Neler Yeni

AMD mi NVIDIA mı????

cankirac

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Can KIRAÇ
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar , Yazılım
Arkadaşlar hangisini tercih ediyorsunuz sebebiyle yazabilir misiniz?

Bünyamina

80+ Platinum
Arkadaşlar hangisini tercih ediyorsunuz sebebiyle yazabilir misiniz?
F/P durumuna göre Kullanacağı uygulamalara göre Fan boyluğa vb bir sürü çeşit arttırılabilir.

Eğer sadece oyun ise ve ray tracing dls vs. görüntü kalitesini iyileştiren veya kaliteyi minimum şekilde bozmadan performansı arttırmaya çalışan teknolojiler umurunuzda değilse AMD.

Eğer iş için kullanacaksanız, içerik üreticisiyseniz, oyun dışında bilgisayarınızı kullanacağınız alanlar varsa NVIDIA. Yazılımsal olarak birçok desteği var NVIDIA'nın ve AMD kesinlikle bunla yarışamaz (en azından şuanlık) çünkü CUDA desteği yok.

cankirac

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Can KIRAÇ
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar , Yazılım
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,613
İsim
oğuzhan ege
AMD derim çünkü. Ekran kartı panel ayarı bile çok hoşuma gidiyor sırf onun için alıyorum ben.

NVIDIA ise Windows XP gibi duruyor. Ve fiyat performans olduğu için aynı denk kart NVIDIA tarafında çok pahalı olabiliyor. Ve ucuz olan AMD daha fazla performansta verebiliyor.

VRAM konusuna girmeye gerek yok zaten.

Bünyamina

80+ Platinum

Ceasar123

80+ Silver
Çok saçma bir soru bu.
Durumdan duruma, bütçeden bütçeye, amaçtan amaca değişir.

cankirac

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Can KIRAÇ
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar , Yazılım
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Açıklamandaki 7900GRE ekran kartlı sistem seninse performans farkını yakından deneyimliyorsundur.
Doğru olanı seçmişsin zaten.
enerjiden sipariş verdim gelmesini bekliyorum...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çok saçma bir soru bu.
Durumdan duruma, bütçeden bütçeye, amaçtan amaca değişir.
sizin görüşünüzü sordum nesi saçma tam olarak siz hangisini kullanıyorsunuz ve ne amaçla kullanıyorsunuz soru bu yani

Bünyamina

80+ Platinum

Ceasar123

80+ Silver
AMD derim çünkü. Ekran kartı panel ayarı bile çok hoşuma gidiyor sırf onun için alıyorum ben.

NVIDIA ise Windows XP gibi duruyor. Ve fiyat performans olduğu için aynı denk kart NVIDIA tarafında çok pahalı olabiliyor. Ve ucuz olan AMD daha fazla performansta verebiliyor.

Panel ayarları kimin niçin niye bu kadar umrunda bilmiyorum. En doğru olanı tüm kontrolü oyuna vermek ve sadece panelden görüntü modunu Tam ekran yapıp geçersin.
1723760441630.png

+Olarak eğer 10bit monitör kullanıyorsanda ordan 10bit olarak ayarlayabilirsin, oto 8bit gelir çünkü.
Onun dışında çözünürlük ekleyip, renk ayarı yapabilirsin.

sizin görüşünüzü sordum nesi saçma tam olarak siz hangisini kullanıyorsunuz ve ne amaçla kullanıyorsunuz soru bu yani
Ne amaçla aldınız, hangi oyunları oynayacaksınız, bütçe ne idi, ne bekliyorsunuz?
Eğer render, edit işleri ile uğraşıyorsanız mesela Nvidia cuda, amd open biriminden 2 kat daha iyi nerdeyse.

Yada güncel mi eski oyunlarımı oynucaksınız gibi gibi

Bunada cevap vereyim.
Şuan özelliklede NVİDİA tarafında her model için VRAM yeterli, zaten NVİDİA vram optimize etme konusunda bir usta.
Mesela 4060 ve 4060ti, 1080p kartları. Şuan özelliklede NVİDİA kartlarda 8GB vram gayet yeterli.
4060ti 8gb ve 4060ti 16gb modelini kullandığın zaman 1080p RT dahil her şey ultrada iken iki kart arasında ne fps, ne %1 fps, %0.1 fps farkı var, birebir aynılar.
Ve bunu The Last Of Us, Hogwarts Legacy, Spiderman gibi en fazla vram yiyen oyunlar için söylüyorum birde.

Direkt örnek istiyorsanda VRAM özellikleri aynı olan ve iki tane yeni seri kart ile kıyaslarım.
RX 7600XT vs 4060Tİ 16GB. İkiside 128bit, 16gb vrami var ve güncel modeller.

NVİDİA'nın 9,7gb VRAM yediği yerde AMD 12.3gb vram yiyor mesela.
1024mb=1gb

Son düzenleme:

cankirac

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Can KIRAÇ
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar , Yazılım
Panel ayarları kimin niçin niye bu kadar umrunda bilmiyorum. En doğru olanı tüm kontrolü oyuna vermek ve sadece panelden görüntü modunu Tam ekran yapıp geçersin.
Alıntıyı görüntüle

+Olarak eğer 10bit monitör kullanıyorsanda ordan 10bit olarak ayarlayabilirsin, oto 8bit gelir çünkü.
Onun dışında çözünürlük ekleyip, renk ayarı yapabilirsin.

Ne amaçla aldınız, hangi oyunları oynayacaksınız, bütçe ne idi, ne bekliyorsunuz?
Eğer render, edit işleri ile uğraşıyorsanız mesela Nvidia cuda, amd open biriminden 2 kat daha iyi nerdeyse.

Yada güncel mi eski oyunlarımı oynucaksınız gibi gibi

Bunada cevap vereyim.
Şuan özelliklede NVİDİA tarafında her model için VRAM yeterli, zaten NVİDİA vram optimize etme konusunda bir usta.
Mesela 4060 ve 4060ti, 1080p kartları. Şuan özelliklede NVİDİA kartlarda 8GB vram gayet yeterli.
4060ti 8gb ve 4060ti 16gb modelini kullandığın zaman 1080p RT dahil her şey ultrada iken iki kart arasında ne fps, ne %1 fps, %0.1 fps farkı var, birebir aynılar.
Ve bunu The Last Of Us, Hogwarts Legacy, Spiderman gibi en fazla vram yiyen oyunlar için söylüyorum birde.

Direkt örnek istiyorsanda VRAM özellikleri aynı olan ve iki tane yeni seri kart ile kıyaslarım.
RX 7600XT vs 4060Tİ 16GB. İkiside 128bit, 16gb vrami var ve güncel modeller.

NVİDİA'nın 9,7gb VRAM yediği yerde AMD 12.3gb vram yiyor mesela.
1024mb=1gb
Yazılım işlerimi MacBook tan hallediyorum lol valo naraka ve birkaç hikayeli oyun oynayacağım başka bir şey yapmayacağım

Top Bottom