Neler Yeni

Aliexpress vergi düşürme

Arthur Morgan

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Aliexpress'den ucuza ürün almaya çalışıyorum da 3400 TL Ürünü faturada 100 lira göstertirsek vergi az mı gelir?
Ve satıcıyla anlaşıp ürünü faturada 100 Lira göstertebilir miyiz?

@RevDeisDou

En İyi Cevap
Yapabilirsiniz ama eğer büyük kutulu bir bir ürün ise incelenebilir ve bu sefer yazdığı değerin bir anlamı kalmıyor. Arkadaşım aldığı küçük ürünler için satıcıyla anlaşıp az fiyat yazdırdığını biliyorum. Bir de güncel düzenlemeler geliyor galiba yani fiyatı gümrük dahil ödüyorsunuz vb. bir araştırmanızı öneririm.

Yağız00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Ebrar Yağız Tanrıseven
Aliexpress'den ucuza ürün almaya çalışıyorum da 3400 TL Ürünü faturada 100 lira göstertirsek vergi az mı gelir?

@RevDeisDou
O kadar düşük göstermeni tavsiye etmem gümrük memurları anlarsa sorun olur. Ortalama 2500 TL yazdırırsan sorun olmaz, vergi az çıkar.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

@RevDeisDou
Evet az gelir ama yasa dışı. Gümrük memurları anlarsa başın yanar.

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Yapabilirsin AMA
Eğer kutu boyutu vs. büyükse çok dikkat çeker.
Eğer içini açarlarsa gerçek değerine bakarlar; senden sipariş etiğin ödeme sözeleşmesi vs. sini isteyebilirler. Tamamen şansa bağlı.

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3

@RevDeisDou
knk çok belli olur 3k falan gösterebilirsin ama anlaşılırsa büyük yanarsın

FarukKusdil

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,279
İsim
Ömer Faruk Kuşdil
Yapabilirsiniz ama eğer büyük kutulu bir bir ürün ise incelenebilir ve bu sefer yazdığı değerin bir anlamı kalmıyor. Arkadaşım aldığı küçük ürünler için satıcıyla anlaşıp az fiyat yazdırdığını biliyorum. Bir de güncel düzenlemeler geliyor galiba yani fiyatı gümrük dahil ödüyorsunuz vb. bir araştırmanızı öneririm.

En İyi Cevap

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3

Arthur Morgan

80+ Gold
En İyi Cevap
5
İşlemci alacağım mesela 1800Tl'lik işlemciyi 500Tl yazdırıp az vergi alabilir miyim?

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Alacağın şirketin aşağıda maili olur.
Ona yazarsan halleder.
Ancak ve ancak.
Gidipte 4k lık ekran kartını 100tl gösterirsen dikkat çeker gümrük memurları el koyabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,053,103
Üyeler
167,249
Son üye
Sanctusss
Top Bottom