igito
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 1,768
bilgi amaçlı izle diye attım zaten. bunu izle işlemcin buz gibi olacak demedimYa bu videoyu izlesem de AMD nin sıcak çalışmadığını değiştiren bir şey değil ki.
bilgi amaçlı izle diye attım zaten. bunu izle işlemcin buz gibi olacak demedimYa bu videoyu izlesem de AMD nin sıcak çalışmadığını değiştiren bir şey değil ki.
Tamam benim de öyle fakat ben INTEL işlemci kullandığım da prime95 de 100w 60-61 dereceyi geçmiyordu mükemmel bir değer sağlıyordu. Yani BCLK oc ye destek sağlayan anakart olsa oynama payım daha fazla olacaktı.oyun oynarken 70 derecelerde render da 85 civarı
Teşekkür ederim youtube erişimi açılırsa izlerim.bilgi amaçlı izle diye attım zaten. bunu izle işlemcin buz gibi olacak demedim
Çalıştığı sürece ve 90 derece görmediği sürece benim için sorun yok. Ama ekran kartından aynı şeyi söyleyemem 69 derece ve üstü benim için kötü değerler.Tamam benim de öyle fakat ben INTEL işlemci kullandığım da prime95 de 100w 60-61 dereceyi geçmiyordu mükemmel bir değer sağlıyordu. Yani BCLK oc ye destek sağlayan anakart olsa oynama payım daha fazla olacaktı.
arkadaşımla beraber topladık adam 14900k sistem topladı, sıcaklıklar benimkinden çok iyi valla, ha dersenki oyunda benim işlemcim daha iyi.......Çift ccd olup temas noktası daha fazla olmasına rağmen idle ve oyunda sıcaklıklar çok yüksek insan ister istemez çok takılıyor. Tamam belki firma zaten çalışma sıcaklığı bu seviye de diyebilirim fakat benim içim rahat etmiyor ben ne yapabilirim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
yük dediğin nasıl bir yük? montaj da sıfır sorun belki üzerinde uygulanmış macun iyi değildir fakat diğer soğutucular da ve işlemciler de hep aynı senaryo çünkü cm maker nano varken de sıcaklıklar öyle ahım şahım iyi değildi.
Benim için de GPU da 65 - CPU da 70 dereceyi geçmemesi lazım üzerinde ise sürekli kontrol etme isteği ve takıntılık başlıyor.Çalıştığı sürece ve 90 derece görmediği sürece benim için sorun yok. Ama ekran kartından aynı şeyi söyleyemem 69 derece ve üstü benim için kötü değerler.
Bence çok takılacak bir şey yok istersen 9700x geç ama intel geçmeye değmez
zaten bakmana gerek yok boş çaryoutube çalışmıyor.
10-20fps fazla alacağız diye dert edeceğimiz sıcaklıklar ve takıntılıklar baş gösteriyor aynı şeyi bende yaşıyorum. Garip bir şekilde 14600K eski bir işlemci olsa da 9600x den çok daha iyi performans sergiliyor.arkadaşımla beraber topladık adam 14900k sistem topladı, sıcaklıklar benimkinden çok iyi valla, ha dersenki oyunda benim işlemcim daha iyi.......
artık farklar değişmiyor aga birimiz 200fps alırken birimiz 220fps aldı diye hiç bir şey değişmiyor? o kadar amd almam için önerdiler çokta memnun değilim valla
boş ya da dolu çar o sana kalmış ama en azından teknik bilgi veriyor bu kadar teknik bilgi veren tr de bi kanal görmedim ben varsa paylaş onu da izlerimzaten bakmana gerek yok boş çar
videolarına baktım boşuna hava sogutma seviciligi yapıyorboş ya da dolu çar o sana kalmış ama en azından teknik bilgi veriyor bu kadar teknik bilgi veren tr de bi kanal görmedim ben varsa paylaş onu da izlerim
attığım video da ben sadece teknik bilgi kısmına bakıp geri kalanına pek önem vermeyip kapattım videoyu. sonuç olarak alacağım teknik bilgiyi alıp faydalandımvideolarına baktım boşuna hava sogutma seviciligi yapıyor
kışın halkın dostu amd dirINTEL de P core 5.5GHz E core 4.4GHz yapınca 330W çekiyor ama 88 derece de takılıyor. AMD de 200W çekince oda ısıtmaya başlıyor doğalgaz yerine kullanıyorsun resmen.
ryzen 9800x3d kullanıyorum şuan yük altında 53 derece bende şaşırdım sıvı sogutma ila hava olsa 60-65 gezerdi tahminimattığım video da ben sadece teknik bilgi kısmına bakıp geri kalanına pek önem vermeyip kapattım videoyu. sonuç olarak alacağım teknik bilgiyi alıp faydalandım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
kışın halkın dostu amd dir![]()