AMD bug report oyun çöküyor

MrHakkı

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
120
Selamlar. CS2 oynarken her maç en az 1 kere amd bug report tool geliyor oyun çöküyor. Şimdi rust oynuyorum ve rustta da aynısı oluyor. 10 dakikada bir kapanıyor oyun ben bu durumu nasıl çözücem. bok gibi driverı var amdnin

hangi kart hocam?

7000 serisi genelde sorunsuz. Kapanmasının sebebi illa ekran kartı olmayabilir başka bir bileşenin de pc nin çokmesine yol açıyor olabilir
ne olabilir hocam? Nasıl öğrenebilirim?

anakart : msi b650m plus gaming wifi
işlemci : 7500f
ram : team t-force vulcan black 5600mhz 2x8İ
psu : msi mag a550bn
ssd : agi 1tb m

valla pek bilemiyorum windows u güncelle tüm parçaların yazılımını güncelle youtubeden videolar izle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ben bu mesajı dün yazdım niye 1 dakika önce diyor lan

valla pek bilemiyorum windows u güncelle tüm parçaların yazılımını güncelle youtubeden videolar izle

ben bu mesajı dün yazdım niye 1 dakika önce diyor lan
derin adam

BIOS'u sıfırlayıp kaydedip çık (sıfırladıktan sonra hiçbir şeyi açma) sonra bu dediğim şekilde ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrardan kur bakalım:
1) Öncelikle https://www.amd.com/en/resources/support-articles/faqs/GPU-601.html bunu indirin, ardından ekran kartınızın https://www.amd.com/en/support/down...radeon-rx-7000-series/amd-radeon-rx-7600.html 25.3.1 sürümünü indirin.
2) İnternet bağlantınızı kesin, önce Amd Uninstallerı kullanın, güvenli moda girmek isteyecek uyarı olarak verdiği her şeye evet deyin, ardından (internet kablosunu takmayın halen), indirdiğiniz 25.3.1 sürümünü kurun ve sistemi yeniden başlatın. (Kurduktan sonra takabilirsiniz internet kablosunu.)
3) Masaüstü geldikten sonra Radeon Software'a girip oradan kullanıcı profilini Varsayılan olarak seçin ve başka ayara dokunmayın.

BIOS'u sıfırlayıp kaydedip çık (sıfırladıktan sonra hiçbir şeyi açma) sonra bu dediğim şekilde ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrardan kur bakalım:
1) Öncelikle https://www.amd.com/en/resources/support-articles/faqs/GPU-601.html bunu indirin, ardından ekran kartınızın https://www.amd.com/en/support/down...radeon-rx-7000-series/amd-radeon-rx-7600.html 25.3.1 sürümünü indirin.
2) İnternet bağlantınızı kesin, önce Amd Uninstallerı kullanın, güvenli moda girmek isteyecek uyarı olarak verdiği her şeye evet deyin, ardından (internet kablosunu takmayın halen), indirdiğiniz 25.3.1 sürümünü kurun ve sistemi yeniden başlatın. (Kurduktan sonra takabilirsiniz internet kablosunu.)
3) Masaüstü geldikten sonra Radeon Software'a girip oradan kullanıcı profilini Varsayılan olarak seçin ve başka ayara dokunmayın.
hocam yaptıktan sonra düzelirse eski bios ve amd ayarlarımı yapabilecek miyim? ram mhz, amd sam vb. ayarlar

Evet. Sırayla bakacağız sorunu hangisi tetikliyor diye.
tamamdır öyle yaparım. Değiştireceğim aklımdaki ayarlar şunlar olur herhalde;
ram mhz yükseltirim.
eğer kapanırsa re-size bar açarım sam açmak için
memory context restore açarım pc yavaş açılmasın diye
pbo ve cbp şu an hangi ayarda bilmiyorum ama onu eskisi gibi ayarlarım

Aklıma bunlar geldi. Bunları herhangi bir sırayla denememi tavsiye eder misin? veya dediklerini yaptıktan sonra hepsini açıp bir kere deneyebilirim. Çökme olursa sıra sıra kapatırım? ne dersin

tamamdır öyle yaparım. Değiştireceğim aklımdaki ayarlar şunlar olur herhalde;
ram mhz yükseltirim.
eğer kapanırsa re-size bar açarım sam açmak için
memory context restore açarım pc yavaş açılmasın diye
pbo ve cbp şu an hangi ayarda bilmiyorum ama onu eskisi gibi ayarlarım

Aklıma bunlar geldi. Bunları herhangi bir sırayla denememi tavsiye eder misin? veya dediklerini yaptıktan sonra hepsini açıp bir kere deneyebilirim. Çökme olursa sıra sıra kapatırım? ne dersin
İlk başta hiçbir şeyi aktif etme. Sorun olup olmayacağına bak oyunlarda.

BIOS'un güncel değilse son sürüme güncelle bir de.

BIOS'un güncel değilse son sürüme güncelle bir de.
hocam bios güncellemesi vardı doğru onu unuttum da burdan hangisini indirsem daha sağlıklı olur?
önce bu güncel biosu denerim o zaman bakarım

Ekler

• 1742179118072.png
    1742179118072.png
    43.8 KB · Hit: 17
Geri