? arkadaşın soruusuna cevap verdimkeşke o olsa ama yok ne yazık ki
? arkadaşın soruusuna cevap verdimkeşke o olsa ama yok ne yazık ki
İ5 12400fMerhaba hocalar, işlemci konusunda yeni bir bilgisayar dizmek istiyorum sıfırdan ve İntel 11. nesil i5 e mi girsem yoksa yeni nesil Ryzen 5 5500-5600 lara mı girsem bir türlü karar veremiyorum.
Sizin önerileriniz nelerdir? İntelin anakartları pahalı işlemcileri uygun. Amd nin işlemcileri pahalı anakartları uygun.
Tam bir kaos Fikirlerinizi bekliyorum
pardon yanlış anladım? arkadaşın soruusuna cevap verdim
11400.Konuyla alakalımı emin olamadım ama elimde 2 tane işlemci var i5-11400 ve ryzen 5 3600 ekran kartsız yada çok basit bir ekran kartıyla ofiste kullanmak istiyorum hangisini seçmem mantıklı olur.
sana şunu söyleyebilirim intelin kötü yanı sürekli anakart değiştirmesi her yeni çıkan işlemci yeni anakart istiyor fakat amd kaç nesildir aynı soket üzerinden devam ediyorMerhaba hocalar, işlemci konusunda yeni bir bilgisayar dizmek istiyorum sıfırdan ve İntel 11. nesil i5 e mi girsem yoksa yeni nesil Ryzen 5 5500-5600 lara mı girsem bir türlü karar veremiyorum.
Sizin önerileriniz nelerdir? İntelin anakartları pahalı işlemcileri uygun. Amd nin işlemcileri pahalı anakartları uygun.
12. nesil işlemciler için gerek olan anakart bir dahaki nesil üzerinde sıkıntı çıkarmasın hocam?İ5 12400f
Evet İntelin sürekli bir şey dener gibi insanları zora sokması zaten aklımdaki en büyük soru işaretlerinden biri hocam. Yeni çıkan ryzen işlemcileri acaba önerir misiniz?sana şunu söyleyebilirim intelin kötü yanı sürekli anakart değiştirmesi her yeni çıkan işlemci yeni anakart istiyor fakat amd kaç nesildir aynı soket üzerinden devam ediyor
Daha iyi olabilir ama hocam anakartlarda çok ciddi fiyat farkları oluyor haksız mıyım?Intel'in işlemcilerinin daha iyi olduğunu duydunuz..
I3 9100F VS R9 5950X
Bu karşılaştırmayı kim kazanır sence?
Şöyle deseniz mesela: Intel'in I5 12600K'sı R5 5600X'ten daha güçlü.
Şahsen ben 11400F tercih ederdim.12. nesil işlemciler için gerek olan anakart bir dahaki nesil üzerinde sıkıntı çıkarmasın hocam?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Evet İntelin sürekli bir şey dener gibi insanları zora sokması zaten aklımdaki en büyük soru işaretlerinden biri hocam. Yeni çıkan ryzen işlemcileri acaba önerir misiniz?
Daha iyi olabilir ama hocam anakartlarda çok ciddi fiyat farkları oluyor haksız mıyım?
Gerektiğinde photoshop da kullanabilirim ama oyunlarda beni rahat rahat oynatsın istiyorum hocamne için kullanacaksın sistemi
3600 karşısında 11400 ü tercih ederdim hocam farkları bariz var ama 5600 derseniz 5600 tavsiye ederimKonuyla alakalımı emin olamadım ama elimde 2 tane işlemci var i5-11400 ve ryzen 5 3600 ekran kartsız yada çok basit bir ekran kartıyla ofiste kullanmak istiyorum hangisini seçmem mantıklı olur.
Peki 11400f seçmenizin tam olarak sebebi nedir hocam? Öğrenmek istiyorum ki ben de o farkı bilerek seçimimi yapayımŞahsen ben 11400F tercih ederdim.
bütçen kısıtlı ise şayet işlemci kanadında amd bi tık daha önde f/p olaraktanMerhaba hocalar, işlemci konusunda yeni bir bilgisayar dizmek istiyorum sıfırdan ve İntel 11. nesil i5 e mi girsem yoksa yeni nesil Ryzen 5 5500-5600 lara mı girsem bir türlü karar veremiyorum.
r5 3600 i5 11.nesil dengi değil tamam ryzen işlemciyi overclocklarsın render performansı falan diğer intel işlemcilere göre daha iyidir dersin ama intel 11400f direk önde yani uğraşmana gerek bile yok ama bana göre şöyle bi durum var elinde r5 3600 işlemci var ve satıp 11400f almak istiyorum dersen bence mantıksız olur ekran kartı besleme durumu harici öyle aman aman gözle görülür bi fark yok.Gerektiğinde photoshop da kullanabilirim ama oyunlarda beni rahat rahat oynatsın istiyorum hocam
3600 karşısında 11400 ü tercih ederdim hocam farkları bariz var ama 5600 derseniz 5600 tavsiye ederim
Peki 11400f seçmenizin tam olarak sebebi nedir hocam? Öğrenmek istiyorum ki ben de o farkı bilerek seçimimi yapayım
ben r5 5600 tercih ederdim hatta bekleme şansınız varsa ve bütçeniz de varsa r7 5800x3d gümbür gümbür geliyor fiyatları düşerse ortalığı darma duman eder onu bekleyebilirsinizMerhaba hocalar, işlemci konusunda yeni bir bilgisayar dizmek istiyorum sıfırdan ve İntel 11. nesil i5 e mi girsem yoksa yeni nesil Ryzen 5 5500-5600 lara mı girsem bir türlü karar veremiyorum.