AMD gpu vs NVİDİA gpu

Guison

80+
Reaksiyon skoru
17
Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?
F/P ama hata verme şansı olan amd mi?
Pahalı ama kafanı ağrıtmayacak nvidia mı?

15 senedir nvidia kullanıyorum daha hiç hata almadım.yan komşum amd kullanıyor oyun oynarken sürekli hata veriyor,atıyor.

Hata verme olasılığı her zaman vardır. Böyle işlerde 'imkansız' diye bir kavram olmaz. NVIDIA'nın batırması tek bir tane yanlış sürücü yayınlamasına bakar. AMD'de böyle şeyler yaşanması genelde yeni kartlar çıktığında vs. oluyordu ama kısa sürede hallediyorlar. Bu yüzden de insanlar ezbere kaçıp "AMD sürücü problemli." tarzında şeyler söyleyip almıyor, aldırtmıyor.

Eğer ağır Adobe ve onun gibi profesyonel iş programları kullanıyorsam veya Twitch gibi yerlerde yayın açıyorsam NVIDIA,
Amacım tamamen saf oyun performansı ve uygunluksa AMD.
  • Neden AMD profesyonel programlar ve canlı yayınlar için uygun değil?
Cevabı basit, Adobe gibi profesyonel programlarda NVIDIA kadar gelişmiş yazılımları yok. Canlı yayında da ortalama 4.000 bitrate vereceğinizi düşünürsek, maalesef AMD'nin ekran kartlarına göre bu değer çok düşük ve bu yüzden NVIDIA'ya göre cacık gibi bir görüntü verir. Aynısı video kaydederken de geçerli ancak kaydedilen videolar genelde 10.000-15.000 bitrate gibi değerler olduğundan pekte çamur görüntü olmaz.
  • Neden amacım sadece oyunsa AMD tercih etmeliyim?
Bunun da cevabı basit, 17.000₺'ye NVIDIA tarafında 3070-Ti alırken AMD tarafında yakın fiyatlara 6900XT alabiliyorsun. 3070-Ti ekran kartı 2K görüntü için, 6900XT ise 4K görüntü için. Her ikisi de kendi görüntü kapasitelerinde iyi performans verir ancak aynı fiyata bu kadar fark varsa oyunda da bu aşırı bariz belli olur. Tabi buna AMD'nin Türkiye fiyatlandırmalarına göre fiyat performans olmasından da kaynaklı, yabancı ülkelerde bu fiyat aralıkları nasıl bilmiyorum.

R5 5600 ve 6700xt 15k
i5 11400f ve 3060 16k
CPUlar'ı atlıyorum, direkt GPUlar'dan bahsediyorum.

6700XT bildiğime göre 3070'i geçiyor. 15.000₺'ye alacağın o parçalarla hem 2K oyun oynayabilirsin, hem de 1.000₺ daha pahalı olan parçalardan daha fazla performans alabilirsin. Artan 1.000₺'nin üstüne bunun 2 katı daha koy 2K 165Hz falan bi' monitör al. Tabi bu benim düşüncem bazıları gider RTX 3060'ı alır ama 1080p 165Hz monitör ile takılır.

Gerçi monitörü de işe katarsak fiyatlar az çok aynı oluyor, bu konuda az çok eşitler. Ancak monitörler hali hazırda elimizdeyse benim cevabım direkt "R5 5600 + 6700XT" olur.

Son düzenleme:
Aynı fiyat olsalar Nvdia seçerim.Oyunda wattman yemek can sıkabiliyor.Dünya paralar bayılıyoruz çünkü.

Değil mi?Ben de bundan korkuyorum.

R5 5600 ve 6700xt 15k
i5 11400f ve 3060 16k

15 senelik sistemimdede nvdia kullandım 1 arızasını görmedim şimdide yeni topladığım sistemde nvidia 2 senedir kullanıyorum daha üzmedi kesinlikle nvidia

nvidiada son çıkan sürücüde vrm hatası var .d

AMD şu Wattman hatalarından kurtulamazsa biraz zor. Adın çıkacağına canın çıksın diye boşuna denmiyor. Ama GPU'nun ne için kullanıldığı da önemli tabii ki. Mesela RX6400 oyun için şuanda F/P olarak çok başarılı ama PCi-e3.0 kısıtlamasına takılmazsan.

AMD Radeon HD 5570 kullanıyorum :D 12 yıldan beri hiç yazılım hatası almadım sadece fanın ömrü bitti fanı değişti yakın zamanda emekliye ayıracağım artık bir sıkıntı çıkmazsa

Son düzenleme:
Geri