AMD 7000 Serisi Isı Problemi

Reaksiyon skoru
19
Sistemi yeni aldık kurduk, RDR 2 tarzı oyunlarda hiçbir sorun yoktu. Ancak Spider-Man Remastered'a girince işlemci 86°C'leri görmeye başladı. Ben de BIOS'tan fan ayarlarını fulledim, bütün fanlar %100'de çalışınca oyundaki sıcaklık 74-76°C seviyelerine düştü.
Neyse bir Cinebench testi yapayım dedim; sıcaklık 83°C oldu, buraya kadar okey. Ama normalde 3500 civarı puan alması gereken işlemci stok halde 3200 puan aldı. Bunun üzerine BIOS'tan ufak bir voltaj ayarı (Curve Optimizer -20) yaptık. İkinci testte sıcaklık yine aynı kalmasına rağmen puanımız 3301'e çıktı.
Son olarak Spider-Man'e tekrar girdim; şehirde ağ atıp gezerken sıcaklığın 61-63°C seviyelerine kadar düştüğünü gördüm. En fazla da 67°C civarlarını gördü.
Ryzen 7000 serisinde benzer durum yaşayanlar varsa fan profili ve ufak bir Curve Optimizer ayarıyla rahatlıkla çözebilirler.

Ekler

• 1000002745.webp
    1000002745.webp
    446.7 KB · Hit: 17
İşlemci 7500f bu arada, Kasam biraz küçük ve hava akışı sıkıntılı olduğu için normale göre bi 5 6 derece sıcak çalışıyor.

Curve optimizerı 30’a kadar denemeye devam edebilirsin

Mühendislik açısından o zaman çekirdek çiplerinin yerleşiminin pozisyonundan kaynaklı bir ısınma var. Bunun çözümü yok, optimizer ya da iyi soğutma dereceleri düşürebilir doğrudur ancak zaten endişelenmeye gerek yok AMD bu işlemcilerin 95 dereceye kadar stabil çalışacağını belirtmiş. İşlemciniz frekans düşürmüyorsa boşta kaç derecede, yükte kaç derece pratik olarak bir önemi kalmıyor.

Hiçbir sorun yok ki. 86 da normal. Olması gereken şeyler bunlar. 360'lık sıvı soğutman yok ki. Tek fanlı 4 bakır borulu bir soğutucun var. Bırakın gitsin. 95 görse de sorun yok.

amd için serin bile

Hocam önceden laptop kullaniyordum ondan işlemci sıcaklığı bende bi takıntı yaptı malesef.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,240,734
Üyeler
203,231
Son üye
erenereneren
Geri