2mApoo
80+ Silver
En son 1800'lerde kırılmış olan Bingöl deki fay hattı ve büyük Marmara depremi için günler sayılı. Bunun için AFAD ve STK lar çok yetersiz. O zaman kadar olabildiğince görevli ve gönüllü toplamamız lazım. Detaylı bilgiye siteden ulaşabilirsiniz.
Konudaki amaç farkındalık ve gönüllü olma hakkında bilgi vermek.
Not : Gönüllük seviyeler 3'e ayrılıyor. DESTEK ve TEMEL ve UZMAN diye.
TEMEL çok daha kolay telefon üzerinden eğitim alabiliyorsun. Videolu eğitimleri tamamladıktan sonra orda kazandığın puanlar ile marketten .stok durumuna göre değişkenlik gösteren, hediyeleri seçiyorsun. Adresine kargolanıyor. Ve sonucunda hediyeler kazanabiliyorsun. Herkesin mutlaka yapması gerekiyor.
DESTEK bir üst seviyeyi içeriyor. İlinizde bulunan müdürlükte ve eğitim yerlerinde 7-10 günlük bir zorunlu eğitime tabii tutuluyorsunuz. Bu ünvanı aldıktan sonra arama kurtarma ekibindeki UZMAN ekiplere destek çıkıp yardımcı olabiliyorsun. Ayrıca fidan dikimi , kütüphane kurulumu ve yangın kurtarma gibi faaliyetlere katılabiliyorsunuz
Ardından üstüne zimmetlenecek olan saha ekipmanlarına kavuşabiliyorsun. (mont-yelek-kasket-fener-eldiven vs.)
UZMAN en üst seviye. Alanınıza göre eğitim alıp afet anında en ön sırada mücadele ediyorsunuz. Elazığ ve şuan ki Maraş depreminde bu 2 seviyedeki görevliler yer aldı.
Sitedeki linkten e devlete bağlanıp başvurunuzu yapabilirsiniz. AFAD görevlisi olmak için olağanüstü özelliklere ihtiyacınız yok.
-18 yaş üstü
-TEMEL seviyede gönüllülük için ise 15 yaş ve üstü
-Afet anında şehir değiştirmek için yeterli sağlık seviyesinde olmanız,
-Afet yerinde yeterli güçte olmanız,
-Eğitim için çağırıldığın an onlara katılım sağlayabilecek zaman aralığınızın olması gerekiyor.
-Eğitimleri başarıyla geçmeniz
Çok yakın zamanda doğuda ve batı da çok büyük iki deprem bekleniyor. 100 yıl bile sürmeyecektir bunun gerçekleşmesi. Bu süreç içerisinde hazır olmamız lazım. Gördüğünüz gibi sözde büyük AKP Hükümeti bile kendi vatandaşını ölüme terk etti. Bize bizden başkası yardım etmez. Mutlaka DESTEK & UZMAN gönüllüsü olmayı bir düşünün derim.
ÖNEMLİ :
-Başvuru için E devlet şart.
-Arama kurtarma veya diğer etkinliklere katılım zorunlu değil.
-Seviye seviye üst sıralara çıkılıyor.
-18 yaş üstü şart.
-Sağlıklı olmalı ve yeterli zaman aralığınızı olması lazım.
VİDEOLU ANLATIM İÇİN LİNK BIRAKIYORUM :
https://www.youtube.com/watch?v=bOHN54o7lOU
BURASI İSE KAZANDIRDIĞIMIZ GÖNÜLLÜLERİ TOPLAMA ALANI. BİRKAÇ AY VEYA YIL SONRA BURADAN MEVCUT SAYIYI GÖREBİLİRSİNİZ.
1-
@Matt Murdock
2-
@DA_mødları_çok_iyi
3-
4-
@Gri Caner
@2mApoo BEN
@Matt Murdock
Konudaki amaç farkındalık ve gönüllü olma hakkında bilgi vermek.
Not : Gönüllük seviyeler 3'e ayrılıyor. DESTEK ve TEMEL ve UZMAN diye.
TEMEL çok daha kolay telefon üzerinden eğitim alabiliyorsun. Videolu eğitimleri tamamladıktan sonra orda kazandığın puanlar ile marketten .stok durumuna göre değişkenlik gösteren, hediyeleri seçiyorsun. Adresine kargolanıyor. Ve sonucunda hediyeler kazanabiliyorsun. Herkesin mutlaka yapması gerekiyor.
DESTEK bir üst seviyeyi içeriyor. İlinizde bulunan müdürlükte ve eğitim yerlerinde 7-10 günlük bir zorunlu eğitime tabii tutuluyorsunuz. Bu ünvanı aldıktan sonra arama kurtarma ekibindeki UZMAN ekiplere destek çıkıp yardımcı olabiliyorsun. Ayrıca fidan dikimi , kütüphane kurulumu ve yangın kurtarma gibi faaliyetlere katılabiliyorsunuz
Ardından üstüne zimmetlenecek olan saha ekipmanlarına kavuşabiliyorsun. (mont-yelek-kasket-fener-eldiven vs.)
UZMAN en üst seviye. Alanınıza göre eğitim alıp afet anında en ön sırada mücadele ediyorsunuz. Elazığ ve şuan ki Maraş depreminde bu 2 seviyedeki görevliler yer aldı.
Sitedeki linkten e devlete bağlanıp başvurunuzu yapabilirsiniz. AFAD görevlisi olmak için olağanüstü özelliklere ihtiyacınız yok.
-18 yaş üstü
-TEMEL seviyede gönüllülük için ise 15 yaş ve üstü
-Afet anında şehir değiştirmek için yeterli sağlık seviyesinde olmanız,
-Afet yerinde yeterli güçte olmanız,
-Eğitim için çağırıldığın an onlara katılım sağlayabilecek zaman aralığınızın olması gerekiyor.
-Eğitimleri başarıyla geçmeniz
Çok yakın zamanda doğuda ve batı da çok büyük iki deprem bekleniyor. 100 yıl bile sürmeyecektir bunun gerçekleşmesi. Bu süreç içerisinde hazır olmamız lazım. Gördüğünüz gibi sözde büyük AKP Hükümeti bile kendi vatandaşını ölüme terk etti. Bize bizden başkası yardım etmez. Mutlaka DESTEK & UZMAN gönüllüsü olmayı bir düşünün derim.
ÖNEMLİ :
-Başvuru için E devlet şart.
-Arama kurtarma veya diğer etkinliklere katılım zorunlu değil.
-Seviye seviye üst sıralara çıkılıyor.
-18 yaş üstü şart.
-Sağlıklı olmalı ve yeterli zaman aralığınızı olması lazım.
VİDEOLU ANLATIM İÇİN LİNK BIRAKIYORUM :
https://www.youtube.com/watch?v=bOHN54o7lOU
BURASI İSE KAZANDIRDIĞIMIZ GÖNÜLLÜLERİ TOPLAMA ALANI. BİRKAÇ AY VEYA YIL SONRA BURADAN MEVCUT SAYIYI GÖREBİLİRSİNİZ.
1-
2-
3-
4-
@2mApoo BEN
@Matt Murdock
Son düzenleme: