası demem o ki, kafadan sertifika basma olayı yok. Gold için gerekli verimlilik değerleri karşılanıyor.

Ben Zalman kullandım her zaman Eğer sana fiyatı uygunsa 650watt yada 700watt iyi olur. Sıkıntısız ürünlerdir.

Aerocool'da iyi bir firma. Sanırım biraz ucuz ürün.

Peki bir PSU'ya bakarken nelere dikkat etmeliyim? Koruma, verimlilik, Watt değerini biliyorum. Başka nelere bakmalıyım?

Verimlilik tam dikkat edilmelik değil, elektrik faturasına özen gösteriyorsan et tabii orası ayrı. Korumalara dikkat et, ama nasıl optimize edildikleri de önemli. Watt konusunda 12v kanalının tek başına verdiği güç daha önemli.

Şunu atayım direkt, kendi yaptığım rehber, sorun olursa sorarsın:

Verimlilik tam dikkat edilmelik değil, elektrik faturasına özen gösteriyorsan et tabii orası ayrı. Korumalara dikkat et, ama nasıl optimize edildikleri de önemli. Watt konusunda 12v kanalının tek başına verdiği güç daha önemli.

Şunu atayım direkt, kendi yaptığım rehber, sorun olursa sorarsın:

SIP koruması nedir?Bir tane ürüne baktım da orada yazıyordu.

SIP koruması nedir? Bir tane ürüne baktım da orada yazıyordu.

Surge and Inrush Protection, dalgalanma ve ani akım koruması. Dalgalanma koruması için bir adet MOV, ani akım koruması için de NTC termistörü ve onu desteklemesi için de bir bypass rölesi (bazen NTC tek başına olur) kullanılır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,534
Üyeler
188,948
Son üye
atommini2
Geri