alan wake 2 fps sorunu

GoGo123

80+
Reaksiyon skoru
3
asus dual 4070
12400f
16 gb ram
Alan Wake 2 oyununda 1080 p en yüksek ayarlar.
Ray tracing, path tracing yüksek, dlss açık.
60,65 fps ortalama yer yer de 50,55 lere kadar da düşüyor bana biraz değerler az gibi geldi sizce ?

PS6 çıktığında işler değişebilir de güncel jenerasyona 60fps akıcılığında path-tracing geleceğini hiç zannetmiyorum, PS5 Pro'ya yapacakları AMD sistem 7800 XT üstünde bir performans vermez ve path-tracing dediğimiz ayar bu ekran kartı için bile lüks şu anda.

Oyunlar konsollara daha optimize çıkıyor ona lafım yok ama PS5 Kalite modu 30fps ile oynatıyor, performans modu 60fps ve görüntüden çok kısıyor, ona rağmen 50'lere düştüğü sahneler var.

4070'li bir PC'de PS5 kalite moduna denk ayar yapıldığında 80-100+ fps oluyor rahatlıkla.
Zaten yıllardır pc önde gitsede konsollar her zaman optimizasyondan kazanıyor bunun yanında uzun vadeli oluyorlar path tracing lüks olsa da genel olarak sistemi optimize bi ürün için daha performanslı olur (şuanki ps5 ten performanslı olur gene path tracing ile çıkan bir konsol olursa çalıştırıldığı zamanda )
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Üzgünüm ama normal değil. O kadar detay barındıran o kadar limitleri zorlayacak olan bir oyun olan rdr 2 bile sistem gereksinimleri için en uygun optimizasyonu bulabiliyorsa. Remedy gibi bir firma tecrübeli bir firma hayli hayli bulacağını düşünüyorum. 2 ormanlık alana girdik diye 10 fps tetikleyecek bir durum olmadığını düşünmüyorum. Ayrıca şuan oyun dünyasındaki en iyi grafikli oyun CyberPunk 2077'dir.
Aw2 zaten çıktı üsttekide yeni çıkacak oyun şuan cidden şirketlerin çoğu optimizasyon için uğraşmıyor fsr2 ile 2k 60 fps diyor 3080 e şaka gibi
AFOP_PC_Specs_Final.png

alan-wake-2-pc-requirements-1697834739853.png

Son düzenleme:
Üzgünüm ama normal değil. O kadar detay barındıran o kadar limitleri zorlayacak olan bir oyun olan rdr 2 bile sistem gereksinimleri için en uygun optimizasyonu bulabiliyorsa. Remedy gibi bir firma tecrübeli bir firma hayli hayli bulacağını düşünüyorum. 2 ormanlık alana girdik diye 10 fps tetikleyecek bir durum olmadığını düşünmüyorum. Ayrıca şuan oyun dünyasındaki en iyi grafikli oyun CyberPunk 2077'dir.
Normal derken konuyu açan arkadaşın sisteminde bir sıkıntı yok anlamında, konu teknik sorunlar bölümüne açılmış. Zaten 1080p60fps için medium RT olarak RTX 4070 önermişler.

RDR2 güzel görünüyor ama ray tracing teknolojisini kullanan bir oyun değil. Şu an pc oyunculuğunda en çok tartışılan şeylerden biri rt açmak kaybedilen fps'e değer mi değmez mi muhabbeti, yıllar önce başladı halen devam ediyor.

Normal derken konuyu açan arkadaşın sisteminde bir sıkıntı yok anlamında, konu teknik sorunlar bölümüne açılmış. Zaten 1080p60fps için medium RT olarak RTX 4070 önermişler.

RDR2 güzel görünüyor ama ray tracing teknolojisini kullanan bir oyun değil. Şu an pc oyunculuğunda en çok tartışılan şeylerden biri rt açmak kaybedilen fps'e değer mi değmez mi muhabbeti, yıllar önce başladı halen devam ediyor.
Bana kalsa görüntü çok iyi ancak şuanda değmez geliştirilmesi lazım hala

Trde pcde hikayeli oyunculuk bu yüzden ölmeye yüz tutabilir bile sıkıntılı optimizasyonlar ve bizdeki düşük sistemler = bu konu
maalesef yıllardır pc oyuncusu olsamda konsola kayacağım gibi gözüküyor sırf bu sorunlar yüzünden
bende yıllardır konsol vardı en son xbox sx pc ye geçtim iyi ki de geçmişim tamam indir kur oyna kafan rahat ama pc deki özgürlüğü vermiyor.Oyun fiyatları da cabası çok yüksek, alternatifin de yok. Gerçi bilgisayara geçtik ama steam gitti şansıma, yine aynı gibi oldu da neyse artık 😄

Ray tracing ve DLSS kapat native olarak oyna daha iyi olur. FPS normal. Alan Wake 2 zaten minimum RTX 2060 istiyor düşük ayarda 30 FPS için.

bende yıllardır konsol vardı en son xbox sx pc ye geçtim iyi ki de geçmişim tamam indir kur oyna kafan rahat ama pc deki özgürlüğü vermiyor.Oyun fiyatları da cabası çok yüksek, alternatifin de yok. Gerçi bilgisayara geçtik ama steam gitti şansıma, yine aynı gibi oldu da neyse artık 😄
Crack işi yaş bi ara çok fazla virüslü dosya geziyordu piyasada

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,567
Üyeler
186,750
Son üye
dynodeniz06
Geri