Neler Yeni

AMD mi İntel mi? - Hangi işlemci?

Dev1ce

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
265
İsim
Burak
Merhaba hocalar, işlemci konusunda yeni bir bilgisayar dizmek istiyorum sıfırdan ve İntel 11. nesil i5 e mi girsem yoksa yeni nesil Ryzen 5 5500-5600 lara mı girsem bir türlü karar veremiyorum.

Sizin önerileriniz nelerdir? İntelin anakartları pahalı işlemcileri uygun. Amd nin işlemcileri pahalı anakartları uygun.

Tam bir kaos :) Fikirlerinizi bekliyorum
İ5 12400f

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emir kazan
İlgilendiği Kategoriler
Oyun müzik sosyalleşme spor araba
Merhaba hocalar, işlemci konusunda yeni bir bilgisayar dizmek istiyorum sıfırdan ve İntel 11. nesil i5 e mi girsem yoksa yeni nesil Ryzen 5 5500-5600 lara mı girsem bir türlü karar veremiyorum.

Sizin önerileriniz nelerdir? İntelin anakartları pahalı işlemcileri uygun. Amd nin işlemcileri pahalı anakartları uygun.

sana şunu söyleyebilirim intelin kötü yanı sürekli anakart değiştirmesi her yeni çıkan işlemci yeni anakart istiyor fakat amd kaç nesildir aynı soket üzerinden devam ediyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Zorro
12. nesil işlemciler için gerek olan anakart bir dahaki nesil üzerinde sıkıntı çıkarmasın hocam?
Mesaj otomatik birleştirildi:

sana şunu söyleyebilirim intelin kötü yanı sürekli anakart değiştirmesi her yeni çıkan işlemci yeni anakart istiyor fakat amd kaç nesildir aynı soket üzerinden devam ediyor
Evet İntelin sürekli bir şey dener gibi insanları zora sokması zaten aklımdaki en büyük soru işaretlerinden biri hocam. Yeni çıkan ryzen işlemcileri acaba önerir misiniz?

Intel'in işlemcilerinin daha iyi olduğunu duydunuz..
I3 9100F VS R9 5950X
Bu karşılaştırmayı kim kazanır sence?

Şöyle deseniz mesela: Intel'in I5 12600K'sı R5 5600X'ten daha güçlü.
Daha iyi olabilir ama hocam anakartlarda çok ciddi fiyat farkları oluyor haksız mıyım?

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,993
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Astronomi, Uzay, Bilim, Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Geometri, Elektromanyetizma, Kuantum Fiziği, Parçacık Fiziği, Nükleer Fizik, Astrofizik, Yapay Zeka, Teknoloji, Elektrik ve Elektronik, İnsan Beyni, Mekanik, Elektrikli Otomobiller, İçten Yanmalı Otomobiller, Motosikletler, Jet Motorları, Roket Motorları, Uçaklar, Uzay Mekikleri, Kitaplar, Filmler, Diziler, Psikoloji, Felsefe, Akustik ve Elektro Gitar, Arduino, Python, Java, Javascript, Pascal, PHP, Fortran, C, C#, C++, Bilgisayar Yazılımları ve Bilgisayar Donanımları, Windows İşletim Sistemleri, Linux İşletim Sistemleri ve Dağıtımları, macOS İşletim Sistemleri, Laptoplar, Telefonlar, Apple Ürünleri, Kameralar, Fotoğraflar, Borsa, Yatırım, Kripto Para, Fitness, Kalistenik..
Instagram
_furkan.krgl_
Steam
(1021294255)
Twitter
FurkanKrgle
Facebook
furkan.karagulle.7399
Discord
furkankaragulle#1763
Reddit
reddit.com/user/Complete-Flow9113
12. nesil işlemciler için gerek olan anakart bir dahaki nesil üzerinde sıkıntı çıkarmasın hocam?

Evet İntelin sürekli bir şey dener gibi insanları zora sokması zaten aklımdaki en büyük soru işaretlerinden biri hocam. Yeni çıkan ryzen işlemcileri acaba önerir misiniz?

Daha iyi olabilir ama hocam anakartlarda çok ciddi fiyat farkları oluyor haksız mıyım?
Şahsen ben 11400F tercih ederdim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Zorro
ne için kullanacaksın sistemi
Gerektiğinde photoshop da kullanabilirim ama oyunlarda beni rahat rahat oynatsın istiyorum hocam

Konuyla alakalımı emin olamadım ama elimde 2 tane işlemci var i5-11400 ve ryzen 5 3600 ekran kartsız yada çok basit bir ekran kartıyla ofiste kullanmak istiyorum hangisini seçmem mantıklı olur.
3600 karşısında 11400 ü tercih ederdim hocam farkları bariz var ama 5600 derseniz 5600 tavsiye ederim

Şahsen ben 11400F tercih ederdim.
Peki 11400f seçmenizin tam olarak sebebi nedir hocam? Öğrenmek istiyorum ki ben de o farkı bilerek seçimimi yapayım

Hurkant

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Hürkan Tolun

bütçen kısıtlı ise şayet işlemci kanadında amd bi tık daha önde f/p olaraktan

Kyles

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
755
İsim
Caner
Gerektiğinde photoshop da kullanabilirim ama oyunlarda beni rahat rahat oynatsın istiyorum hocam

3600 karşısında 11400 ü tercih ederdim hocam farkları bariz var ama 5600 derseniz 5600 tavsiye ederim

Peki 11400f seçmenizin tam olarak sebebi nedir hocam? Öğrenmek istiyorum ki ben de o farkı bilerek seçimimi yapayım
r5 3600 i5 11.nesil dengi değil tamam ryzen işlemciyi overclocklarsın render performansı falan diğer intel işlemcilere göre daha iyidir dersin ama intel 11400f direk önde yani uğraşmana gerek bile yok ama bana göre şöyle bi durum var elinde r5 3600 işlemci var ve satıp 11400f almak istiyorum dersen bence mantıksız olur ekran kartı besleme durumu harici öyle aman aman gözle görülür bi fark yok.

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,958
İsim
tümen dağ
Bütçe ne kadar

Kyles

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
755
İsim
Caner

ben r5 5600 tercih ederdim hatta bekleme şansınız varsa ve bütçeniz de varsa r7 5800x3d gümbür gümbür geliyor fiyatları düşerse ortalığı darma duman eder onu bekleyebilirsiniz

Farway

80+ Silver
R5 5600 candır bence.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,005,370
Üyeler
159,317
Son üye
scyllahaha