Neler Yeni

Amazon.com yurtdışı ürünü getirme süreci hakkında

Canaktas4

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Can
Merhaba amazon.comdan ürün satın almak istiyorum süreç nasıl işliyor,alıcağımız satıcılar ne kadar güvenli bilgilendirebilir misiniz ilk defa alıcam

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,989
İsim
Oğuz Oğuz
Eğer ürünün satıcısı Amazon olursa. Zaten sepette siz vergisini de ödediğiniz için direk kapınıza kadar geliyor. Bildiğim kadarıyla ups kargo ürün gümrüğe gelince sizden form istiyorlar sadece. Yani en son 2 sene önce almıştım.

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Amazon kendi sitesinden alırsan kargoya verildikten max 1hafta içinde elinde oluyor ama bazı ürünlerde 15-20 gün içinde diyor yha.
satın aldıktan15.gün kargoya verirse 20.elidne olur. 4.gün kargoya verilirse 9.gün elinde olur.

Amazon gözün kapalı mal alabilirsin.

Canaktas4

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Amazon kendi sitesinden alırsan kargoya verildikten max 1hafta içinde elinde oluyor ama bazı ürünlerde 15-20 gün içinde diyor yha.
satın aldıktan15.gün kargoya verirse 20.elidne olur. 4.gün kargoya verilirse 9.gün elinde olur.

Mesela bu ürünün satıcısı x firma kargoyu getiren amazon dimi yanlış bilmiyorsam https://www.amazon.com/gp/aw/d/B0898R8DTH/ref=ox_sc_act_image_2?smid=A2A1PSFKVUV14G&psc=1

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Satıcı Amazon olduğu sürece alışveriş yapabilirsin. Başka bir firmaysa muhtemelen gönderim yoktur varsa da satış sonrası desteği Amazon kadar iyi olmayacağı için tavsiye etmem. Amazondan aldığında vergi kargo dahil tüm fiyat sepetinde görünür. Onun dışında TRden alıyormuş gibi alıp geçebilirsin çok bir farkı yok. Amazon yurtdışı TRdeki firmalardan çok daha iyi hizmet veriyor. Geçen ay İspanyadan ekran kartı aldım. 1 günde TR'ye ulaştı. 3. gün de bana ulaştı. Satıcı amazon olduğu sürece arkadaşın dediği gibi gözün kapalı alabilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mesela bu ürünün satıcısı x firma kargoyu getiren amazon dimi yanlış bilmiyorsam https://www.amazon.com/gp/aw/d/B0898R8DTH/ref=ox_sc_act_image_2?smid=A2A1PSFKVUV14G&psc=1
Satıcı Amazon değil. Ships from da sold by da Amazon olmalı.

Canaktas4

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Satıcı Amazon olduğu sürece alışveriş yapabilirsin. Başka bir firmaysa muhtemelen gönderim yoktur varsa da satış sonrası desteği Amazon kadar iyi olmayacağı için tavsiye etmem. Amazondan aldığında vergi kargo dahil tüm fiyat sepetinde görünür. Onun dışında TRden alıyormuş gibi alıp geçebilirsin çok bir farkı yok. Amazon yurtdışı TRdeki firmalardan çok daha iyi hizmet veriyor. Geçen ay İspanyadan ekran kartı aldım. 1 günde TR'ye ulaştı. 3. gün de bana ulaştı. Satıcı amazon olduğu sürece arkadaşın dediği gibi gözün kapalı alabilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Satıcı Amazon değil. Ships from da sold by da Amazon olmalı.
X firması satıyor amazon getirmiyor mu attığım ürünü ?

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,739
İsim
Eren Yeager
Yurtdışından alıyorsanız bence Amazon'un sattığı ve gönderdiği bir ürünü alın gözünüz arkada kalmaz

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,739
İsim
Eren Yeager

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,739
İsim
Eren Yeager
Peki satıcının farklı amazonun gönderdiği bi ürünü alsam ne olur gelme ihtimali düşük mü olur veya çok geç mi gelir
Herhangi bir sorun olursa Amazon ilgilenir muhtemelen ama vergi olaylarıyla vs ilgilenebilirsiniz belki ben olsam almazdım

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Herhangi bir sorun olursa Amazon ilgilenir muhtemelen ama vergi olaylarıyla vs ilgilenebilirsiniz belki ben olsam almazdım
Amazon JP'den alınan malların vergisi genelde satın alma ekranında ödenir.

Top Bottom