Neler Yeni

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışanıyım Sormak İstedikleriniz Varsa Sorabilirsiniz.

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,017
İsim
Yasin
Pandemi destek parasına başvurdum arkadaşlarıma çıktı 1000tl bana çıkmadı. Hala devam ediyor mu yardım?

vlkn54

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
180
İsim
volkan öztürk
hocam burası çok önemli haklısınız ama sizce psikolojik ve fiiksel şiddet gören bir kişi etrafına veya böyle bakanlık tarzı yerlere söyler mi daha farklı çalışmalar geliştirmeniz gerektiğini düşünüyorum bir de hocam böyle annesi babası döven çocuklar diyelimki size söyledi ve siz aileden aldınız böyle yurt tarzı yerlerde dizilerdeki gibi dayak tarzı şeyler HİÇ AMA HİÇ OLMUYOR MU?
orayı büyük yazdım orası önemli
VE OLDUĞU TAKDİRDE DÖVEN ÇOCUĞA NE GİBİ YAPTIRIMLAR UYGULANIYR VEYA UYGULANIYOR MU?
Asdep personellerimiz var, bakanlığın personelidir kapı kapı dolaşarak ailelerden bilgi toplarlar, okula gönderilmeyen şiddete maruz kalan , muhtaç durumdaki ailelere, çocuklara ulaşmaya çalışan bir birimdir. Ayrıca bu tar bir duruma maruz kalan çocuk yada kişiler var ise alo 183 ü arayarak bildirimde bulunabilir, veya en yakın sosyal hizmet merkezine giderek yardım isteyebilir. Burada öncelik çocuğun aileden alınması değil, uzmanlar tarafından aile danışmanlık desteği sağlanır, çocuğun aile yanında daha sağlıklı bir gelişim gösterebielceği ortam konusunda çalışmalar yapılır, bu çalışmalarda sonuç vermez ise son çare çocuk çocukevlerine yerleştirilir. Çocuk evleri ile ilgili yukarıda bilgi paylaştım okuyabilirsiin.

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,102
İsim
Zeki Müren
Asdep personellerimiz var, bakanlığın personelidir kapı kapı dolaşarak ailelerden bilgi toplarlar, okula gönderilmeyen şiddete maruz kalan , muhtaç durumdaki ailelere, çocuklara ulaşmaya çalışan bir birimdir. Ayrıca bu tar bir duruma maruz kalan çocuk yada kişiler var ise alo 183 ü arayarak bildirimde bulunabilir, veya en yakın sosyal hizmet merkezine giderek yardım isteyebilir. Burada öncelik çocuğun aileden alınması değil, uzmanlar tarafından aile danışmanlık desteği sağlanır, çocuğun aile yanında daha sağlıklı bir gelişim gösterebielceği ortam konusunda çalışmalar yapılır, bu çalışmalarda sonuç vermez ise son çare çocuk çocukevlerine yerleştirilir. Çocuk evleri ile ilgili yukarıda bilgi paylaştım okuyabilirsiin.
hocam bu foruma gelmeniz çok iyi oldu inşallah sürekli burda kalırsınız aklıma bu konu hakkında soru geldikçe size sorma fırsatı gerçekten çok mutlu ediyor ve o evler gerçekten çok güzelmiş :D

vlkn54

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
180
İsim
volkan öztürk
Hocam aldığınız maaş ne kadar, bakanlığın asgari ücretteki zammı hakkında ne düşünüyorsunuz, ayrımcılık var mı?
Erkeğe maaşı, kadına yaşı sorulmazmış :) asgari ücret ile ilgili benim düşüncemin bir önemi olduğunu düşünmüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam bu foruma gelmeniz çok iyi oldu inşallah sürekli burda kalırsınız aklıma bu konu hakkında soru geldikçe size sorma fırsatı gerçekten çok mutlu ediyor ve o evler gerçekten çok güzelmiş :D
Sorabilirsiniz tabi, ayrıca bu tarz bilgilerden haberdar olmamanız sizin için olumlu bir durum, demek ki sağlıklı ve mutlu bir ailede büyüdünüz ki bu tarz kuruluşlara ihtiyacınız olmamış, ama çevrenizde bu tarz insanlar varsa onlara bilgilendirme yapabilirsiniz.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Merhaba arkadaşlar öncelikle yaşım 32 bakanlığın Aile ve Sosyal hizmetler birimindeyim, sormak istediğiniz, merak ettiğiniz mantıklı sorularına cevap verebilirim.
çay ne kadar

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,102
İsim
Zeki Müren
Erkeğe maaşı, kadına yaşı sorulmazmış :) asgari ücret ile ilgili benim düşüncemin bir önemi olduğunu düşünmüyorum.

Sorabilirsiniz tabi, ayrıca bu tarz bilgilerden haberdar olmamanız sizin için olumlu bir durum, demek ki sağlıklı ve mutlu bir ailede büyüdünüz ki bu tarz kuruluşlara ihtiyacınız olmamış, ama çevrenizde bu tarz insanlar varsa onlara bilgilendirme yapabilirsiniz.
tabii ki de gerek size yardımcı olmak açısından gerek toplum huzuruna yardımcı olmak gerekse toplumun geleceği olan çocuklar ve gençlere yardımcı olmak için kesinlikle eğer böyle bir durum görürsem aklımda olduğu sürece bildirmekten kaçınmayacağım teşekkürler

hocam size bir soru daha sorıyım çok mantıklı olmayabilir ama
peki önceden şiddet göstermiş aile tekrar göstermez mi
bunları psikolojik destek ile şiddetten kaçındırtmaya mı çalışıyorsunuz
Çocuğun aile ortamında daha sağlıklı bir büyüme gerçekleştirdiğine dair devletimizin veyahut herhangi bir üniversitemizin araştırması var mı
---------------------------------------------------------------
Tecavüz gibi durumlarda veyahut çocuk evliliği gibi durumlarda işin içine siz mi giriyorsunuz yoksa kuvvetler mi giriyor

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,249
İsim
Taha Efe

vlkn54

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
180
İsim
volkan öztürk
tabii ki de gerek size yardımcı olmak açısından gerek toplum huzuruna yardımcı olmak gerekse toplumun geleceği olan çocuklar ve gençlere yardımcı olmak için kesinlikle eğer böyle bir durum görürsem aklımda olduğu sürece bildirmekten kaçınmayacağım teşekkürler

hocam size bir soru daha sorıyım çok mantıklı olmayabilir ama
peki önceden şiddet göstermiş aile tekrar göstermez mi
bunları psikolojik destek ile şiddetten kaçındırtmaya mı çalışıyorsunuz
Çocuğun aile ortamında daha sağlıklı bir büyüme gerçekleştirdiğine dair devletimizin veyahut herhangi bir üniversitemizin araştırması var mı
---------------------------------------------------------------
Tecavüz gibi durumlarda veyahut çocuk evliliği gibi durumlarda işin içine siz mi giriyorsunuz yoksa kuvvetler mi giriyor
Yapılan araştırmalar sonucunda şiddet eğiliminin psikolojik bir sorun olduğu sonucuna varılmış, öncelikle piskolojik destek sağlanır.
Daha önce şiddet uygulayan biri, daha sonrada uygulayabilir evet bu tarz durumlarda çocuklar koruma altına anlık olarak alınır.
Çocuğun aile ortamında daha sağlıklı bir büyümesi ile ilgili daha önce sosyal çalışma yapılmış bir aile ise, sosyal hizmet merkezleri aileleri belirli aralıklarda ziyaret ederek çocukların ve ailenin durumunu kontrol ederler.

Tecavüz ve erken yaşta evlilik hem adalet bakanlığı hemde aile bakanlığının yakından takip ettiği, davalara müdahil olduğu bir durumdur, bunla iligili bakanlıkların özel kurulmuş birimleri vardır. Erken yaşta evliliği yoğun yaşandığı bölgeler Aile bakanlığı tarafından tespit edilip, bu bölgelere uzman ekipler gönderilerek ailelere bilgilendirme yapılıyor.

vlkn54

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
180
İsim
volkan öztürk
Pandemi destek parasına başvurdum arkadaşlarıma çıktı 1000tl bana çıkmadı. Hala devam ediyor mu yardım?
Yardımlar devam ediyor, yeni başvuru yapabilirsiniz, başvurunuz ile ilgili e devletten yada, kaymakamlıklarda bulunan sosyal yardımlaşma dayanışma vakıflarından bilgi alabilirsiniz.

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,017
İsim
Yasin
Pandemi destek parasına başvurdum arkadaşlarıma çıktı 1000tl bana çıkmadı. Hala devam ediyor mu yardım
Yardımlar devam ediyor, yeni başvuru yapabilirsiniz, başvurunuz ile ilgili e devletten yada, kaymakamlıklarda bulunan sosyal yardımlaşma dayanışma vakıflarından bilgi alabilirsiniz.
Başvurum vardı zaten 7-8 ay öncesinden ama hala süreç devam ediyor falan yazıyor yeni başvuru yapmalı mıyım sence?

vlkn54

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
180
İsim
volkan öztürk
Pandemi destek parasına başvurdum arkadaşlarıma çıktı 1000tl bana çıkmadı. Hala devam ediyor mu yardım

Başvurum vardı zaten 7-8 ay öncesinden ama hala süreç devam ediyor falan yazıyor yeni başvuru yapmalı mıyım sence?
7-8 ay önce başvuruda bulunduysan ve devam ediyor yazısı var ise muhtemelen başvurun olumsuz olmuştur. Bunu öğrenebilmek için bağlı olduğun sydv vakfına ulaşabilirsin.

Top Bottom