Neler Yeni

AMD EKRAN KARTI KULLANIP SORUN YAŞAMAYAN VAR MI?

TahinPekmez

80+ Silver
o kadar zırlayacağına buraya yazsaymış
Mesaj otomatik birleştirildi:

asus dual var hazır sistemde
Top 10 6700 xt sıralamasında 8. Sıradaydı galiba. Kötü değil.ama.iste

QWuiet

80+ Bronze
Soru biraz absürt farkındayım ama 1 kere alacağım için sormak istedim. şuan beklemedeyim zaten gaming gen saçma bir şekilde zam yaptı mantis 6700xt ye.
şimdi soruma döneyim, fiyat olarak 3060 ile 6700xt arasında belli bir fark yok ama performans olarak var maalesef. her oyunda dlls, ray tracing gibi şeylerde kullanılmadığı ve benimde yüksek ihtimalle en çok valorant oynayacağımı göz önüne alarak. sizede sormak istiyorum. bahsettiğim modellerde AMD mi NVİDİA mı?
Ben. driver sorunu bu AMD nin Allah belasını (vermiş aslında ama)

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,620
İsim
Cengiz
Soru biraz absürt farkındayım ama 1 kere alacağım için sormak istedim. şuan beklemedeyim zaten gaming gen saçma bir şekilde zam yaptı mantis 6700xt ye.
şimdi soruma döneyim, fiyat olarak 3060 ile 6700xt arasında belli bir fark yok ama performans olarak var maalesef. her oyunda dlls, ray tracing gibi şeylerde kullanılmadığı ve benimde yüksek ihtimalle en çok valorant oynayacağımı göz önüne alarak. sizede sormak istiyorum. bahsettiğim modellerde AMD mi NVİDİA mı?
Kanka Bence Nvida Al Amd Driver Update Konsunda Leş Hala 500 Ve 5000 serilerindeki Wattman hatasını bile çözmediler nvdia rtx var dlls var ve daha gelişmiş teknolojileri var bence Nvdia Alabilirsin fps yi de daha kaliteli şekilde Dlls İle Yükseltebilirsin

Nikmikyok

80+
Amd Rx 5600XT var yayın yapacaksanız ve GPU üzerinden yapmayı düşünüyorsanız orada bir sıkıntı çıkarıyor, yüksek bitrate ile yayın verseniz de yayında bolca karelenmeler oluyor ve kalitesiz bir görüntü oluyor yayında, bi NVENC seçeneğiniz yok Nvidia kartlardaki gibi. Rx 6000 serisinde durum nasıldır bilemiyorum, bunun dışında bir problem yaşamadım ısı ve performans olarak halen iyi durumda 2.5 yıldır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,922
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Ben driver değiştirince sorunu çözmüştüm (watmann hatası alıyordum)

Dahası  
Reaksiyon skoru
558
İsim
‏‏‏‏‏𝐿 𝐸 𝐺 𝑂 𝐿 𝐴 𝑆

NightWish2434

80+ Silver
Ben. driver sorunu bu AMD nin Allah belasını (vermiş aslında ama)
Hangi sorunlar

Kanka Bence Nvida Al Amd Driver Update Konsunda Leş Hala 500 Ve 5000 serilerindeki Wattman hatasını bile çözmediler nvdia rtx var dlls var ve daha gelişmiş teknolojileri var bence Nvdia Alabilirsin fps yi de daha kaliteli şekilde Dlls İle Yükseltebilirsin
Şöyle konuşunca xiaomisi olan 10 yaşındaki çocuklara benziyorsunuz. Basit konuşmayın. Dlls ve Rtx her oyunda açılsa eyvallahta bazen böyle çok sacmaliyorsunuz

Amd Rx 5600XT var yayın yapacaksanız ve GPU üzerinden yapmayı düşünüyorsanız orada bir sıkıntı çıkarıyor, yüksek bitrate ile yayın verseniz de yayında bolca karelenmeler oluyor ve kalitesiz bir görüntü oluyor yayında, bi NVENC seçeneğiniz yok Nvidia kartlardaki gibi. Rx 6000 serisinde durum nasıldır bilemiyorum, bunun dışında bir problem yaşamadım ısı ve performans olarak halen iyi durumda 2.5 yıldır.
Yayın düşüncem yok

QWuiet

80+ Bronze
Hangi sorunlar

Şöyle konuşunca xiaomisi olan 10 yaşındaki çocuklara benziyorsunuz. Basit konuşmayın. Dlls ve Rtx her oyunda açılsa eyvallahta bazen böyle çok sacmaliyorsunuz
Kardeşim dedim ya driver

NightWish2434

80+ Silver

QWuiet

80+ Bronze
Driverda hangi sorunlar. Wattman felan gibimi yoksa driverin kendini silmesi mi. Hangi ekran kartı modeli?
Yok wattman değil. Driver güncellemesi geldi diye bana AMD 'nin uyg. Bildirim geldi neyse işte indirdim kurdum PC de görüntü gitti gelmedi neyse onu düzelttim. FPS değerleri yarıya indi bı baktım driverları silmiş tekrar yüklememiş ben manuel bir şekilde yükledigim zaman siyah ekran alıp güvenli modda açıp sürekli silmek zorunda kaliyordum artık dayanamadım bilgisayarciya götürdüm oda yapamamış.sonra ben biraz 2-3 saat denedim sonunda oldu (HD 5650)

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,620
İsim
Cengiz
Hangi sorunlar

Yayın düşüncem yok
Kanka Biliyoruz Bilmeden Konuşmuyoruz Şuan Nvida Ekran Kartı Konusunda Teknoloji Olarak Amd Yi Geçiyor Teknoloji Hariç Bazı Konularda Da Biz Amd Yi Kötülemiyoruz gercekleri söylüyoruz fsr dlls nin arkasında kalıyor Amd Nin Yıllardır Çözülmeyen Driver Ve Watman Hataları Çözülemiypr amd gereksiz Çok Isınıyor Ayrıca Rx590 2019 Da Çıkmış Kart 211 Watt Çekiyor Rxt4090 300 Felan İkisinin Gücü Arasında Dağlar Kadar Fark Var Ama Nvida Herşeyde Geçiyor Amd Nin De İyi Yönleri Var İşlemci Konsunda Ama Şahsen Ben Yeni Bilgisayar Topladım Gittim Ekran Nvdia Aldım İşlemci Ryzen 5 5500 Aldım Amd İyi islemci Konsunda İntelle Yarışabiliyor Ama Nvdia İle Asla

Driverda hangi sorunlar. Wattman felan gibimi yoksa driverin kendini silmesi mi. Hangi ekran kartı modeli?
Watman Veya Ekranın Kendiliğinden Kapanması Vb Bir Sürü Sorun İşte

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,310
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Rx590 2019 Da Çıkmış Kart 211 Watt Çekiyor
2017 kanka. O zamanda zaten AMD iyiyce geriydi. AMD RX 5000 ile başladı diyebiliriz Nvidia ile rekabete. Yine 30-50W gerideydi. Şimdi tam tersi ileride. AMD ye o kadar laf ettiniz Nvidia trafo falan diyen yok. 5700XT ye trafo diyenler 6700XT bariz az güç çekerken 3070' e trafo demiyor :D

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
abim bu forum da şöyle sorular sormayın işte yav

hali görüyorsunuz

Top Bottom