Neler Yeni

Akparti Yüzünden Intihar Eden Genç

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Geleceğimi, umutlarımı, sosyal hayatımı, mutluluğumu çaldınız ve çalmaya devam ediyorsunuz. Bir kuşağın hayali bu ülkeden gitmek olabilir mi ya? Sizin yüzünüzden. Bir gençlik ülkesinde yaşamak istemiyor, eğitim yok, para yok, iş yok, hayat yok, insana değer daha onlarca sebep var. Ulan en büyük hakkımız olan özgürlük, eğitim bile yok. 1.5 senede 1 gün bile okula gidemedik ama özel okula gidenler hep gitti bizim farkımız ne? Onun parası var diye eğitim görüyor bizim paramız, durumumuz yok diye eğitim görmememiz mi gerekiyor? Zaten yaşadığım şehri söylemiyorum her yeri beton yaptınız nefes alacak yer kalmadı şimdi de tutturmuşlar Kanal İstanbul diye ilk önce halka değer verin sorun bi bakın kimler istiyor o parayı halka dağıtsanız 1000 kat daha yararı olur gelecek kalmadı, kaygı içindeyim ne olucak? ne olucağız? 16 yaşındaki bir gencin bunları düşünmesi çok üzücü...

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
1.5 senede 1 gün bile okula gidemedik ama özel okula gidenler hep gitti bizim farkımız ne?
Okullar açılınca hiç öyle denmiyor, korona var gitmem diyor millet.
Bu sefer okullar kapatılıyor, okullar açılsın diye tutturuyorlar.

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay
Ben işsizlik yok mu dedim? İşsizlik oranının bu kadar yüksek olmasının tek sorumlusu hükümet değil dedim. Neredeyse her ülkede olan bir şey işsizlik sorunu ve gelecek kaygısı. Her ülkede bu sebepten dolayı intihar edenler vardır. Bu hükümet gidip yerine başka bir hükümet gelse tüm sorunlar ortadan kalkacak mı? İşsizlik sorunu ve gelecek kaygısı bitecek mi veya ekonomi düzelecek mi? Ülkenin gelişimindeki tek etken hükümet değil. Hem toplum hem de diğer ülkelerle olan ilişkilerimiz de buna etki ediyor. Ülkede yaşanan her kötü olayı hükümete bağlamayı bırakın.
Sence Amerikada Almanyada işsizlik sorunu varmı ? Almanya'da 16 yaşındaki bir genç doğum günü hediyesi bir araba alabiliyorken Türkiyede bir genç'in bilgisayar alamaması gerçeği Almanyada bir garson'un bile Türkiyedeki doktordan daha fazla alması gerçeği ?

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Okullar açılınca hiç öyle denmiyor, korona var gitmem diyor millet.
Bu sefer okullar kapatılıyor, okullar açılsın diye tutturuyorlar.
covid artınca kapatılması çok normal her ülkede yükselince kapanıyor ama bizde özel okullar yine açık kalıyor zaten sıkıntımız da ben virüs yüzünden gidemiyorsam onların da gitmemesi gerek adalet yok eşitlik yok parayla eğitimi satıyorlar

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
covid artınca kapatılması çok normal her ülkede yükselince kapanıyor ama bizde özel okullar yine açık kalıyor zaten sıkıntımız da ben virüs yüzünden gidemiyorsam onların da gitmemesi gerek adalet yok eşitlik yok parayla eğitimi satıyorlar
Ben de diyorum okullar açılınca da kimse gitmiyor.

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Ben de diyorum okullar açılınca da kimse gitmiyor.
ders süresi fazla oluyor alışması zor ondan gitmiyor olabilirler ama benim sorduğum çoğu kişi açılmasını istiyor bir de ders süreleri 30dk'ya inmeli insanların hevesi daha da artsın

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
ders süresi fazla oluyor alışması zor ondan gitmiyor olabilirler ama benim sorduğum çoğu kişi açılmasını istiyor bir de ders süreleri 30dk'ya inmeli insanların hevesi daha da artsın
Standart ders süresi. Değişiklik yok diye biliyorum.
Dersler çok bölünürse verim düşer.

40dk'ya ses çıkarıyorsa, intihar yolunu seçmeleri normal.
Lise okurken günlük 9 saat dersimiz vardı.
İlk ders 9.00'da başlıyor öğlene (13.00) kadar hiç ara vermeden ders işliyorduk. Buna göre benim çoktan intihar etmem lazımdı. Niye intihar etmedim peki?

Önüne 1 tane engel çıkıyor. Onu aşmak yerine hemen pes eden gençlerin geleceği olmaz.

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser

İlk ders 9.00'da başlıyor öğlene (13.00) kadar hiç ara vermeden ders işliyorduk. Buna göre benim çoktan intihar etmem lazımdı. Niye intihar etmedim peki?

Önüne 1 tane engel çıkıyor. Onu aşmak yerine hemen pes eden gençlerin geleceği olmaz.
dediğinle çocuğun intiharı alakasız. Çocuk yönetim yüzünden terk etmiş büyük ihtimal gelecek kaygısı yüzündendir ki haklı da genç işsizlik oranı %25 yani her dört gençten biri işsiz en son rakamlara baktığımda buydu büyük ihtimal bu ay artmıştır

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay

İntihar eden genç iş bulamıyor.

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Sence Amerikada Almanyada işsizlik sorunu varmı ? Almanya'da 16 yaşındaki bir genç doğum günü hediyesi bir araba alabiliyorken Türkiyede bir genç'in bilgisayar alamaması gerçeği Almanyada bir garson'un bile Türkiyedeki doktordan daha fazla alması gerçeği ?
Almanya'da 16 yaşında bir gencin doğum günü hediyesi olarak araba alabilmesi işsizlik sorunu olmadığı anlamına gelmiyor. Ekonomi konusunda haklısın zaten ekonomimiz konusunda bir yorum yapmadım ben. Ekonomimiz iyi değil. Ama bu durumun tek sebebi hükümet değil demeye çalışıyorum deminden beri. Almanya'nın ekonomisinin iyi olmasının tek etkeni hükümet mi? Ya da ABD'nin ekonomisinin iyi olmasının veya süper güç olmasının tek etkeni hükümet mi? Bir ülke nasıl gelişir bunu biliyor musun peki? Bunların cevabını biliyorsan direkt hükümete bağlamazsın zaten her durumu.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
dediğinle çocuğun intiharı alakasız. Çocuk yönetim yüzünden terk etmiş büyük ihtimal gelecek kaygısı yüzündendir ki haklı da genç işsizlik oranı %25 yani her dört gençten biri işsiz en son rakamlara baktığımda buydu büyük ihtimal bu ay artmıştır
Dediğim gibi mücadele etmiyor ki iş bulsun?

İntihar eden genç iş bulamıyor.
Peki neden iş bulamıyor ona da bakmak lazım.

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Japonya'da intihar oranı en yüksek olan ülke. Bununda mı sorumlusu AKP?

Psikolojisi bozulan intihar ediyor. Burada kesinlikle yönetim suçlu denemez.
Önüne 1 tane engel çıkıyor. Engeli aşmak yerine direkt intihar yolunu seçiyorlar.
japonyayla ile türkiyenin arasındaki bağlantı nedir? hatta japonyada bu eve kapanan ve aylarca hatta yıllarca çıkmayan bunalıma girenler var bu kişileri "Hikikomori" adı altında adlandırıyor japon bilim insanları bu işin sonu ise intihar türkiye'de dostum bu iş öyle değil hükümetin ülkeyi ekonomik anlamada yerle bir ettiği için gençler bunalımda.

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Dediğim gibi mücadele etmiyor ki iş bulsun?

Peki neden iş bulamıyor ona da bakmak lazım.
iş yok çünkü ve iş olsa bile verilen maaşlar çok düşük emeğinin karşılığını alamıyorlar işsizlik de artıyor

Top Bottom