AMD kartı olanlar oyun oynayamayacak mı?

RTX dediğiniz şey Raytracing özelliğiyse eğer, tüm kartlarla açarsınız fakat; Nvidia RTX serisi kartlarda bulunan tensör çekirdekleri bu sistemi kartın kendi çekirdeğine daha az yük bindirerek yaptığı için daha yüksek FPS ile oynayabiliyorsunuz.
Bahsettiğiniz şey DLSS ve Frame Generation ise bu teknolojiler için belli seri kartları kullanabiliyorsunuz.

gtx kartlarda rt çekirdeği yok fiziksel olarak rt çekirdeği olmayan hiç bir kart rt deteği sunmaz rx 5000 de de rt desteği yok

maglesef üzerinde rtx olmayan hiçbir nvdia kartında rt destekli oyunları çalıştıramıyorsunuz
Arkadaş doğru söylüyor. Bir ara nvidia 1000 serisine böyle bir destek getirdi ama bunu rtx performanslarının ne kadar kötü olduğunu göstermek maksatlı yaptı. Bakın bu nedenle rtx2000 serisi almalısınız bunlarda rtx açılması mümkün değil dediler. Bende denemiştim o zamanlar. Fps 1-2 oluyordu:)

Ha bu destek sayesinden rtx zorunlu olan oyunları açabiliyor musun denemedin ama açsan da bir işe yaramaz 1 2 fps ile sürünürsün anca.

Rtx değil ray tracing yani işin izleme teknolojisi. Rx6000 ve üstünde işin izleme var. Fps nvidiaya göre daha fazla düşüyordu.

rtx zorunlu olan hangi oyun var ki piyasada? oynayamadığım oyun hiç olmadı 5600xt kullanıcısıyım

Arkadaş doğru söylüyor. Bir ara nvidia 1000 serisine böyle bir destek getirdi ama bunu rtx performanslarının ne kadar kötü olduğunu göstermek maksatlı yaptı. Bakın bu nedenle rtx2000 serisi almalısınız bunlarda rtx açılması mümkün değil dediler. Bende denemiştim o zamanlar. Fps 1-2 oluyordu:)

Ha bu destek sayesinden rtx zorunlu olan oyunları açabiliyor musun denemedin ama açsan da bir işe yaramaz 1 2 fps ile sürünürsün anca.

rt destegi yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

rtx zorunlu olan hangi oyun var ki piyasada? oynayamadığım oyun hiç olmadı 5600xt kullanıcısıyım
indiana jones, doom dark ages , ac shadows 1-2 oyun daha var ve gelecek gta 6

Rx 5000 ve aşşağı modellerinin RT desteği yok

Yanloş bilgi güncel olarak halen GTX RT desteklemiyor
hayır güncelleme geleli kac sene oldu bende 1660 ti varken almıştım güncellemeyi
.rtx açıyordum

GTA6 zorunlu olmaz bence. bu kadar büyük bütçeli yıllardır beklenilen bir oyunu sadece belirli kesime çıkartarak potansiyel müşterisini azaltmaz rockstar

Desteklese bile performansı amd 6000 ve 7000 serisi gibi bişey olur muhtemelen, amd 5000 ve önceki seriler komple desteklemiyor
Performansı kötü zaten ama destekliyor en azından, ben AMD kartla hiç açamayacaksan çok geç olmadan satıp RTX 2060 falan alayım bari.

GTA6 zorunlu olmaz bence. bu kadar büyük bütçeli yıllardır beklenilen bir oyunu sadece belirli kesime çıkartarak potansiyel müşterisini azaltmaz rockstar
GTA6 ekibi yapay ışıklandırmaya uğraşmayıp zorunlu RTX koyacak kadar basite kaçma lüksüne sahip değil, adamlar yıllardır oyunu yapıyor.

Performansı kötü zaten ama destekliyor en azından, ben AMD kartla hiç açamayacaksan çok geç olmadan satıp RTX 2060 falan alayım bari.

GTA6 ekibi ışıklandırmaya uğraşmayıp zorunlu RTX koyacak kadar basite kaçma lüksüne sahip değil, adamlar yıllardır oyunu yapıyor.
Şu an ki kullandığın kart neydi ki?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,594
Üyeler
184,949
Son üye
recep Talha
Geri