Neler Yeni

❌İndirim Bitti! Altus AL 4933 Es Espresso Makinesi 2500TL 🔥

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
berkay tunalı
Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum, gayet memnunum filtre kahve makinesi fiyatına espresso makinesi kahveseverler kaçırmasın

jolabeka

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Çağan Acı
Basıncı iyi mi? YouTube’da yetersiz demişlerdi

NooB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Semih Gedik
Arkadaşlar uzun yıllardır her gün filtre kahve, espresso ve sütlü muadillerini tüketen bir kullanıcı olarak sizi bu konuda bilgilendirmek isterim.
Bahsi geçen makine çin seri üretimi olup bir çok firmanın ismini üzerine basarak sattığı bir makinadır. Çoğu aksamı plastiktir ve kısa süreli kullanım sonrasında (bir kaç ay içerisinde ) basınç yetersizliği ve akıtma yapmaktadır.
Bu tarz çok ucuz makinelerde sadece ekşi espresso alabilirsiniz (sıcaklık yetersizliğinden). Bu da sizin kahve zevkinizi ve hevesinizi kısa sürede bitirecektir.
Espresso keyifle içim yapabilmek için şuan en uygun olarak şu tarzda bir makine alarak + kaliteli bir el değirmeni edinmelisiniz ki gerçekten bunun keyfini çıkarabilesiniz.
https://www.demscoffee.com/demleme-ekipmanlari/aergrind (Sadece örnek olarak ekledim espresso öğütümü yapabilen bir kaç ürün var fiyatlar bu skaladan başlayarak 10-15 bin civarına gitmektedir.)

Yada en azından ikisinin beraber olduğu en aşağı şu ürünü alabilmelisiniz ki gene keyifle içim yapabilesiniz.

Amacım kesinlikle konu sahibini yada markayı kötülemek değil. Bu işe başladığımda çok yetersiz ürün alarak boşuna para harcadım aynısını yaşamanızı istemediğim için buraya yazmak istedim.
Söylediklerimin doğruluğunu biraz araştırma yaparak teyit edebilirsiniz. Hatta bir barista ile ufak bir muhabbet ederseniz benim söylediklerimin çoğunlukla aynısını söyleyecektir. Paranızı çöp olmasın böyle makinelerden uzak durmanızı öneririm. Keyifli forumlar.

Dõ man

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
498
İsim
Duman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar uzun yıllardır her gün filtre kahve, espresso ve sütlü muadillerini tüketen bir kullanıcı olarak sizi bu konuda bilgilendirmek isterim.
Bahsi geçen makine çin seri üretimi olup bir çok firmanın ismini üzerine basarak sattığı bir makinadır. Çoğu aksamı plastiktir ve kısa süreli kullanım sonrasında (bir kaç ay içerisinde ) basınç yetersizliği ve akıtma yapmaktadır.
Bu tarz çok ucuz makinelerde sadece ekşi espresso alabilirsiniz (sıcaklık yetersizliğinden). Bu da sizin kahve zevkinizi ve hevesinizi kısa sürede bitirecektir.
Espresso keyifle içim yapabilmek için şuan en uygun olarak şu tarzda bir makine alarak + kaliteli bir el değirmeni edinmelisiniz ki gerçekten bunun keyfini çıkarabilesiniz.
https://www.demscoffee.com/demleme-ekipmanlari/aergrind (Sadece örnek olarak ekledim espresso öğütümü yapabilen bir kaç ürün var fiyatlar bu skaladan başlayarak 10-15 bin civarına gitmektedir.)

Yada en azından ikisinin beraber olduğu en aşağı şu ürünü alabilmelisiniz ki gene keyifle içim yapabilesiniz.

Amacım kesinlikle konu sahibini yada markayı kötülemek değil. Bu işe başladığımda çok yetersiz ürün alarak boşuna para harcadım aynısını yaşamanızı istemediğim için buraya yazmak istedim.
Söylediklerimin doğruluğunu biraz araştırma yaparak teyit edebilirsiniz. Hatta bir barista ile ufak bir muhabbet ederseniz benim söylediklerimin çoğunlukla aynısını söyleyecektir. Paranızı çöp olmasın böyle makinelerden uzak durmanızı öneririm. Keyifli forumlar.
Amacınızın kötülemek olmadığını anladım bu konuda benden bilgilisiniz. Dediklerinizde haklı olabilirsiniz ama paranız çöp olur kısmına katılmıyorum, attığınız makineler 6-7 kat daha pahalı cihazlar herkesin bir kahve makinesine ayıracak bu kadar imkanı yok.
Belki benim damak zevkim kıt bilmiyorum gurmesi değilim bu tür şeylerin ama dışarıda içtiğim americano ile hiçbir farkı yok bu makineyle yaptıklarımın. (Çekirdeğimi nemlendirip kendim öğütüp çekiyorum)

sergun

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
sergun

Bu altus makine özelinde konuşamayacağım ama tam 1 yıl önce Vestel'in yarı otomatik makinesin 2500'e aldım ben de ve hala dediklerinizin hiçbiri olmadı. Ben sadece espresso shot, bazen latte içiyorum ve dışarıda içtiklerim arasında hiçbir fark yok. Sanalbaharat'tan taze kavrulmuş ve öğütülmüş vakumlu şekilde düzenli olarak alıyorum. Düzgün espresso öğütmek için, çekmek için binlerce liralık cihaz kesinlikle şart değil.

NooB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Semih Gedik
Amacınızın kötülemek olmadığını anladım bu konuda benden bilgilisiniz. Dediklerinizde haklı olabilirsiniz ama paranız çöp olur kısmına katılmıyorum, attığınız makineler 6-7 kat daha pahalı cihazlar herkesin bir kahve makinesine ayıracak bu kadar imkanı yok.
Belki benim damak zevkim kıt bilmiyorum gurmesi değilim bu tür şeylerin ama dışarıda içtiğim americano ile hiçbir farkı yok bu makineyle yaptıklarımın. (Çekirdeğimi nemlendirip kendim öğütüp çekiyorum)
Merhabalar;
Görüşlerinize ve deneyimlerinize saygı duyuyorum umarım sorunsuz uzun soluklu bir deneyim yaşayabilirsiniz.
Ben sadece genel olarak deneyimlerimi paylaşmak istemiştim. Ben ve bir çok arkadaşım bu tarz makinelerde kısa sürede (5-6 ay içerisinde) akıntı ve basınç yetersizliği yaşadı ve kahve hevesini kaybetti. İnşallah sizde aynı sorunu yaşamazsınız. Bu arada stok olmadığında hemen garantiye gönderdiğinizde para iadesi alabilirsiniz. Biz bu şekilde paramızı kurtarmıştık. Firmalar da bu ürünlerde sorun olduğunda parça değişimi yada tamir olmadığını bildiği için hemen para iadesi yapmakta yada ellerinde stok varsa 0 ürün göndermektedir aklınızda bulunsun.

Son olarak evet size katılıyorum gerçekten pahalı bir uğraş, ve americano da farkı anlamayabilirsiniz espresso + sıcak su olduğundan dolayı. Espresso ve sütlü muadillerinde fark bariz bir şekilde anlaşılacaktır kesinlikle. İyi dileklerim sizinle olsun kahvenizi keyifle yudumlamanızı dilerim.
Bu altus makine özelinde konuşamayacağım ama tam 1 yıl önce Vestel'in yarı otomatik makinesin 2500'e aldım ben de ve hala dediklerinizin hiçbiri olmadı. Ben sadece espresso shot, bazen latte içiyorum ve dışarıda içtiklerim arasında hiçbir fark yok. Sanalbaharat'tan taze kavrulmuş ve öğütülmüş vakumlu şekilde düzenli olarak alıyorum. Düzgün espresso öğütmek için, çekmek için binlerce liralık cihaz kesinlikle şart değil.

Umarım hiç bir zaman sorun yaşamazsınız fakat sanalbaharat tan aldığınız çekirdekler ile 3. nesil bir kahvecide aldığınız tadımı almanızın mümkün değil. Kahve çekirdeği öğütüldüğü zaman bayatlamaya başlar ve çekilen bir kahve vakumlu pakette de olsa birkaç gün içerisinde aromasını kaybeder. Size şu şekilde örnek verebilirim. Tadım notlarında yazan çikolata, karamel gibi tatların hiçbirini hissetmezsiniz. Çok ön yargılı davrandığınızı düşünüyorum düzgün espresso öğütmek için çok kaliteli bir değirmene ihtiyacınız vardır bu kesinlikle değişmez bir gerçektir. Lütfen yazıyı okuyanları yanlış yönlendirmeyin kahve forumlarından 1-2 saatinizi ayırarak okuyunuz lütfen. Sizi kesinlikle suçlamak gibi bir niyetim yok gerçekten dediğiniz gibi ucuz değirmenlerle espresso öğütümü alabilseydik Kahve tutkunlarının hepsi şu ürünü almak için uğraşmazdı. Lütfen Sadece araştırınız. https://kahvebi.com/collections/comandante/products/comandante-c40-nitro-blade-grinder-black-mk4

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Alper Uğurcan

Hocam en uygun fiyatlı alınabilecek öğütücülü filtre kahve makinesi hangisi sizce?
Yarın amatör bir kahve atölyesi vereceğim, önerdiğin kaynak var mı? kitap vb

• Beğen
Reaksiyonlar: NooB

NooB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Semih Gedik
Hocam en uygun fiyatlı alınabilecek öğütücülü filtre kahve makinesi hangisi sizce?
Yarın amatör bir kahve atölyesi vereceğim, önerdiğin kaynak var mı? kitap vb
Alper Bey merhabalar; Konunun tamamen dışına çıktığımız için son mesajım olsun lütfen konu sahibi arkadaş kusura bakmasın işgal etmiş gibi oldum burayı.

Filtre kahve makinası almanızı önermiyorum 3. nesil kahvecilerde dikkat ettiyseniz filtre kahve siparişleriniz V60 demleme yöntemiyle demlenir ve makine kullanmazlar. Kahve makinesi kültürü genel olarak kalabalık ofis ortamlarında kullanılan cihazlardır.

Naçizane tavsiyem v60 demleme yöntemini uygulamanızdır. Videolarını kolaylıkla bulabilirsiniz ayrıca eğlenceli olmakla birlikte zamanla kendinizi geliştirerek kahvenizden çikolata, karamel, çilek, fıstık vb. gibi tadım notalarını aldığınızda sizde mutlu olup daha keyifli içimler elde edeceksinizdir.

Bunun için gerekli ekipman
https://www.trendyol.com/hario/v60-...c&utm_campaign=akakce_urun_listeleme&v=1.63.5 (Bu kadar ucuz olmasına şaşırdım seramik değil plastik olabilir satıcıya sormanızı öneririm eğer plastik ise ve fazla para ayırmak istemiyorsanız amazonda horio markasının orijinal plastik olanı var ondan şaşmayın. Plastik olduğuna bakmayın orijinal horio marka olması yeterli. Ve bilginize bende horio plastik ile bu işe başlamıştım. Daha sonra seramik olana terfi ettik :)

Filtre kahve için Timemore c3 sc2 iyi bir değirmendir şu 30 dolar limitinden önce biz aliexpress ten getirip almıştık, şuan bizim burada biraz tuzlu gelebilir ama sizi 10 yıl filtre kahve için götürecek bir değirmendir. (Not: Bu değirmen kaliteli olmasına karşın ileride espresso çekimi yapmak isterseniz yetersiz kalacaktır lütfen bunu araştırınız. Paraya kıyayım bütün kahve demleme yöntemlerini kullanayım derseniz bizim kullandığımız Comandante c40 serisini şiddetle tavsiye ederim ömürlük kullanırsınız çocuğunuza miras kalır abartısız :)

Demleme yönteminde kullanacağınız suyun sıcaklığı önemlidir bu sebeple termometreli bir kaz boyunlu demlik almanızı öneririm genelde 93-92 derecelerde demleme yapacaksınız. Üst sıcaklıklar kahvenizin aromasını yok edecektir. Aşağı derecedeki sıcaklıklar kahvenizi ekşitecektir.
https://www.amazon.com.tr/ısıtıcısı...ywords=kaz+boynu+kettle&qid=1732272927&sr=8-7 (Benim kullandığım ürün elektronik olanıdır ama maalesef şuan fiyatlar uçmuş vaziyette karar sizin tabi ki ben örnek olarak buraya bırakıyorum. https://kahhve.com/konchero-isi-ayarli-kettle-1-litre-siyah-kettle)

Son olarak şu tarzda zamanlayıcılı bir hassas teraziye ihtiyacınız olacak. + V60 02 filtre kağıdı.

Maliyetli olduğunun farkındayım ama en uygun fiyatlı ekipmanlardan başlayarak yukarı doğru zamanla gidebilirsiniz şahsen ben öyle yaptım ve şuan kahveden aşırı keyif alan bir yapım var.
Bu arada lütfen kahve çekirdeklerinizi sadece 3. nesil kendisi kavurum yapan yerlerden taze olarak alınız. Ayrıca forumlarda püf noktaları okumanızı tavsiye ederim kavrulmuş kahveyi dinlendirme, demleme süresi ve teknikleri çekirdek aroma tadım ve karakterleri gibi. Size son olarak V60 demleme tekniği içeren bir video bırakıyorum iyi seyirler dilerim. Umarım her şey gönlünüzce olur. Bir sorunuz olursa lütfen özelden mesaj atınız konuyu daha çok işgal etmeyelim :)

Not: Server yani sürahi almanıza gerek yok ben kendi bardağıma demlerim sürekli.

Top Bottom