Neler Yeni

Akparti Yüzünden Intihar Eden Genç

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Afrika Suriye Afganistan ne alaka hocam kafasina bomba yemediği için yada ön cephede savaşmadığı için haline şükretsinmi ? Başarılı olamadığı için hayatta bir hiç olmaya mahkummu eğitim sistememiz daha iyi olsaydı inan bu gençler daha başarılı olurdu.
Ordakiler neden intihar etmiyor peki? Yaşamaya çalışıyor?

Komiksin bayağı.
Tüm sorunları ders saatine bağlamak falan
Tam okusaydın dediğimi anlardın.

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay
Ordakiler neden intihar etmiyor peki? Yaşamaya çalışıyor?

Tam okusaydın dediğimi anlardın.
Gerçekten bu iki olayımı kıyaslıyorsun bir savaş bölgesinde intihar etmediklerinj nerden biliyorsun.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Ben artık yönetimden ümidi kestim. Yok ona zam yok buna vergi. Giydiğim dona bile vergi veriyorum neredeyse. Bunun dışında;
Eğitim şartları zor, hem de acayip zor. Devlet okullarında kolejler kadar geniş imkanlar yok. Eğitim sistemi berbat, her yıl müfredat değişiyor.
Gençlere hiçbir imkan sunulmuyor neredeyse, ama sorsan Türk Milletiyiz. Nerede yardımlaşma, nerede adalet?

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
İntihar etmeden önce sebeplerini, bu hale gelişini güzelce anlatan kişileri ikiye ayırmayı mantıklı buluyorum: Birincisi, ölmeden önce vicdanen kendini rahat hissettirmek için bunu yapan kişilik; ikinicisi, öldükten sonra arkasından “psikolojik sorunları vardı” muhabbetinin dönmemesi için bunu yapan kişilik çünkü bir insan mental olarak bozuk olmasa da intihar edebilir diye düşünüyorum. Artık yaşamak kişiye ağır geliyor olabilir, yüklerini bırakmak istiyor veya “başkalarının ona yüklediklerini” taşımak istemiyor da olabilir. Zaten ilk söylediğim kişiliğin fazla olacağını düşünmüyorum, ölmek üzere olan biri vicdanen rahat olmak zorunda değil, ne de olsa öldükten sonra her şey bitmiş olacak. Bu kişinin de yazdıkları bende çok duygu değişimi yaşattı diyemesem de sebebini anlayabiliyorum, yaşadığı durumu da en çok şuna benzettim: Günümüz Türkiye’sinde düzgün bir hayat yaşamasının zor olduğunu fark edip başka ülkelere göçen gençlere. Evet çok da fark yok birisi aynı sebepten yaşıyor diğeri aynı sebepten ölüyor. Üzücü bir durum.

Annecik

80+ Bronze
Gerçekten üzücü...
Keşke 1900 lü yıllarda yaşıyor olsaydım. :(

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Vatanım için ölmüş olurdum.
Adsız olarak çiğnenenlerden
Çok fazla düşününce savaşta ölen askerleri kahraman olarak göremiyorum, kahraman olmaya zorlanmış kişiler olarak görmek ağır basıyor. (Yaptıklarını küçümsediğimi söyleyen bir yorum değil bu, ne demek istediğimi dikkatli okuyup yorumlayarak anlayabilirsiniz)

Annecik

80+ Bronze
Çok fazla düşününce savaşta ölen askerleri kahraman olarak göremiyorum, kahraman olmaya zorlanmış kişiler olarak görmek ağır basıyor. (Yaptıklarını küçümsediğimi söyleyen bir yorum değil bu, ne demek istediğimi dikkatli okuyup yorumlayarak anlayabilirsiniz)
Onlar da savaşmak istemezdi. Aslında kimse savaş istemez, daha fazla güç ve toprak isteyenler dışında.

Evet onlar ölmeye,kahraman olmaya zorlandılar. Ama onlar orada ölmeseydi babamızın kim olduğunu bilemeyecektik.Onlarda bunun farkındaydı. Onlar köle olmaktansa ölmeyi tercih ettiler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Onlar da savaşmak istemezdi. Aslında kimse savaş istemez, daha fazla güç ve toprak isteyenler dışında.

Evet onlar ölmeye,kahraman olmaya zorlandılar. Ama onlar orada ölmeseydi babamızın kim olduğunu bilemeyecektik.Onlarda bunun farkındaydı. Onlar köle olmaktansa ölmeyi tercih ettiler.
Ayrıca 1900 lu yıllarda yaşamak istememin nedeni yeni filizlenen bir devletin ilk zamanları . Demeye çalıştığım siz ilk veya ilklerden olacaktiniz her şeyin temelini atanlardan.

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Açık açık ben ve benim gibi milyonlarca gencin hayallerini umutlarını çaldınız demiş Allah aşkına bana japonya fln deme burda iktidar yüzünden bir genç intihar ediyor hala hükümet savunma peşindesiniz.
Hükümeti sevmem beni bilirsiniz zaten ama karşısına gelen zorlukları aşmayı bilmeli. Benim annem 2 üniversite mezunu, 40 yaşına kadar iş bulamamıştı, intihar etti mi? Hayır, her iş bulamayan intihar edecekse işsizlik oranı kadar da intihar olmalıydı?

majorw0w

80+ Silver
Kuzenim 35 yaşında 2 üniversite bitirdi. Şükür ki biz beraberiz ve yardım ediyoruz ama evli çocuğu var adam iş bulamıyor. Neden? Torpil yok, bunun sorumlusu kim? Hükumet. Peki kuzenimin arkasında durmayacak bir ailesi olsaydı nolacaktı? Yine mi o sorunlu olacaktı?
35 yaşında ne bitirdi? Kpss ile tonla adam alıyor devlet. Üniversite okumadan önce araştıracaksin. Hedefini koyacaksin ortaya kendini geliştireceksin. Öyle boş bölümler var ki okumak için okuyorlar. Türkiye'yi ele alalım. Tarım ve hayvancılık bitmez sadece Türkiye için değil. Sağlık sektörü de bitmez iş olanağı çok fazla hala da alım yapılıyor iyi maaşlar ile. Vasifi olan adam illa iş buluyor.

Top Bottom