Arkadaşlar uzun yıllardır her gün filtre kahve, espresso ve sütlü muadillerini tüketen bir kullanıcı olarak sizi bu konuda bilgilendirmek isterim.
Bahsi geçen makine çin seri üretimi olup bir çok firmanın ismini üzerine basarak sattığı bir makinadır. Çoğu aksamı plastiktir ve kısa süreli kullanım sonrasında (bir kaç ay içerisinde ) basınç yetersizliği ve akıtma yapmaktadır.
Bu tarz çok ucuz makinelerde sadece ekşi espresso alabilirsiniz (sıcaklık yetersizliğinden). Bu da sizin kahve zevkinizi ve hevesinizi kısa sürede bitirecektir.
Espresso keyifle içim yapabilmek için şuan en uygun olarak şu tarzda bir makine alarak + kaliteli bir el değirmeni edinmelisiniz ki gerçekten bunun keyfini çıkarabilesiniz.
Sage BES810 The Duo-Temp Pro Espresso Makinesi ile kendi baristanız olun. Hemen siz de Sage BES810'u keşfedin.
www.enplus.com.tr
https://www.demscoffee.com/demleme-ekipmanlari/aergrind (Sadece örnek olarak ekledim espresso öğütümü yapabilen bir kaç ürün var fiyatlar bu skaladan başlayarak 10-15 bin civarına gitmektedir.)
Yada en azından ikisinin beraber olduğu en aşağı şu ürünü alabilmelisiniz ki gene keyifle içim yapabilesiniz.
Sage BES875 The Barista Express Espresso Kahve Makinesinin yerleşik kahve öğütücüsü ile yalnzca istenen miktar kahve kullanın. Hemen siz de Sage BES875'i keşfedin.
www.enplus.com.tr
Amacım kesinlikle konu sahibini yada markayı kötülemek değil. Bu işe başladığımda çok yetersiz ürün alarak boşuna para harcadım aynısını yaşamanızı istemediğim için buraya yazmak istedim.
Söylediklerimin doğruluğunu biraz araştırma yaparak teyit edebilirsiniz. Hatta bir barista ile ufak bir muhabbet ederseniz benim söylediklerimin çoğunlukla aynısını söyleyecektir. Paranızı çöp olmasın böyle makinelerden uzak durmanızı öneririm. Keyifli forumlar.