Neler Yeni

AliExpress'ten alışveriş yapmak kolay mıdır?

Pier3

80+
AliExpress sitesinden hiç alışveriş yapmadım. Nasıldır burada alışveriş yapmak, kolay mıdır? Belirli bir ücreti geçince ürünün gümrükte kalması durumu var mı? Olası bir garanti durumunda garanti süreci nasıl işliyor?
Aldığım ürün ile alakasız veya bozuk bir şekilde ürün gelirse bu durumda ne yapılıyor? Olası iade yapmam durumunda veya garanti sürecinde bir sorun olursa ürünü gönderirken yurt dışı olduğu için kargo parası çok tutmaz mı? Alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyim?

Bir de aylık 5 ürün sınırı nedir? Böyle bir şey var mı? 5 tane ürün mü yoksa 5 farklı sipariş mi bu sınır anlamadım. Yani 5 farklı siparişte sepette sınır var mı?

mellSh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Melih Şahin
Çok fazla kullanmadım ama kullandığım kadarıyla şunu söyleyebilirm ben şuana kadar yaklaşık 15-20 arası sipariş vermişimdir. Hiçbiri gümrüğe takılmadı. Aynı anda 9 tane ürün siparişi vermiştim herhangi bir şekilde gümrüğe takılmadı. Kargo parasıda aldığın ürüne nereden geldiğine göre değişiyor. Kargonun eline ulaşması en az 2 hafta sürüyor.(Söylediğin ürüne göre 1-2 aya kadar çıkabilir.) Alışveriş yaparkende kesinlikle tek bir satıcıdan bakma aynı ürünü farklı satıcılarda ucuza bulabilirsin. Ürünün yorumlarına kesinlikle bak. Ben şuana kadar söylediğim ürünlerde sıkıntı çıkmadığı için iade yapmadım. O yüzden iade sistemi nasıl işliyor bilmiyorum.

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
664
İsim
Sinan
1 ayda 1 TC kimlik numarasına yurt dışından 5 ürün gelir. Sadece aliexpress için değil yurt dışından satın alınan her ürün için geçerli.

Herhangi bir şey alacaksan önce kaç adet satıldığına , sonra yorumlarına , sonra da alacağın ürünün açıklamalarına iyi bak. Açıklamalarına özellikle iyice bak çünkü ürüne girdiğinde bir kaç farklı seçenek olabilir kendine uygun olanı seç. ( Daha önce bir arkadaş sandalye diye sandalye kılıfı aldıracaktı foruma. :) )

Alacağın ürünün her zaman ücretsiz kargo olanlarına bakma bazen kargo ücretleri 30-40 tl gibi az rakamlar oluyor ücretsiz kargo lu ürünlerden daha ucuza geliyor.

İade durumlarında eğer aldığın ürünü iyi bir satıcıdan ve bol yorumlu olanlardan seçersen sıkıntı çıkma olasılığı düşük. Satıcılar yorumları ve şikayetleri aşırı ciddiye alıyorlar bizim buradakiler gibi değil.

Beğenmeyip iade etmen durumunda çoğunlukla vergi ve varsa kargo parasını geri ödemiyorlar sadece ürünün kendi fiyatını geri ödüyorlar. Bu da satıcıya bağlı komple geri iade alanda oluyor.
Arızalı geldiğinde çoğunlukla ürünü geri istemiyorlar kanıtlayabilirsen ve ürün aşırı pahalı değilse para iadeni yapıyorlar. ( Bazen tamir ettir tamir parasını verelim dedikleri oluyormuş yorumlarda okumuştum bende onların yalancısıyım.)

Ben çok alışveriş yaptım hiç ekstra vergi ücreti ödemedim sadece ürünü alırken ödüyorsun o kadar.

Aldığım en yüksek fiyatlı ürün 1300 TL ye projektör almıştım hiç sorun çıkmadı ama o kadar parayı verince tedirgin olmuştum. Bana kalsa çok aşırı ucuz olmadıktan sonra yüksek fiyatlı ürünler almak pek iyi değil kargo geç geldiği için insan huzursuz oluyor.

Türkiye ye gelen ürün evine PTT kargo ile geliyor. Bazen Çin den Türkiye ye geliş hızından daha uzun sürede evine geldiği oluyor ama PTT kargo paketlere zarar vermiyor sağlam bir şekilde geldi bana şuana kadar. Diğer çoğu kargo şirketinde bu sorunu yaşadım ama PTT de hiç yaşamadım.

ZodiacArs01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
504
İsim
Yusuf Kaplan
AliExpress sitesinden hiç alışveriş yapmadım. Nasıldır burada alışveriş yapmak, kolay mıdır? Belirli bir ücreti geçince ürünün gümrükte kalması durumu var mı? Olası bir garanti durumunda garanti süreci nasıl işliyor?
Aldığım ürün ile alakasız veya bozuk bir şekilde ürün gelirse bu durumda ne yapılıyor? Olası iade yapmam durumunda veya garanti sürecinde bir sorun olursa ürünü gönderirken yurt dışı olduğu için kargo parası çok tutmaz mı? Alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyim?

Bir de aylık 5 ürün sınırı nedir? Böyle bir şey var mı? 5 tane ürün mü yoksa 5 farklı sipariş mi bu sınır anlamadım. Yani 5 farklı siparişte sepette sınır var mı?
Hocam 2k klavye 2k projeksiyon cihazı aldım. Ve ıvır zıvır vs de aldım sağlam ve güvenilir bir satıcida alırsan yüksek ihtimalle sağlam mal gelir. Aldığım yüksek fiyatlı ürünlerde 1 senedir hiç sorun olmadı. Ama tavsiyem 1-2 k dışında tr dışı alışveriş yapma. Satıcı vs güvenli olsa bile gümrükte kayıp vs olabilir ya da kargoda. Gümrükte açıp bakılıyor ürünler sonuçta. Bu yüzden pahalı bir ürünü almanızı tavsiye etmem. AliExpress için de ödeme kısmında vergi dışında başka ücret çıkmaz. Çıkarsa zaten ödeyip dekontu satıcıya atarsan ödemesi yapılır diye biliyorum. Çünkü extra bir ödeme çıkmaması lazım.
Ek olarak aylık 5 ürün limiti var deniyor. Denemedim geçince noluyor diye

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,930
Üyeler
164,067
Son üye
FakeDead
Top Bottom