Amd mi intel mi seçmeliyim

Schete

80+
Reaksiyon skoru
6
Selamlar, ben geçen günkü vatan indirimlerinden bir tane xpg lancer 8400mhz cl40 24GBx2 bir set alabilmiştim. Sistem kurmak niyetindeydim bu nedenle parçalar alıyorum ucuzluk gördükçe. Ama bu ramlerin intel ile kullanıma uygun olduğunu okudum. Amd işlemci alırsam bu ramleri kullanamaz mıyım? Henüz işlemci almadım. Amacım 2K hikayeli oyunlar ara sıra da rekabetçi girerim muhtemel

Yüksek frekanslı ramler (6000+ mhz) intelde daha stabil çalışır. ultra plus serisini öneririm

Hocam oyun odaklı kullanıcaksan amd öneririm. Amd için expo, intel için xmp profilleri var biosta. Bu ramin tam frekansta çalışmasını sağlıyor. Eğer expo desteği yoksa tam frekansa ulaşamazsınız bildiğim kadarla elle işlem yapılıyor. Yanlışım olabilir veya atladığım bi yer.

Selamlar, ben geçen günkü vatan indirimlerinden bir tane xpg lancer 8400mhz cl40 24GBx2 bir set alabilmiştim. Sistem kurmak niyetindeydim bu nedenle parçalar alıyorum ucuzluk gördükçe. Ama bu ramlerin intel ile kullanıma uygun olduğunu okudum. Amd işlemci alırsam bu ramleri kullanamaz mıyım? Henüz işlemci almadım. Amacım 2K hikayeli oyunlar ara sıra da rekabetçi girerim muhtemel
AMD de de kullanırsın ama kullanmak için RAMi elle ayar yaparak 6000MHz çalıştırman lazım. Bence Ultra 7 270K al geç AMD ile uğraşma.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,182
Üyeler
192,929
Son üye
fearmpeg4
Geri