Neler Yeni

Altyapı sorgulamada fiber görünüyorsa ne yapılmalı?

TR00PERS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Bahtsız Bedevi
Merhabalar,

35 megabit VDSL kullanıcısıyım. Yaklaşık 5 ay önce binamıza fiber kutusu takılmıştı. Santralden hat çekilmiş lakin dairelere dağıtılmamıştı.

12ec546c8ecd85aecad3d11904d636c3.jpeg

9c2c95ba2298b24ed488b3555684ec1c.jpeg

Üst komşumuz birkaç gün önce kendisine sarı renkli obk kablo çektirmişti. Dün o kablonun bu görsellerdeki kutu içerisinde bağlantısı da yapıldı. Bunu fark edince altyapı sorgulaması yaptım. Daha önce hiçbir şey yazmıyordu. Bugün sorgulama yaptığım tüm sitelerde 100 megabit fiber kullanabileceğim yazıyor.

Türk telekomu aradım. Konuyu aynen olduğu gibi izah ettim. Bana gpon henüz aktif olmadığını, geçiş işlemlerinin sonlanması için 2-10 gün gerektiğini, fiber gelmiş olsaydı bana bilgi verilip internetimin kesileceğini ve fibere dönüştürüleceğini söyledi. Açıkçası konuşmuş olduğum kişinin bu açıklaması bana mantıksız geldi. Bunca zamandır bekliyorum. Her aradığımda geliyoruz, kontrol edeceğiz gibi bahaneler üretmişlerdi. Her ne hikmetse bugün bir ilerleme kaydedildi ama hâlen sonuç alamadık...

Madem bakır altyapı kullanılamayacak sadece telefonu olanlar ne yapacak? Voip mi kullanacak?

Bu konuda bilgisi olanlar aydınlatabilir mi?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,529
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Fiberde de telefon kullanabilirsiniz bir engel yok. Gidip bir bayiden bilgi alın en iyisi.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Türk telekomu aradım. Konuyu aynen olduğu gibi izah ettim. Bana gpon henüz aktif olmadığını, geçiş işlemlerinin sonlanması için 2-10 gün gerektiğini, fiber gelmiş olsaydı bana bilgi verilip internetimin kesileceğini ve fibere dönüştürüleceğini söyledi. Açıkçası konuşmuş olduğum kişinin bu açıklaması bana mantıksız geldi. Bunca zamandır bekliyorum. Her aradığımda geliyoruz, kontrol edeceğiz gibi bahaneler üretmişlerdi. Her ne hikmetse bugün bir ilerleme kaydedildi ama hâlen sonuç alamadık...
Böyle durumlar olabiliyor. Ön başvuru yapan kullanıcılar bazen daha erken erişim sağlayabiliyor.
Ancak yine de fiberde TT kullanmanızı önermem. Fiyat/Performans değil. Güzel bir hizmet alırsınız ancak fiyatını hak etmez. Zaten yakında zamlar gelecek.
Madem bakır altyapı kullanılamayacak sadece telefonu olanlar ne yapacak? Voip mi kullanacak?
VoIP kullanabilir. Sakıncası olmaz. Direkt taşınır o da.

TR00PERS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Bahtsız Bedevi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ancak yine de fiberde TT kullanmanızı önermem. Fiyat/Performans değil. Güzel bir hizmet alırsınız ancak fiyatını hak etmez. Zaten yakında zamlar gelecek.
Ben de TT kullanma taraftarı değilim. Fakat bulunduğumuz bölgede sadece VDSL hizmet alabiliyorduk ve port sorunu vardı. Bu yüzden TT' ye mahkûm kaldık. Daha sonra fiber için gerekli adımlar atıldı (Ön inceleme, başvuru vs.) Henüz tamamlanmadan taahhütüm sona erdiği için taahhüt yenilemek zorunda kaldım. Taahhütü bozabilirim ama 24 aylık bir taahhüt olduğu için epey bir ödeme çıkacağını tahmin ediyorum. TT' nin fiber dönüşüm kampanyası + %25 engelli indirimden yararlanınca ₺100-130 arası bir fiyat çıkıyor. Bu yüzden taahhüt sona erene kadar TT kalmayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Top Bottom