Ordakiler neden intihar etmiyor peki? Yaşamaya çalışıyor?Afrika Suriye Afganistan ne alaka hocam kafasina bomba yemediği için yada ön cephede savaşmadığı için haline şükretsinmi ? Başarılı olamadığı için hayatta bir hiç olmaya mahkummu eğitim sistememiz daha iyi olsaydı inan bu gençler daha başarılı olurdu.
Tam okusaydın dediğimi anlardın.Komiksin bayağı.
Tüm sorunları ders saatine bağlamak falan
Gerçekten bu iki olayımı kıyaslıyorsun bir savaş bölgesinde intihar etmediklerinj nerden biliyorsun.Ordakiler neden intihar etmiyor peki? Yaşamaya çalışıyor?
Tam okusaydın dediğimi anlardın.
Ellerinde silahla savaşıyorsa, intihar etmemiş demektir.Gerçekten bu iki olayımı kıyaslıyorsun bir savaş bölgesinde intihar etmediklerinj nerden biliyorsun.
Çarpraz ateş altında kalıp ölmüş olabilirdinGerçekten üzücü...
Keşke 1900 lü yıllarda yaşıyor olsaydım.
Olsun vatanım için ölmüş olurdum.Çarpraz ateş altında kalıp ölmüş olabilirdin
Çok fazla düşününce savaşta ölen askerleri kahraman olarak göremiyorum, kahraman olmaya zorlanmış kişiler olarak görmek ağır basıyor. (Yaptıklarını küçümsediğimi söyleyen bir yorum değil bu, ne demek istediğimi dikkatli okuyup yorumlayarak anlayabilirsiniz)Vatanım için ölmüş olurdum.
Adsız olarak çiğnenenlerden
Onlar da savaşmak istemezdi. Aslında kimse savaş istemez, daha fazla güç ve toprak isteyenler dışında.Çok fazla düşününce savaşta ölen askerleri kahraman olarak göremiyorum, kahraman olmaya zorlanmış kişiler olarak görmek ağır basıyor. (Yaptıklarını küçümsediğimi söyleyen bir yorum değil bu, ne demek istediğimi dikkatli okuyup yorumlayarak anlayabilirsiniz)
Ayrıca 1900 lu yıllarda yaşamak istememin nedeni yeni filizlenen bir devletin ilk zamanları . Demeye çalıştığım siz ilk veya ilklerden olacaktiniz her şeyin temelini atanlardan.Onlar da savaşmak istemezdi. Aslında kimse savaş istemez, daha fazla güç ve toprak isteyenler dışında.
Evet onlar ölmeye,kahraman olmaya zorlandılar. Ama onlar orada ölmeseydi babamızın kim olduğunu bilemeyecektik.Onlarda bunun farkındaydı. Onlar köle olmaktansa ölmeyi tercih ettiler.
Hükümeti sevmem beni bilirsiniz zaten ama karşısına gelen zorlukları aşmayı bilmeli. Benim annem 2 üniversite mezunu, 40 yaşına kadar iş bulamamıştı, intihar etti mi? Hayır, her iş bulamayan intihar edecekse işsizlik oranı kadar da intihar olmalıydı?Açık açık ben ve benim gibi milyonlarca gencin hayallerini umutlarını çaldınız demiş Allah aşkına bana japonya fln deme burda iktidar yüzünden bir genç intihar ediyor hala hükümet savunma peşindesiniz.
35 yaşında ne bitirdi? Kpss ile tonla adam alıyor devlet. Üniversite okumadan önce araştıracaksin. Hedefini koyacaksin ortaya kendini geliştireceksin. Öyle boş bölümler var ki okumak için okuyorlar. Türkiye'yi ele alalım. Tarım ve hayvancılık bitmez sadece Türkiye için değil. Sağlık sektörü de bitmez iş olanağı çok fazla hala da alım yapılıyor iyi maaşlar ile. Vasifi olan adam illa iş buluyor.Kuzenim 35 yaşında 2 üniversite bitirdi. Şükür ki biz beraberiz ve yardım ediyoruz ama evli çocuğu var adam iş bulamıyor. Neden? Torpil yok, bunun sorumlusu kim? Hükumet. Peki kuzenimin arkasında durmayacak bir ailesi olsaydı nolacaktı? Yine mi o sorunlu olacaktı?