Neler Yeni

Allahın yaptığı tuhaf şeyler.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

bugraaykac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
361
İsim
Buğra Aykaç
ben argüman kullanmıyorum bir şey dedim hemen nickimle falan yargıladın hoşgörü dini mensubu olduğun belli oluyor
Efe Aydal da ateist o da Allah'a inanmıyor ama gidip de Allah'ın olmadığını (Size göre tabii ben Allah'a inanıyorum)her yerde söylemiyor ondan öyle demek zorunda kaldım.

goku010203

80+ Bronze
1: Allah niye kendi yarattığı soruna kendi çözüm buluyor. Mesela güneşi zararlı ışınlarıyla beraber yaratanda allah, zararlı ışınlardan bizi koruması için ozon tabakası yaratanda allah.
2: Neden kıbleye dönmemiz isteniyor.Dünya yuvarlak zaten,kıblenin tam tersine dönsek yine kıbleye dönmüş oluyoruz. İbadet sinyal gibi değil ki mesafenin bir önemi olsun ?
3: İsraf günah diyor, peki 27.710 ışık yılı uzaklığındaki SWEEPS-04 gezegenindeki rastgele bi taşın bize ne faydası var ?
4: 7 yaşında bir çocuk birini öldürse suclu aslında ebeveyn değil midir.Bizde bu aciz aklımızla koskoca Allahın yanında 8 yaşındaki çocuk gibi değilmiyizdir ?
aaa ayıp lan

hazarcoban

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
hazarcoban
Efe Aydal da ateist o da Allah'a inanmıyor ama gidip de Allah'ın olmadığını (Size göre tabii ben Allah'a inanıyorum)her yerde söylemiyor ondan öyle demek zorunda kaldım.
Sizler ozaman neden her yerde allahın var olduğunu söylüyorsunuz.Sen hiç okulda ateizm dersi çarşıda ateizm kursu gördün mü

bugraaykac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
361
İsim
Buğra Aykaç
ne diyon kanka sen
Demek istediğimi anlamamışsın. Mantıklı düşünen bir ateist ateistliği savunmaya çalışır ama bizim ülkedeki ateistler İslam'la dalga geçiyor Efe Aydal da ateistliği savunmaya çalışıyor ama gidip de Allah'ın olamadığını (Size göre tabii) her yerde söylemiyor.

SerdarT35

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
441
İsim
Serdar Totuzbeş
1: Allah niye kendi yarattığı soruna kendi çözüm buluyor. Mesela güneşi zararlı ışınlarıyla beraber yaratanda allah, zararlı ışınlardan bizi koruması için ozon tabakası yaratanda allah.
Her şey belli bir amaca göre yapıldı. Belki Allah canlıları yaratmayı sonradan düşündü ya da özellikle dünyanın seçildiğini göstermek için böyle yaptı. Ve şahsen ikincisi aşırı mantıklı geliyor bana.
2: Neden kıbleye dönmemiz isteniyor.Dünya yuvarlak zaten,kıblenin tam tersine dönsek yine kıbleye dönmüş oluyoruz. İbadet sinyal gibi değil ki mesafenin bir önemi olsun ?
Önceden kıble başkaydı ve kıbleyi kaldırmak yerine değiştirmek daha basit olurdu.
3: İsraf günah diyor, peki 27.710 ışık yılı uzaklığındaki SWEEPS-04 gezegenindeki rastgele bi taşın bize ne faydası var ?
İleride göreceğiz.
4: 7 yaşında bir çocuk birini öldürse suclu aslında ebeveyn değil midir.Bizde bu aciz aklımızla koskoca Allahın yanında 7 yaşındaki çocuk gibi değilmiyizdir ?
değiliz, düşünebilen bir canlıyız. Allah bizi o kadar uyardı, halen kötülük yapıyorsan bu senin sorunun. ayrıca eğer 7 yaşındaki bir çocuk eline prize sokarsa ailesi onu uyarmasına rağmen suçlu çocuktur.

size güzel bir soru kaderimiz yazılı ya gece karanlıkta karşına biri çıktı bıçak çekti ya sen ölecektin ya da o onu öldürdün günaha girdin
bazı yerleri bize bıraktı ya peki öldürmeseydi sevap işleseydi ölseydi :ROFLMAO:

bugraaykac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
361
İsim
Buğra Aykaç
Sizler ozaman neden her yerde allahın var olduğunu söylüyorsunuz.Sen hiç okulda ateizm dersi çarşıda ateizm kursu gördün mü
Biz de mecbur kalıyoruz siz bize saygı duyun biz de saygı duyalım size neyse sonra tartışırız bu konuyu.

kuzeykore

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
adem
Bir de Allah varsa afrikadaki çocuklar neden aç değil mi hocam o da tuhaf değil mi
Benım çözemediğim tek konu allaha kurana küfür eden birisinin öldürülmesini savunmaları , allah zaten cezasını cehennemde vermiyecekmi sen kim oluyosunda can alıyosun allahın verdigi canı ondan baskası alamaz diyolar oruc tutmayana .. muamelesi yapıyolar namazlarını bile kılmayıp üstüne haklıymış gibi konuşuyolar daha kelimeyi şahadet getiremeyenler yapıyor bu tartışmayı has müslümanlara sözüm yok cok nadir zaten bu tartısmalara girmezler

SerdarT35

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
441
İsim
Serdar Totuzbeş
okul müfredatını halk seçmiyor, yani hanefi islamını biz öğrettirmiyoruz

bahtsızkarakter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
394
İsim
Alperen Yılmaz
şu konuları açmayın artık hem sorduğun sorular o kadar saçma ki aklını kullanmadan sormuşsun , galiba ateistsin ve tek derdin islamla dalga geçmeye çalışmak kendi dinini yüceltmeye çalışmak değil

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom