Msi B650M gaming plus wifi anakart
Xpg 16*2 6000mhz cl30 ramler
Amd ryzen 5 7500f işlemci
Rtx 2060 super ekran kartı
Wd black sn750 500gb ve samsung 970 evo plus 2 tb ssdler
Corsair cx650f psu
Yukarıda yazdığım parçalarla perşembe akşamı ramlere overclock denemesi yapıyordum (Yüksek voltaja çıkmadan) ve denemeler çok stabil olmadağı için sistem kitlenmişti ayarları sıfırlayıp yeniden başlattıktan sonra herhangi bir sorun yoktu. Cuma günü sistemi açmaya çalıştığımda mavi ekran yiyordum memory_management hatası ve bir kaç hata daha almıştım. Ayrıca biosa girip ayar değiştirip kaydetmeye bastığımda bilgisayar biosta kitleniyordu.
- Ramleri expo kapalı memtest86 ile kontrol ettim ve bir sorun çıkmadı
Expo açık test ettiğimde donmuştu.
- Bilgisayarı formatladım sorun çözülmedi
- Son çıkan kararlı bios ve beta biosları denedim çözülmedi
- İşlemciye cinebench testi yaptım bir sorun yoktu
- Ssdleri kontrol ettim onlarda sağlam
- Ekran kartı sürücülerini eski versiyonlarla denedim olmadı
-Bios pilini çıkar tak yaptım
- Şuanda son çıkan chipset sürücü hariç diğer sürücüleri kurmaya çalıştığım da " Bilgisayar donanımızın sürücüyle uyumluluğunu kontrol ediyor ekranında kalıyor ve kurmuyor.
Artık deneyebileceğim bir şey bulamadığım için forumda konu açmaya karar verdim çünkü sistemi sinirden kırmak üzereyim.
Xpg 16*2 6000mhz cl30 ramler
Amd ryzen 5 7500f işlemci
Rtx 2060 super ekran kartı
Wd black sn750 500gb ve samsung 970 evo plus 2 tb ssdler
Corsair cx650f psu
Yukarıda yazdığım parçalarla perşembe akşamı ramlere overclock denemesi yapıyordum (Yüksek voltaja çıkmadan) ve denemeler çok stabil olmadağı için sistem kitlenmişti ayarları sıfırlayıp yeniden başlattıktan sonra herhangi bir sorun yoktu. Cuma günü sistemi açmaya çalıştığımda mavi ekran yiyordum memory_management hatası ve bir kaç hata daha almıştım. Ayrıca biosa girip ayar değiştirip kaydetmeye bastığımda bilgisayar biosta kitleniyordu.
- Ramleri expo kapalı memtest86 ile kontrol ettim ve bir sorun çıkmadı
Expo açık test ettiğimde donmuştu.
- Bilgisayarı formatladım sorun çözülmedi
- Son çıkan kararlı bios ve beta biosları denedim çözülmedi
- İşlemciye cinebench testi yaptım bir sorun yoktu
- Ssdleri kontrol ettim onlarda sağlam
- Ekran kartı sürücülerini eski versiyonlarla denedim olmadı
-Bios pilini çıkar tak yaptım
- Şuanda son çıkan chipset sürücü hariç diğer sürücüleri kurmaya çalıştığım da " Bilgisayar donanımızın sürücüyle uyumluluğunu kontrol ediyor ekranında kalıyor ve kurmuyor.
Artık deneyebileceğim bir şey bulamadığım için forumda konu açmaya karar verdim çünkü sistemi sinirden kırmak üzereyim.