Aio_pump yok Cpu_Opt iş görür mü ?

sersabah

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar Gigabyte b850 ds3h anakartımda kullanım kılavuzunda yazan fan dizilimi aşağıdaki şekildedir:
1 x CPU_FAN
1 x SYS_FAN1 (Fan Headers)
1 x FAN2_PUMP (System Fan/Water Cooling Pump Header)
1 x CPU_OPT (CPU Fan/Water Cooling Pump Header)
ve bunların hepsi 2A-24W.
Şimdi ben sıvı soğutucu haricinde fanda bulunan 7 kasa fanını sys_fan ve fan2_pump soketlerine dağıtmayı düşünüyorum.
Ancak; Aio_pump girişi olmadığı için sıvı soğutucu pompasını CPU_OPT girişine bağlamamın handikapı var mı? yoksa fan2_pump girişine mi bağlamam gerekiyor ?
Aio_pump girişi olan anakart için ekstradan 2.500 lira vermeye değer mi ? çoğu forumda Aip_pump girişinin başa bela olduğunu, çünkü işlemci sıcaklığına göre sürekli pik yaptığını söylüyorlar. Üstelik biostan ayar çeksen de yine kafasına göre takılmaya devam ediyor diyorlar.
şimdiden teşekkürler

Arkadaşlar Gigabyte b850 ds3h anakartımda kullanım kılavuzunda yazan fan dizilimi aşağıdaki şekildedir:
1 x CPU_FAN
1 x SYS_FAN1 (Fan Headers)
1 x FAN2_PUMP (System Fan/Water Cooling Pump Header)
1 x CPU_OPT (CPU Fan/Water Cooling Pump Header)
ve bunların hepsi 2A-24W.
Şimdi ben sıvı soğutucu haricinde fanda bulunan 7 kasa fanını sys_fan ve fan2_pump soketlerine dağıtmayı düşünüyorum.
Ancak; Aio_pump girişi olmadığı için sıvı soğutucu pompasını CPU_OPT girişine bağlamamın handikapı var mı? yoksa fan2_pump girişine mi bağlamam gerekiyor ?
Aio_pump girişi olan anakart için ekstradan 2.500 lira vermeye değer mi ? çoğu forumda Aip_pump girişinin başa bela olduğunu, çünkü işlemci sıcaklığına göre sürekli pik yaptığını söylüyorlar. Üstelik biostan ayar çeksen de yine kafasına göre takılmaya devam ediyor diyorlar.
şimdiden teşekkürler
SYS FAN VEYA CPU OPT YE TAKABİLİRSİN SORUN OLMAZ

Aio pump ile pompa hızını ayrıca kontrol edebilirsiniz. Ancak gerek yok derseniz hem fanı hem de pompayı aynı anda kontrol ederim derseniz cpu fan veya cpu_opt kısmına bağlayabilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,100,548
Üyeler
175,065
Son üye
expact
Geri