Neler Yeni

[AFAD] AFAD Gönüllüsü Olma Rehberi (arama & kurtarma görevlisi)

En İyi Cevap
3
Hocam başvuru ortalama ne kadar süre ile onaylanıyor?

Shaw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,663
İsim
Fatih
Tatilim varken gormem harika oldu, tesekkur ederim bilgilendirme icin. Basvurumu ulastiracagim.

Felistigris

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
404
İsim
mahmut
malatyadaki arkadaşım eğitim ve ekipmanınız yoksa gönüllu olarak gelmeyin diyir burada yeterince insan var diyor.

2mApoo

80+ Silver
malatyadaki arkadaşım eğitim ve ekipmanınız yoksa gönüllu olarak gelmeyin diyir burada yeterince insan var diyor.
Zaten rehberde kastettiğim gerekli eğitimi almış ve ekipmanlı gönüllüler. Zaten 0 bilgi ve tecrübe ile enkaz alanına gidenlerin , depremzedelerden bir farkı kalmayacaktır.
DESTEK ve UZMAN ekip değilseniz boş kalabalık yapmayın.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Ücretli mi? Benim öğretmen gönüllü olmak için belli bir falan gerekiyor demişti eğitim için falan.

2mApoo

80+ Silver
Ücretli mi? Benim öğretmen gönüllü olmak için belli bir falan gerekiyor demişti eğitim için falan.
Ücretsiz eğitim ve sertifika + üstüne zimmetli ücretsiz ekipmanlar.
Yani tamamıyla ücretsiz ve gönüllülüğe dayalı bir kuruluş.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Ücretsiz eğitim ve sertifika + üstüne zimmetli ücretsiz ekipmanlar.
Yani tamamıyla ücretsiz ve gönüllülüğe dayalı bir kuruluş.
1676296416805.png

2mApoo

80+ Silver

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,520
İsim
ArtiAnius
Normal knk.
Hem AFAD'ın hacklenmesi , hemde yoğun başvuru nedeniyle dönüşler gecikiyor ama döneceklerdir. İstersen arayadabilirsin.
,
afadın hacklenmesi sadece tweet vb atmak içindi geri kalan hiçbir bilgiye dokunulmadı

htc.husnu

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
644
İsim
Hüsnü Turan ÇETİN
Instagram
@htc.husnu
Arkadaşlar şuan yoğunluktan dolayı sistem tarafından onaylanması uzun sürebilir.

Normalde e devletten başvuru yapıp kayıt oluşturuyorsun

Onaylanınca sms geliyor ve https://gonullu.afad.gov.tr buradan kayıt oluyorsun

Sonrasında sistemde aşağı yukarı 10 tane eğitim videosu var onları bitirmen gerekiyor

Eğitimlerdeki videoları atlamaman gerekiyor eğitimin tamamlnaması için, Videoları bitirdikten sonra video sonlarındaki sınavlardan en az 70 alman gerekiyor. 5 defa hakkın var. 5 defa başarısız olursan o başlamış olduğun eğitim sıfırlanıyor (Tamamı değil o anki eğitimin) ve baştan izleyorsun

Sonrasında eğitimleri tamamlayıp başarıyla bitirdikten sonra ilinizdeki Afad müdürlüğüne gidip eğitimleri bitirdiğinizi ve sonrasında diğer eğitimleri almak istediğinizi belirtiyorsunuz
Bunlar; Psikosoyal Eğitim, İnsani yardım Eğitimi, İlkyardım Eğitimi, Yangın Eğitimi, Arama Kurtarma Eğitimi, Enkazda Çalışma (Tam İsmini hatırlayamadım) eğitimlerini aldıktan sonra Destek Afad Gönüllüsü eğitimleriniz tamamlanıyor. Artık kartlarınızın basımı ne kadar sürer bilmiyorum ama Destek Afad Gönüllüerinin kartları oluyor. AYnı zamanda https://gonullu.afad.gov.tr sistemine Destek Afad Gönüllüsü olduğunuz işleniyor.

Sormak istediğiniz soru varsa etiketleyip sorabilirsiniz .

@2mApoo

Ekran görüntüsü 2023-02-18 161920.png

Şunu hatırlatmata fayda var. Bu eğitimler, faaliyetler tamamen gönüllülük esası olup herhangi bir ücret ödenmemektedir ve alınmamaktadır.

Top Bottom