Blacdus
80+
- Reaksiyon skoru
- 167
Evet dostlar başlıkta da belirttiğim gibi. Öncelikle eski kartım olan rtx 4090 dan bahsedeyim. Ben zamanında bu kartı alırken arada ki fiyat farkına değecek şekilde mantıklı bir tercihti. Şimdi 5090 a bakıyorum inanılmaz saçma rakamlar söz ediliyor. 113k nın altında fiyat göremedim henüz. Şimdi baktığım zaman 5070 ti üzeri kartlar aşırı pahalı. 5070 ti nin altında ki kartlar da aşırı mantıksız güçlerde. 5070 ti sanki tam olması gereken yerde gibi. 5080 e da son derece yakın 5070 tende bir o kadar uzak ve fiyat olarak 38-42 arası alınabiliyor. 5080 e bakıyorsun en ucuz 5080 50 k nın üstünde. Arada ki fiyat farkına değecek performans artışı da göremedim. Açıkçası ben hikayeli oyunlar oynadığım için yeri gelir mfg de açabilirim hiç problemim olmaz. Bu bağlamda 5070 ti bana en mantıklı tercih geldi. Mfg desteği ile 4090 ı sanırım aratmaz bana. 5070 ti üzeri de dediğim gibi aşırı pahalı ve mantıksız geliyor. Sizlerin yorumlarını da bekliyorum. Bütçe sıkıntım yok evet ama dediğim gibi sadece hikayeli oyunlar oynuyorum. Oda işten kalan zamanlarda günde 1-2 saat.
Bu arada monitörüm pg32ucdm. 4k oled. 4k nın altında oyun oynamam kesinlikle. Gerekirse 60 fpste oynarım ama 4k full ayarlar altına inmem. Aşırı takıntılıyım görüntü konusunda.
Bu arada monitörüm pg32ucdm. 4k oled. 4k nın altında oyun oynamam kesinlikle. Gerekirse 60 fpste oynarım ama 4k full ayarlar altına inmem. Aşırı takıntılıyım görüntü konusunda.