Önceki işlemcim i5 13600kf elden çıkarıp ryzen 5 7600 7.nesil amd işlemci aldım. İ5 ile yaptığım yükleme (50gb) işinden neredeyse 3 kat daha fazla zaman ve 240'lık msi sıvı soğutmaya rağmen daha sıcak yüzde 90-100 çalışma sıcaklığı alıyorum ve fan sesi inanılmaz. Benim gariban ve aşırı hızlı i5 13600kf çöp oldu hayallerimde şimdi bu amd fanboylarının intel yanıyor söylemleri benim açımdan yandı bitti kül oldu. İntel'i renderda yüzde 100 kullanımda 88'de çift fanlı kule fan ile tutabiliyordum. ryzen 7 gerçekten demode bir hızda. İntel ile aynı anda 2 oyun açıkken (yalnışlıkla ) o esnada biriyle oynuyor ve alt tab google'dan anime ve yotube'den video izleyebiliyordum takılmadan. Ama amd sadece dosya kopyalamada 2. bir uygulamayı kullanırken 2000de kullandığım windows 98 imleci gibi döndürüyor pc darlanıyor.
Oyunda hzılılar savı malesef oyun yüklemelerinde ve geçişlerindeki yüksek handikaplardan dolayı sınıfta kalıyor benim 14600kf performansı için 7800x3d mi almam gerekiyor.
Oyunda hzılılar savı malesef oyun yüklemelerinde ve geçişlerindeki yüksek handikaplardan dolayı sınıfta kalıyor benim 14600kf performansı için 7800x3d mi almam gerekiyor.