Neler Yeni

Akparti Yüzünden Intihar Eden Genç

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
iş yok çünkü ve iş olsa bile verilen maaşlar çok düşük emeğinin karşılığını alamıyorlar işsizlik de artıyor
Maaş hakkında bir şey diyemem ama iş var. 0 tecrübeye sahip bir gence iş veren aylık 10000 TL verecek hali yok.

Bu dönemin sorunu direkt yüksek maaştan çalışma isteği.
Ayrıca basit örnek vermek gerekirse, Rize'de çay hasat etmek için aylarca işci aradı ama bulamadı. En sonunda yurt dışından gelen öğrenciler, gençler, yetişkinler çalışmaya başladı. Firma neler veriyordu diye sorarsan aylık 9000 TL sabit maaş, kalacak yer, yemek parası ve dönüş parası veriyordu. Bu iş gayet güzeldi? Rize'de olsam bende giderdim. Kolay iş değil ama zor iş de değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hangi parayla evde bunalıma girenler var ?
İşin garip yanı o.

Torpil ile işe alınma Rezalet eğitim sistemimiz ?
Türkiye'de torpil ile işe girenlerin sayısı bi hayli fazla haklısın ama onların aksine de yüzlerce, binlerce insan da torpilsiz girmeyi başarıyor.

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Türkiye'de de var?
Tek dediğin bu burda'Da var ordaki insanlar ekonomi kaynaklı bunalıma girmiyorlar elvet vardır öyleleride ama çoğu insan ilişkilerinde kötü ve toplum içinde bulunamayan, sosyalleşemeyen ve kendini evin içinde baskılayan tipler japonyadakiler ikisi arasında çok fark var.

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay
Maaş hakkında bir şey diyemem ama iş var. 0 tecrübeye sahip bir gence iş veren aylık 10000 TL verecek hali yok.

Bu dönemin sorunu direkt yüksek maaştan çalışma isteği.
Ayrıca basit örnek vermek gerekirse, Rize'de çay hasat etmek için aylarca işci aradı ama bulamadı. En sonunda yurt dışından gelen öğrenciler, gençler, yetişkinler çalışmaya başladı. Firma neler veriyordu diye sorarsan aylık 9000 TL sabit maaş, kalacak yer, yemek parası ve dönüş parası veriyordu. Bu iş gayet güzeldi? Rize'de olsam bende giderdim. Kolay iş değil ama zor iş de değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşin garip yanı o.

Türkiye'de torpil ile işe girenlerin sayısı bi hayli fazla haklısın ama onların aksine de yüzlerce, binlerce insan da torpilsiz girmeyi başarıyor.
İntihar eden genç'in arkadaşının babası akpliymiş torpille işe girermiyim diye uğraşmış gene sonuç alamamış bunun hakkında ne düşünüyorsun ?

tccc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
mmzmz
Japonya'da intihar oranı en yüksek olan ülke. Bununda mı sorumlusu AKP?

Psikolojisi bozulan intihar ediyor. Burada kesinlikle yönetim suçlu denemez.
Önüne 1 tane engel çıkıyor. Engeli aşmak yerine direkt intihar yolunu seçiyorlar.
yönetim suçlu denemez mi? ülkede üniversite okuyanla okumayan arasında fark yok akp li olan ve olmayan arasında fark var sadece

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
yönetim suçlu denemez mi? ülkede üniversite okuyanla okumayan arasında fark yok akp li olan ve olmayan arasında fark var sadece
Acaba neden fark yok, hiç sorguladın mı?

İntihar eden genç'in arkadaşının babası akpliymiş torpille işe girermiyim diye uğraşmış gene sonuç alamamış bunun hakkında ne düşünüyorsun ?
Babası sırf AKP'li diye çocuğunu işe alacaklar diye bir şey yok.
Babası önemli güce sahip olsa girerdi.

Hiç araştırdın mı, intihar eden gençlerin hayatlarındaki başarıları neydi diye? Diğer iş arayanlar adaylardan ayıran ne özelliği vardı veya daha öncesinde herhangi bir proje de rol almış mı?

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay
Acaba neden fark yok, Hiç sorguladın mı?

Hiç araştırdın mı, intihar eden gençlerin hayatlarındaki başarıları neydi diye? Diğer iş arayanlar adaylardan ayıran ne özelliği vardı veya daha öncesinde herhangi bir proje de rol almış mı?
İntihar eden genç'in arkasından neden hayatındaki başarıları araştırayımki iktidar yüzünden torpilsiz/torpilli iş bulamamış onca hayali varken yaşıtları hayatı yaşıyor o burda ekonomik ve işsizlik sıkıntılarından intihar ediyor ne aramalıyız arkasından hayatta bir başarısı olmaması intihar gerekçesi olarak sadece psikolojisi bozukmu demek oluyor ?

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
iktidar yüzünden torpilsiz/torpilli iş bulamamış
Babasının gücü yoksa torpil denmez buna.

onca hayali varken yaşıtları hayatı yaşıyor o burda ekonomik ve işsizlik sıkıntılarından intihar ediyor
Afrika'da aynı yaşıtta insanlar açlıktan ölüyor.
Suriye'de ise kafasına bomba yağıyor.
Afganistan'da ön cephede savaşıyorlar.

ne aramalıyız arkasından hayatta bir başarısı olmaması intihar gerekçesi olarak sadece psikolojisi bozukmu demek oluyor ?
Üniversiteden 1.60 ile mezun olmuşsa buna başarı demek ve üniversite okudum demek olmaz. Kendine hiç bir şey katmazsa kendisi hiç bir şey olur. Böyle bir insanın zaten mücadele istediği olmaz psikolojisi hemen bozulur.

tccc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
mmzmz
Acaba neden fark yok, hiç sorguladın mı?

bu ülkede zeki olursan umursamazlar bir sporda sporcuysan umursamazlar sanatta yeteneğin varsa umursamazlar tek tip derslerde formülleri ezberlersen tamam koyun gibi devlete taparsan tamam

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay
Babasının gücü yoksa torpil denmez buna.

Afrika'da aynı yaşıtta insanlar açlıktan ölüyor.
Suriye'de ise kafasına bomba yağıyor.
Afganistan'da ön cephede savaşıyorlar.

Üniversiteden 1.60 ile mezun olmuşsa buna başarı demek ve üniversite okudum demek olmaz. Kendine hiç bir şey katmazsa kendisi hiç bir şey olur. Böyle bir insanın zaten mücadele istediği olmaz psikolojisi hemen bozulur.

Afrika Suriye Afganistan ne alaka hocam kafasina bomba yemediği için yada ön cephede savaşmadığı için haline şükretsinmi ? Başarılı olamadığı için hayatta bir hiç olmaya mahkummu eğitim sistememiz daha iyi olsaydı inan bu gençler daha başarılı olurdu.

Avolay

80+ Gold
Standart ders süresi. Değişiklik yok diye biliyorum.
Dersler çok bölünürse verim düşer.

40dk'ya ses çıkarıyorsa, intihar yolunu seçmeleri normal.
Lise okurken günlük 9 saat dersimiz vardı.
İlk ders 9.00'da başlıyor öğlene (13.00) kadar hiç ara vermeden ders işliyorduk. Buna göre benim çoktan intihar etmem lazımdı. Niye intihar etmedim peki?

Önüne 1 tane engel çıkıyor. Onu aşmak yerine hemen pes eden gençlerin geleceği olmaz.
Komiksin bayağı.
Tüm sorunları ders saatine bağlamak falan

Top Bottom