Akasa Viper R 14 CM S Flow kasa ve anakart uyumu

Rxnk

80+
Reaksiyon skoru
47
Merhaba geçtiğimiz günlerde MSI MAG Vampiric 100R kasasına geçiş yaptım fakat kasanın içerisinde soğutma için yeterli fan yok. (Önde 1 adet 12CM ve 12CM ARGB egzoz fanı var.) Şu anda kullandığım anakart ASUS B450M-K modeli ve bu modelde sadece 1 adet kasa fanı PWM portu var. Yaptığım incelemeler sonucunda kasam için alabileceğim en mantıklı fanın Akasa Viper R 14 CM S Flow modeli olduğuna karar verdim.

Şu anda aklımdan geçen 2 tane Akasa Viper 14 CM alıp ön panele takmak, arkada ARGB egzoz fanını kullanmak ve mümkünse ön taraftan çıkan kasanın 12CM'lik standart fanını üst panelde kullanmak.

Şunları merak ediyorum:
1. Kasam (MSI MAG Vampiric 100r) 2x140mm Akasa Viper fan uyumlu mu?
2. Anakartta (ASUS B450M-K) yeterli PWM portu yok 1 tane var, molex ile bağlamak istemiyorum. Kasanın kendi fanları 3 pin PWM ve Akasa Viper'lar 4 pin PWM diye biliyorum. Nasıl bir fan çoklayıcı kullanmam lazım?
3. Daha iyi bir fan öneriniz var mı (2x140mm fan ve 250-300tl bütçe)

Kasanin onune bakarak anlayabilirsin kac tane fan desteklediğini.(vida girişleri).
2. Ve 3. Soru : hepsiburadada satiliyo coklayicilar ya da arctic serisinden alirsan otomatik çoklayıcıli geliyo onlar 2 fani birbirine bağlıyorsun sonra tek kasaya takıyorsun.

Egzos fanini da molexe baglarsin onu silentta kullanmani onermem zaten.

Geri