Neler Yeni

AKPYE CHPDEN Tarihi Darbe

Hanaz

80+ Gold
Balıkesirde chp binası önünde hala halay çekiyorlar.
Balıkesir kazandı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fark ederse kahrolayim. Cumhurbaşkanı reis olduğu sürece sıkıntı yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Verdiğiniz oylar umarım Mehmetçiğe kurşun olarak dönmez. Bölücüleri kazandırdınız
1000003045.jpg

Cevabın konuyla alakası
(Kaderde gülecekmiş ne zamaan ne zamaan)

Sirius Blackw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,581
İsim
Patiayak
Discord
LAOZİN#0758

Carl-S

80+ Gold
CHP ve belediyelerin önde olma nedenlerden biri oy kullanma oranı düşmesi çoğunluğu cumhur ittifakı seçmeninden oluşuyor çünkü Erbakan'ın da etkisi var tabi ki AKP 8 milyon oy kaybederken CHP 1 milyon oy kazandı bu oylar emanet duruyor CHP pek bir şey yapmadı aslında bizim halkımız tepki olarak cezalandırdı bence. CHP arkasını getirmezse hüsran olurlar.

Emsal

80+ Silver
CHP ve belediyelerin önde olma nedenlerden biri oy kullanma oranı düşmesi çoğunluğu cumhur ittifakı seçmeninden oluşuyor çünkü Erbakan'ın da etkisi var tabi ki AKP 8 milyon oy kaybederken CHP 1 milyon oy kazandı bu oylar emanet duruyor CHP pek bir şey yapmadı aslında bizim halkımız tepki olarak cezalandırdı bence. CHP arkasını getirmezse hüsran olurlar.
1711938090524.png

1711938133201.png

Hocam doğru değil CHP 4 milyon oy arttırmış akpartinin içine yeniden refahı eklerseniz 1.5 milyon oy kaybetmiş yaklaşık

CHP’nin aldığı oyların bir kısmı iyi parti direk CHPlileşmiş bir kısmı DEM parti bir kısmı da akpartiden geliyor dediğiniz gibi ama bana kalırsa direk tepki oyu da denmez

Dahası  
Reaksiyon skoru
144
İsim
Kadir Çelik
chp'nin ne büyük potansiyel olduğunun ispatıdır şu seçim. chp seçmeni kabinde o logoyu görünce başka bir şey düşünmez. mesela kocaeli'de bir belde içinde bağımsız adayı destekleseler akp kaybedecekti ama kazanamayacak chp'ye %10 oy gitti. seçmen kaybedilen seçimden sonra son oydu der sonraki seçim tıpış tıpış eş dost oy kullanmaya gider. chp artık kendini iktidar gibi düşünmeli birinci parti çıktıysan ilk defa aldığın belediyede kendini göstermen gerekir. bu ekonomi kısa vadede düzelecek bir şey değil ben yakında referandum da öngörüyorum işte o zaman akp'ye en büyük tokadı genel seçim öncesi atabilirsin.

GirayHan

80+ Platinum
Babam azeri zaten ama iranda yaşıyorlardı o yüzden ben orda doğdum dolayısıyla İran Vatandaşı oldum yani yoksa babam ve ailesi azeri zaten.
iranda doğma büyüme ve iran vatandaşı azerbaycan türkü babam desene. bizim insanların bilgisi biraz zayıf. azerbaycan türkleri sadece azerbaycan'da yaşıyor sanıyorlar dsakldsa :D

1711958059170.png

not : bu hatayı yapmayın. azeri değil azerbaycan türkü diyeceksiniz.

azeri kelimesi rusların azerbaycan türklerini etnik olarak asimilasyon etmeyi amaçlayan bir kelimedir. içinde türk yoktur. rusların oyununa gelmeyin. azeri diye bir ırk yoktur. azerbaycan türkü vardır.

Carl-S

80+ Gold
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Hocam doğru değil CHP 4 milyon oy arttırmış akpartinin içine yeniden refahı eklerseniz 1.5 milyon oy kaybetmiş yaklaşık

CHP’nin aldığı oyların bir kısmı iyi parti direk CHPlileşmiş bir kısmı DEM parti bir kısmı da akpartiden geliyor dediğiniz gibi ama bana kalırsa direk tepki oyu da denmez
Bu belediye başkanlığı rakamları, bunda stratejik oylar var. Ben il genel meclisinin rakamlarına bakıyorum, onda partilerin gerçek oyları daha yakın görünür ve chp baktığım eski veriler gözüküyormuş değişmiş biraz. Oy kullanma oranı düşmesi çoğunluğu cumhur ittifakı seçmeni baya oy kaybetti bence.

.RBO.

80+ Silver
Bu belediye başkanlığı rakamları, bunda stratejik oylar var. Ben il genel meclisinin rakamlarına bakıyorum, onda partilerin gerçek oyları daha yakın görünür ve chp baktığım eski veriler gözüküyormuş değişmiş biraz. Oy kullanma oranı düşmesi çoğunluğu cumhur ittifakı seçmeni baya oy kaybetti bence.
yeni şafak ile anadolu ajans haritası arasındaki fark (meclis oyuymuş) karsta belediyede mhp mecliste dem var o.O2

Emsal

80+ Silver
meclis oyuna göre de CHP 2.5 yakın arttırmış bunun bence çoğu iyi parti çünkü iyi parti de 1 milyondan fazla oy kaybetmiş
Akprti + yeniden refah 2019 akpartiye göre 2 milyon oy kaybetmiş

Yani özetle akparti kendi içinden de oy kaybetti bence

Son düzenleme:

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,670
İsim
Sarp Yılmaz
iranda doğma büyüme ve iran vatandaşı azerbaycan türkü babam desene. bizim insanların bilgisi biraz zayıf. azerbaycan türkleri sadece azerbaycan'da yaşıyor sanıyorlar dsakldsa :D

Alıntıyı görüntüle

not : bu hatayı yapmayın. azeri değil azerbaycan türkü diyeceksiniz.

azeri kelimesi rusların azerbaycan türklerini etnik olarak asimilasyon etmeyi amaçlayan bir kelimedir. içinde türk yoktur. rusların oyununa gelmeyin. azeri diye bir ırk yoktur. azerbaycan türkü vardır.
Evet bütün dediklerin doğru çok yaşayan Azerbaycan türkü var İran'da.
Bide tabi böyle bir olay da var 👇👇
Ekran görüntüsü 2024-04-01 165817.png

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,670
İsim
Sarp Yılmaz
Çift Vatandaşlık Alabilirsin Yinede .
Bilmiyorum ki babam İran Vatandaşı diye geçiyor sonuçta Azerbaycan Vatandaşı diye geçse zaten sorun yok ama İran Vatandaşı diye geçtiği için vermiyorlardır sanırım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,596
Üyeler
168,153
Son üye
Ednir
Top Bottom