Aliexpress vergi düşürme

Arthur Morgan

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Reaksiyon skoru
5,052
Aliexpress'den ucuza ürün almaya çalışıyorum da 3400 TL Ürünü faturada 100 lira göstertirsek vergi az mı gelir?
Ve satıcıyla anlaşıp ürünü faturada 100 Lira göstertebilir miyiz?

@RevDeisDou

En İyi Cevap
Yapabilirsiniz ama eğer büyük kutulu bir bir ürün ise incelenebilir ve bu sefer yazdığı değerin bir anlamı kalmıyor. Arkadaşım aldığı küçük ürünler için satıcıyla anlaşıp az fiyat yazdırdığını biliyorum. Bir de güncel düzenlemeler geliyor galiba yani fiyatı gümrük dahil ödüyorsunuz vb. bir araştırmanızı öneririm.
Aliexpress'den ucuza ürün almaya çalışıyorum da 3400 TL Ürünü faturada 100 lira göstertirsek vergi az mı gelir?

@RevDeisDou
O kadar düşük göstermeni tavsiye etmem gümrük memurları anlarsa sorun olur. Ortalama 2500 TL yazdırırsan sorun olmaz, vergi az çıkar.

@RevDeisDou
Evet az gelir ama yasa dışı. Gümrük memurları anlarsa başın yanar.

Yapabilirsin AMA
Eğer kutu boyutu vs. büyükse çok dikkat çeker.
Eğer içini açarlarsa gerçek değerine bakarlar; senden sipariş etiğin ödeme sözeleşmesi vs. sini isteyebilirler. Tamamen şansa bağlı.

@RevDeisDou
knk çok belli olur 3k falan gösterebilirsin ama anlaşılırsa büyük yanarsın

Yapabilirsiniz ama eğer büyük kutulu bir bir ürün ise incelenebilir ve bu sefer yazdığı değerin bir anlamı kalmıyor. Arkadaşım aldığı küçük ürünler için satıcıyla anlaşıp az fiyat yazdırdığını biliyorum. Bir de güncel düzenlemeler geliyor galiba yani fiyatı gümrük dahil ödüyorsunuz vb. bir araştırmanızı öneririm.

En İyi Cevap
İşlemci alacağım mesela 1800Tl'lik işlemciyi 500Tl yazdırıp az vergi alabilir miyim?

Alacağın şirketin aşağıda maili olur.
Ona yazarsan halleder.
Ancak ve ancak.
Gidipte 4k lık ekran kartını 100tl gösterirsen dikkat çeker gümrük memurları el koyabilir.

Geri