AMD işlemcim düşük frekans veriyor

Lalnasaur

80+
Reaksiyon skoru
84
Son 2-3 haftadır CPU %20-%40 frekansda çalışıyor ve oyunlarda ciddi bir performans düşüşü yaşadım. Minecraft tarzı oyunlar oynarken GPU %90 a kadar çıkıp normal bir şekilde çalışıyor ama işlemci ile çalışan oyunlarda %40 üstüne çıkmıyor, bazen oyun esnasında anlık olarak %20 den %40 a çıkıyor ve FPS de 90 dan 120 ye fırlıyor hemen ama sonrasında frekans ve FPS doğru orantılı olarak düşüyor, bunu arttırmanın bir yolu varmıdır acaba?

Ekler

• 1000021611.webp
    1000021611.webp
    227.1 KB · Hit: 33
İşlemcim AMD Ryzen 5 5600H

Son sürücüye güncelledin mi ?
Evet hocam güncelleştirme GPU ve CPU güncel
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

CPU 3.60 küsur GHz de çalışıyor ama eskiden böyle değildi FPS daha iyidi

Bakim zamanı gelmiştir. Islemci isiniyordur frekans düşürüyordur bu sebeplerden fps düşüyordur. Sıcaklıklar kac derece oluyor?

Bakim zamanı gelmiştir. Islemci isiniyordur frekans düşünüyordur bu sebeplerden fps düşüyordur. Sıcaklıklar kac derece oluyor?
90 derecede takılıyor, geçen senede bu sıcaklıkda çalışıyordu ama FPS 200 e kadar çıkıyordu

Bende güncelledim Nvidia FPS göstergesi bile açılmıyor bende 😄 . Bu arada işlemci bakımını yap sıcaklığı düşür .

Bende güncelledim Nvidia FPS göstergesi bile açılmıyor bende 😄 . Bu arada işlemci bakımını yap sıcaklığı düşür .
ya bakımını yaparım yapmasınada frekans düşüklüğü garip yani, 1 sene öncesinde böyle olmuyordu hiç ama 2 haftadır falan var cpu frekansı düşük ama GHz normal yani anlamadım

ya bakımını yaparım yapmasınada frekans düşüklüğü garip yani, 1 sene öncesinde böyle olmuyordu hiç ama 2 haftadır falan var cpu frekansı düşük ama GHz normal yani anlamadım
Hocam şimdi bunlar elektronik olduğu için yani kafasına göre belirliyo bazı şeyleri . Belki soket ısıdan bozulmuştur , belki işlemci bozulmuştur bilemeyiz . Siz bakımı yapın hocam sıcaklık düşünce belli olur .

Hocam şimdi bunlar elektronik olduğu için yani kafasına göre belirliyo bazı şeyleri . Belki soket ısıdan bozulmuştur , belki işlemci bozulmuştur bilemeyiz . Siz bakımı yapın hocam sıcaklık düşünce belli olur .
Tamamdır hocam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,180,302
Üyeler
187,314
Son üye
ces-0717
Geri